Έρχεται η Σελήνη της μεταμόρφωσης 

Η νέα Σελήνη του χιονιού

Από τη συγγραφέα –αστρολόγο Θέκλα Μεταξά

Ο χειμώνας έκανε μια θριαμβευτική είσοδο στην ζωή μας τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, καλύπτοντας την χώρα με χιόνια και προβλήματα. Ο Φεβρουάριος είναι προ των πυλών, το ίδιο και η νέα Σελήνη του χιονιού, στην 1η Φεβρουαρίου.

Ο Φεβρουάριος, ο κουτσός μήνας με τις 28 ημέρες, είναι ο κατ’ εξοχήν χειμωνιάτικος μήνας, κι ας λένε πως «μυρίζει καλοκαίρι». Είναι ο Ανθεστηριών των προγόνων μας, με τις σπουδαίες γιορτές, τα Ανθεστήρια, που έγιναν αργότερα «απόκριες» ή «καρναβάλι», αλλά γι’ αυτές τις σημαντικές εορτές, θα μιλήσουμε μιαν άλλη φορά. Προς το παρόν, μας απασχολεί η Νέα Σελήνη.

Η νέα σελήνη Φεβρουαρίου

Ώρα 07.45 π.μ. η Σελήνη θα βρίσκεται σε συζυγία με τον Ήλιο, στον 12ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως όλοι οι πλανήτες μετακινούνται στην ανατολική πλευρά του ωροσκοπίου, πράγμα που δείχνει πως ότι είναι να γίνει στο κοντινό μέλλον, επισπεύδεται, είτε είναι για καλό, είτε για κακό.

Υπάρχει ένα περίεργο νεφέλωμα πλανητών στον 11ο και κυρίως στον 12ο οίκο. Άρης, Αφροδίτη, Ερμής, Πλούτων, Σελήνη και Ήλιος, μαζί και ο Κρόνος, όλοι θα βρίσκονται στον Αιγόκερο και στον Υδροχόο. Ο 11ος οίκος αφορά τους φίλους, τους συλλόγους, τις ελπίδες, την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση ή την προδοσία των φίλων, αλλά και τα οικονομικά θέματα των εξουσιαστών, τους στρατούς, και τους ευγενείς (υπάρχουν;;).  Κυβερνά το κίτρινο χρώμα, του ανήκουν ο Υδροχόος και ο Ήλιος, συγκυβερνήτης είναι ο Δίας, που χαίρεται ιδιαίτερα σ’ αυτόν τον οίκο.

Ο 12ος οίκος αναφέρεται στους κρυφούς εχθρούς, στους μάγους, στα κοπάδια των μεγαλόσωμων ζώων, και είναι γεμάτος θλίψη, δοκιμασίες, φυλακίσεις, συμφορές, ακυρώσεις. Σχετικά με τους ανθρώπους, εκεί θα βρούμε όλους τους κακεντρεχείς, τους καταδότες, και όσους ύπουλα καταφέρονται κατά των γειτόνων – εξ άλλου οι αρχαίοι ονόμαζαν αυτόν τον οίκο «ΚΑΤΑΦΟΡΑ». Εκεί θα βρούμε τους Ιχθύες και την Αφροδίτη, αλλά και τον Κρόνο που αισθάνεται μεγάλη χαρά σ’ αυτόν τον οίκο, εφ’ όσον είναι ο πλανήτης της κακοτυχίας. Κυβερνά το πράσινο χρώμα.

Ο Υδροχόος απαιτεί ανατροπές

Νέα Σελήνη στην 12η μοίρα του Υδροχόου. Το κρύο και τα χιόνια επιμένουν. Αν και ο κόσμος θα συνεχίσει να αναζητά μια ανατροπή της παρούσας κατάστασης, πράγμα που συνδέεται με τον Υδροχόο, μάλλον κάτι τέτοιο φαίνεται σχεδόν αδύνατο, τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Η παρουσία του δυνατού Δία στον 1ο οίκο, φανερώνει όχι μόνο την επέκταση και την αύξηση σε ότι συμβαίνει, αλλά και την απαίτηση για απόδοση δικαιοσύνης σε κάθε τομέα.

Όμως η παρουσία του Κρόνου κοντά στην Νέα Σελήνη και τον Ήλιο, αναφέρεται σε συνέχιση των περιορισμών. Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, συνεχίζει να αναφέρεται στις προσπάθειες για αποτίναξη του «ζυγού», αλλά και στους περιορισμούς και ανατροπές από πλευράς των κρατούντων. Βλέπετε, ακόμα ισχύει το δίκαιον του δυνατού. Εξ άλλου, να μην ξεχνάμε, πως το Κράτος και η Βία κάρφωσαν τον Προμηθέα στον βράχο.

