Με κωδικούς Taxis η απογραφή από τον Οκτώβριο

Έρχεται η Απογραφή 2021, διαφορετικά και διαδικτυακά

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η διαδικασία απογραφής θα ξεκινήσει μετά τις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο καθώς η πανδημία φέρνει αναπόφευκτα αλλαγές, έτσι ο τρόπος που θα διεξαχθεί θα είναι εντελώς διαφορετικός από το γνωστό.

Συγκεκριμένα θα αποσταλεί σε κλειστό φάκελο, σε κάθε σπίτι ένας μοναδικός κωδικός αριθμός που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τον κωδικό του στο Τaxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά μέσα  θα απογραφούν με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβαινε στις προηγούμενες απογραφές, λαμβάνοντας όμως όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την κυβέρνηση Καποδίστρια η πρώτη απογραφή

Φέτος συμπληρώνονται 193 χρόνια από τότε που πραγματοποιήθηκε η πρώτη ελληνική Απογραφή πληθυσμού από την κυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια με τον ίδιο να ζητά να μπουν συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως το θρήσκευμα, προκειμένου να διαχωριστεί ο ελληνικός από τον τουρκικό πληθυσμό, τα επαγγέλματα, οι αριθμοί σχολείων, μαθητών, εκκλησιών και μοναστηριών.                                                                               

Ο πληθυσμός τότε μετρήθηκε σε κάτι παραπάνω από 753.000 κατοίκους.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία της φετινής Απογραφής καθώς η διαδικασία αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και σίγουρα θα προκύψουν πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον πληθυσμό, τα νοικοκυριά και το «αύριο» της χώρας μας και της Γηραιάς Ηπείρου γενικότερα.