Δίας στον Κριό, ιστορικά γεγονότα

Δίας και Άρης στον Κριό

Από τη Θέκλα Μεταξά

Αστρολόγο-ερευνήτρια

Στις 11 Μαΐου ο Δίας εγκατέλειψε προσωρινά το ζώδιο των Ιχθύων, όπου ήταν κυρίαρχος και παντοδύναμος, και εγκαταστάθηκε στο ζώδιο του Κριού, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τις 28 Ιουλίου, που θα γίνει ανάδρομος και θα ξαναπεράσει στους Ιχθύες.

Ο Δίας επιστρέφει στο ίδιο ζώδιο κάθε 12 χρόνια. Στις 28 Οκτωβρίου επανέρχεται στον Κριό, για να συμπληρώσει τον ετήσιο κύκλο του. Πολλά θα συμβούν, τόσο μέχρι τις 28 Ιουλίου, όσο και κατά την διάρκεια της υπόλοιπης χρονιάς που ο Δίας θα βρίσκεται στον Κριό. Να θυμίσω ότι ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, τον πιο καυτό πλανήτη, ο οποίος σχετίζεται με πολλά εκρηκτικά γεγονότα.  Ας γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερα τον Άρη αλλά και τον Δία για να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα για τους συμβολισμούς τους:

Άρης ο πύρινος

Άρης, ο Θεός του πολέμου για τους αρχαίους Έλληνες, γιός του Δία και της Ήρας, ο αιώνιος εραστής της Αφροδίτης. Ελαφρύτερος και μικρότερος από τον πατέρα του Δία, βρίσκεται κοντά στον Ήλιο και αστρολογικά θεωρείται καυτός πλανήτης.

Ο Άρης είναι ο δεύτερος δυσμενής πλανήτης, μετά τον Κρόνο. Είναι λαμπερός και πύρινος και ολοκληρώνει την τροχιά του στο ζωδιακό κύκλο σε ένα χρόνο( 321 ημέρες περίπου). Η ημερήσια κίνησή του είναι 32 έως 44 λεπτά την ημέρα, σπάνια περισσότερα. Κυβερνά το ζώδιο του Κριού κατά την ημέρα, και του Σκορπιού κατά τη νύχτα. Είναι σε έξαρση στον Αιγόκερο, σε πτώση στον Καρκίνο, και σε εξορία στα ζώδια του Ζυγού και του Ταύρου. Γίνεται ανάδρομος για 80 περίπου μέρες το χρόνο.

Είναι αρσενικός πλανήτης, νυχτερινός, ζεστός και ξηρός, χολερικός και πύρινος,  δημιουργός προστριβών, αγώνων και ερίδων.

Ο Άρης καλά τοποθετημένος σ’ ένα ωροσκόπιο, αντιπροσωπεύει ανθρώπους ακαταμάχητους στον πόλεμο και με πολύ κουράγιο, τολμηρούς, με αυτοπεποίθηση, αμετακίνητους στις ιδέες τους, εριστικούς, ανθρώπους που διεκδικούν όλες τις τιμές για τον εαυτό τους, γενναίους, και εραστές του πολέμου. Είναι ριψοκίνδυνοι, δεν υπακούουν σε κανένα, ανυπότακτοι, εκθειάζουν τα κατορθώματά τους, πολεμούν για τη νίκη με προσοχή και σύνεση.

 Ο Άρης σε θέση πτώσης ή εξορίας, δεν έχει ίχνος σεμνότητας και τιμιότητας, λατρεύει τις σφαγές και τις έριδες, τις κλεψιές, επιδιώκει τις εξεγέρσεις, τις ταραχές, και τη φασαρία. Γίνεται προδοτικός, απάνθρωπος, αχάριστος, χωρίς ιερό και όσιο, καταπιεστικός, απατεώνας, βίαιος.

Δίας ο ευεργέτης

Δίας, ο μεγάλος «ευεργέτης», ο πιο τυχερός πλανήτης. Κατά την αρχαία περί στοιχείων θεωρία, ο Δίας είναι ζεστός και υγρός.

Ο Δίας είναι φυσικός κυβερνήτης του πλούτου, της καλής ζωής και της καλής τύχης και τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να επιλέξουμε κατάλληλη στιγμή για δραστηριότητες ή κατασκευή τάλισμαν σχετικά με τα παραπάνω θέματα.

