Άρχισαν τα όργανα…

Εξεταστική επιτροπή για ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να λάβει 120 ψήφους

Την σύσταση επιτροπής προκειμένου να ερευνήσει τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν χρήματα στα ΜΜΕ για την κάλυψη των αναγκών της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό αλλά και τις εξελίξεις με την εταιρία OpinionPoll, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας χρήση των προνοιών που δίνει στην αντιπολίτευση το Σύνταγμα, βάσει της τελευταίας του αναθεώρησης, η πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής μπορεί να γίνει και πράξη, εφόσον κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια και τη σχετική ψηφοφορία, λάβει 120 ψήφους.

Συγκεκριμένα σε επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής :

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να εξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, η αποτυχημένη- όπως την χαρακτηρίζει- εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στο αίτημά της αναφέρει χαρακτηριστικά «μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στην Αυστρία, όπου αποκαλύφθηκε ότι ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς, που πριν λίγους μήνες βραβεύθηκε για την Ελευθερία των ΜΜΕ με ειδική τιμητική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη σχετική εκδήλωση, χρηματοδοτούσε τα ΜΜΕ προκειμένου να λαμβάνει ως αντάλλαγμα θετικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, και ιδίως μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση, αναδεικνύεται εκ νέου η απαξίωση της οποίας τυγχάνουν τέτοιες πρακτικές από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και από τους θεσμούς».