Ο Πλούτων θα έχει μια αρμονική σχέση με τους Δεσμούς της Σελήνης, και μας υπενθυμίζει πως το «αμαρτωλό» παρελθόν μας, οι υπόγειες και ύπουλες ενέργειες και δραστηριότητες υπό την διακυβέρνηση του δηλητηριώδους Σκορπιού, θα έχουν ως αποτέλεσμα, την αντιμετώπιση των δυσκολιών του παρόντος, με δυσμενείς προοπτικές για το μέλλον. Κοντά στον Βόρειο Δεσμό, θα βρεθεί ο ανατρεπτικός ΑΛΓΚΟΛ.

Ο Άρης είναι παντοδύναμος στον Αιγόκερο, και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 6 Μαρτίου. Μαζί με την Αφροδίτη, βγάζουν μια πολύ δυνατή ενέργεια, που αφορά θέματα οικονομίας και υγείας. Η σύνοδος Αφροδίτης – Άρη, έχει δυσαρμονική όψη με τον Χείρωνα, τον δάσκαλο και θεραπευτή. Τα θέματα υγείας θα έλθουν και πάλι στο προσκήνιο, με νέους κανόνες και με πολλές εντάσεις. Ο Άρης την ώρα της Νέας Σελήνης θα είναι κυβερνήτης του 9ου οίκου, πράγμα που σημαίνει πως μέχρι την Πανσέληνο της 16ης Φεβρουαρίου στον Λέοντα, θα έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ δυσάρεστα θέματα σε σχέση με μετανάστες, εξωτερική πολιτική, και μακρινές μετακινήσεις.

Νέες δεσμεύσεις, νέοι κανόνες

Κοντά στην Νέα Σελήνη και στον Ήλιο, θα βρίσκεται το αστέρι ARMUS, του αστερισμού του Αιγόκερου. Πρόκειται για ένα αστέρι που συνδέεται με διαφωνίες, φιλονικίες, αστάθεια και συγκρούσεις. Ολόκληρος ο αστερισμός έχει μεγάλη επίδραση στα πολιτικά θέματα, αφορά επίσης τις καιρικές συνθήκες, και προκαλεί μεγάλες και ανεπιθύμητες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων. Κατά την διάρκεια του πολέμου των Θεών με τους γίγαντες, οι Θεοί αποτραβήχτηκαν στην Αίγυπτο, όπου μετέβαλαν όψιν για να μην γίνονται αντιληπτοί. Ο Παν, μεταμορφώθηκε σε ένα ον με σώμα τράγου και ουρά ψαριού. Έτσι αποτέλεσε το σύμβολο του αστερισμού του Αιγόκερου. Η μεταμόρφωση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη!!!!

Όπως φαίνεται, θα υπάρξουν προσπάθειες απ’ όλες τις πλευρές, λαό και εξουσία, για αλλαγή κατεύθυνσης σε διάφορα θέματα. Θα απαιτηθούν νέες δεσμεύσεις και νέοι κανόνες. Αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία στις απαιτήσεις μας, η καλύτερη περίοδος αρχίζει μετά τις 4 Φεβρουαρίου που ο Ερμής θα έρθει σε ορθή πορεία. Εκείνη την ώρα θα υπάρχει μια σύνοδος Ηλίου – Κρόνου, στις 15 μοίρες του Υδροχόου, που θα μας δείχνει ότι αυτά που θέλουμε να πετύχουμε, απαιτούν σκληρές και σταθερές αποφάσεις, σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα. Η αλλαγή πορείας απαιτεί θάρρος και επιμονή, διαφορετικά, κάθε απόπειρα θα καταλήξει σε κατάρρευση και θλίψη.

Η σύνοδος Ερμή – Πλούτωνα της 11ης Φεβρουαρίου, φέρνει στο φως κρυμμένες αλήθειες, που άλλοι υποψιάζονταν και άλλοι ήταν βέβαιοι για την ύπαρξη τους. Οι αλήθειες αυτές θα συγκλονίσουν. Αυτό είναι σίγουρο. Εκείνο που δεν είναι σίγουρο είναι το κατά πόσον ο κόσμος είναι ώριμος να δεχτεί αυτές τις αλήθειες, και να μεταβάλλει την συμπεριφορά του.