Είναι ο μεγαλύτερος απ’ όλους τους πλανήτες. Το χρώμα του είναι λαμπερό, διαυγές και γαλάζιο. Στην κίνησή του είναι ταχύτερος του Κρόνου, ολοκληρώνει την τροχιά του μέσα από τα δώδεκα ζώδια σε 12 χρόνια. Η ημερήσια κίνησή του είναι 8, 10, 12 ή 14 λεπτά της μοίρας, σπάνια περισσότερο. Κυβερνά τον Τοξότη και τους Ιχθύες. Ο 9ος οίκος είναι το ημερήσιο σπίτι του, και ο 12ος το νυχτερινό του. Βρίσκεται σε θέση εξορίας στους Διδύμους και στην Παρθένο. Σε έξαρση στον Καρκίνο, και σε πτώση στον Αιγόκερο. Κυβερνά την τριάδα της φωτιάς κατά τη νύχτα, δηλαδή τα ζώδια του Κριού, του Λέοντα και του Τοξότη. Γίνεται ανάδρομος περίπου για 120 ημέρες.

Είναι ημερήσιος, αρσενικός πλανήτης, συγκρατημένα θερμός και υγρός, αέρινος, αισιόδοξος, ο μεγάλος ευεργέτης, μετριοπαθής, σεμνός, νηφάλιος, δίκαιος.

Όπως έχουμε ξαναπεί, ο Δίας συμβολίζει μεν την δικαιοσύνη, αλλά και την επέκταση, την ανάπτυξη, την εξάπλωση. Στις 25 Μαΐου μπαίνει και ο Άρης στον Κριό, όπου μέχρι τις 3 Ιουλίου θα συνοδεύει τον Δία. Με λίγα λόγια, ό,τι θα φέρει ο Άρης στον Κριό, ο Δίας θα το επεκτείνει και θα το αυξάνει. Ο Δίας βρισκόταν και πάλι στον Κριό κατά το 1939 (προετοιμασία β’ παγκ. Πολέμου), το 1951, το 1963, το 1975, το 1987, το 1999 και τελευταία φορά το 2011.

Ας θυμηθούμε με ποια γεγονότα συνδέθηκε το τελευταίο πέρασμα του Δία από τον Κριό :

Η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ και ξεκίνησε μια μακρά περίοδος μνημονίων.

Ξεκινάει η Αιγυπτιακή επανάσταση, που ήταν μέρος της ονομαζόμενης Αραβικής Άνοιξης, που στην πραγματικότητα ήταν ένας μακρύς και αιματηρός χειμώνας.

Ξεκινάει η Επανάσταση στην Τυνησία, με διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και πολλούς νεκρούς.

Ξεκινάει ο Λιβυκός εμφύλιος πόλεμος, μια σειρά από ταραχές και συγκρούσεις κατά της κυβέρνησης και του αρχηγού του κράτους Μουαμάρ Καντάφι. Όλοι γνωρίζουμε πως κατέληξε αυτός ο εμφύλιος.

Ξεκινούν διαδηλώσεις την Υεμένη, εξ αιτίας των κακών οικονομικών συνθηκών, της ανεργίας και της διαφθοράς.

Ξεκινάει ο Συριακός εμφύλιος πόλεμος ένας πολύ αιματηρός εμφύλιος, όπου εμπλέκονται πολλές ξένες δυνάμεις.

Σας υπενθυμίζω το φοβερό τσουνάμι της Ιαπωνίας με τις εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και την απώλεια χιλιάδων ζωών.

Πού θα βγάλουν λοιπόν αυτή τη φορά αυτές οι παρορμήσεις του Κριού και του Άρη, και η επέκταση του Δία;. Θεωρώ ότι ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι δυο πολύ κρίσιμοι μήνες για όλον τον πλανήτη.

Ο Κριός έχει σχέση με τα μέταλλα, τα όπλα, τη φωτιά, ο Άρης με τη βία και τον πόλεμο, και υποθέτω πως θα έχουμε αύξηση σε δολοφονίες, τρομοκρατικές ενέργειες, εκρήξεις ηφαιστείων, σεισμούς, εμπρησμούς ή δυστυχήματα με τα μέσα μετακίνησης. Δεν θα λείψουν και οι δολοφονίες.

Δυστυχώς σε καμία χώρα ο κόσμος δεν θα αισθάνεται πλέον ασφαλής. Πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα. Δίας και Άρης στον Κριό, θα μας βάλουν για τα καλά στο κλίμα που θα επικρατήσει στον πλανήτη τις επόμενες δεκαετίες.