Τα ευτυχισμένα ζευγάρια απέχουν από τα social media

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν προβάλλουν την ζωή τους στα social media

Μπορεί να τα αποκαλούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως η υπερβολική τους χρήση δείχνει πως υπάρχει ζήτημα δικτύωσης, ακόμη και με το έτερον ήμισυ. Σύμφωνα με άρθρο του Inc. και έρευνες ειδικών που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, όσο λιγότερο ασχολείται ένα ζευγάρι με τα social media, τόσο πιο πιθανό είναι να φλερτάρει με την ευτυχία. Σύμφωνα με τους ειδικούς μεταξύ των λόγων που ωθούν τα ζευγάρια είναι και οι ακόλουθοι:


Επιχειρούν να πείσουν τους άλλους, προκειμένου να πείσουν τους εαυτούς τους
Όταν δύο άνθρωποι κάνουν συνεχώς αναρτήσεις, εξομολογούνται διαρκώς τον έρωτά τους ή μοιράζονται φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνήθως επιχειρούν να πείσουν όλους τους γύρω τους πως είναι χαρούμενοι και έχουν μια υγιή σχέση. Κάτι το οποίο αποτελεί μάλλον τρόπο να ξεγελούν τον εαυτό τους ώστε να σκέφτονται πως είναι χαρούμενοι.


Οι άνθρωποι που ποστάρουν πιο συχνά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν τάσεις ναρκισσισμού
Σύμφωνα με έρευνα η συχνή ανάρτηση, το ταγκάρισμα και τα σχόλια στο facebook συνδέεται με ναρκισσισμό τόσο σε γυναίκες, όσο και στους άνδρες. Αν και δεν είναι νομοτελειακή η σύνδεση, αυτό από μόνο του εξηγεί πολλά για έναν άνθρωπο μέσα στη σχέση. Οι ειδικοί τονίζουν πως οι ναρκισσιστές είναι οι χείριστοι σύντροφοι.

Όταν κανείς είναι ευτυχισμένος, δεν αφιερώνει χρόνο στα social media
Δεν είπε κανείς πως είναι μεμπτό να αναρτήσει κανείς μια φωτογραφία με το έτερον του ήμισυ. Ωστόσο, τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι απασχολημένα με το να προσέχουν και να δίνουν προσοχή ο ένας στον άλλο. Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να σταματήσουν να απολαμβάνουν τον έρωτά τους προκειμένου να αναρτήσουν μια selfie.
Σκέψου εκείνους που αναρτούν φωτογραφίες από το ειδυλλιακό τους ταξίδι αφού επιστρέψουν σπίτι. Και τώρα κάνε εικόνα τα ζευγάρια που βομβαρδίζουν τους λογαριασμούς τους με φωτογραφίες – «συμβαίνει τώρα”»…………….

Οι ευτυχισμένοι δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα
Την ίδια ώρα, η πραγματική ευτυχία στη συντροφικότητα φεγγοβολά χωρίς φλας και φίλτρα στο instagram. Οι άνθρωποι που ζουν μια όμορφη σχέση και την απολαμβάνουν πραγματικά δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. Δεν αποζητούν την επιβεβαίωση σε τρίτους και έτσι δεν βομβαρδίζουν τον κόσμο με αναρτήσεις από την μεγάλη τους αγάπη.

Όσοι μένουν μακριά από το facebook τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι
Το δανέζικο Ινστιτούτο Ευτυχίας θέλησε να εξακριβώσει την επιρροή του Facebook και έτσι ζήτησε από 1095 χρήστες να αποχωριστούν το λογαριασμό τους για μια εβδομάδα.
“Έπειτα από αποχή επτά ημερών, η ομάδα ατόμων δήλωσε πως είναι πιο ικανοποιημένη από τη ζωή της” αναφέρουν οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα. Όσοι σταμάτησαν το facebook δήλωσαν πιο ικανοποιημένοι από την καθημερινότητά τους, ενώ η έρευνα έδειξε πως εκείνοι που “μπαίνουν” καθημερινά σε αυτό, νιώθουν πιο συχνά αρνητικά συναισθήματα όπως θυμό, κατάθλιψη και ανησυχία… Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας έρχεται να μας προκαλέσει πανικό. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα δισεκατομμύρια των χρηστών που μπαίνουν πλέον στη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.