Κλείνει το Χαμόγελο του Παιδιού ;

Γιαννόπουλος : «Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι ίδρυμα για να κλείσει»

Τις ενστάσεις του ως προς τον νέο νόμο που προωθεί το κλείσιμο των έντεκα Σπιτιών Φιλοξενίας μέσα στο 2022 και των Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Κώστας Γιαννόπουλος, ένας νόμος που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δημιουργήθηκε στοχευμένα για το Χαμόγελο του Παιδιού αφού μιλά μόνο για ιδιωτικού δικαίου δομές και διατηρεί σε ενεργό ρόλο δομές δημόσιες αλλά και δομές της εκκλησίας.

Με τον τίτλο «Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι ίδρυμα για να κλείσει», η συνέντευξη, προβλήθηκε και διαδικτυακά, με τον κ. Γιαννόπουλο να δηλώνει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, που φέρνει το Χαμόγελο του Παιδιού σε μια διαδικασία να αναγκαστεί να σταματήσει την λειτουργία του.

Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει θεσμοθετώντας τον Οργανισμό ενώ μίλησε για μένος της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου απέναντι στο Χαμόγελο του Παιδιού. Κάλεσε δε τον κόσμο, τους εθελοντές και τους υποστηρικτές του Χαμόγελου να βοηθήσουν ώστε να μην υλοποιηθούν οι ρυθμίσεις του νόμου.

Οι αλλαγές

Σύμφωνα με τον νόμο 4921/2022 και το άρθρο 67 «Όροι λειτουργίας φορέων κοινωνικής προστασίας και σχετικές κυρώσεις» και την Κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/2022 σχετικά με «Προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ΜοΠΠ) από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» και θα πρέπει άμεσα να βάλουν λουκέτο καθώς δεν έχουν την απαραίτητη αδειοδότηση.