Στόχος η διασφάλιση των συνόρων μας

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πρέπει να διασφαλίσουμε την προστασία των συνόρων μας

«Δεν θέλουμε να έχουμε ένα όραμα της Ευρώπης περιτριγυρισμένης από τοίχους και φράχτες, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε την επαρκή προστασία των εθνικών μας συνόρων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Αυστρία, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στη χώρα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμμετείχε μαζί με την Αυστριακή ομόλογό του Κλαούντια Τάννερ σε ειδική ενημέρωση για τη διαχείριση της διελεύσεως συνόρων στο Άιζενσταντ όπου οι δύο υπουργοί μετέβησαν σε συνοριακή διάβαση του ομοσπονδιακού κρατιδίου Μπούργκενλαντ και παρακολούθησαν επίδειξη περιφρουρήσεως συνόρων από μεικτά στρατιωτικά και αστυνομικά κλιμάκια.

«Στα ειρηνικά σύνορα της Αυστρίας και της Ουγγαρίας», τόνισε ο Έλληνας υπουργός, παρακολουθήσαμε «μία εξαιρετική και πολύ αποτελεσματική επίδειξη των ικανοτήτων ελέγχου συνόρων των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με την Αυστριακή Αστυνομία».

Όσο για τις επαφές με την Αυστριακή ομόλογό του τόνισε ότι αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή ενώ συζήτησαν για το μέλλον της Ευρώπης και τη διμερή αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

«Η Αυστρία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που έχουν μια πολύ φιλική και στενή σχέση, μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις και αξίες σε θέματα ασφάλειας και άμυνας και γενικότερα στη σταθερότητα στην περιοχή μας αλλά και αλλού..».