Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

Νέα Σελήνη Ιούνιου, στον αστερισμό του Καρκίνου

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Αστρολόγος – Συγγραφέας

Λίγο πριν μας εγκαταλείψει ο Ιούνιος και αφού μας χάρισε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, μας χαρίζει και μια Νέα Σελήνη, για να ανοίξει έναν νέο κύκλο από γεγονότα και δραστηριότητες. Η Νέα Σελήνη θα λάβει χώρα στις 29 του μήνα  στις 05.52 ξημερώματα  στην 7η μοίρα του Καρκίνου.

Ο Καρκίνος είναι ένας αστερισμός που αφορά τόσο την οικογένεια και το σπίτι μας, όσο και την Πατρίδα. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, για το επόμενο διάστημα, τα θέματα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο είναι όσα έχουν σχέση με την πατρίδα και την οικογένεια. Ήλιος και Σελήνη θα βρεθούν στον 1ο οίκο και ο ωροσκόπος της στιγμής θα είναι στον Καρκίνο. Ο 1ος οίκος ανήκει στον λαό, στα προβλήματα του, στις δραστηριότητες του.  Ο Δίας που κυβερνάει το Μεσουράνημα, και αντιπροσωπεύει άτομα εξουσίας, θρησκευτικά θέματα, αλλά κι θέματα οικονομίας, σχηματίζει όψη τετραγώνου με την Νέα Σελήνη και τον Ήλιο. Η όψη είναι δυσμενής, και οι προβλέψεις για τα οικονομικά μας δυσοίωνες.  Για ποιες επενδύσεις μιλάμε, για ποια ανάπτυξη, για ποια ευημερία; Και φυσικά, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εξαπάτησης και παραπλάνησης η αιτιολογία για την οικονομική δυσπραγία, είναι πάντα ο πόλεμος στην Ουκρανία, λες και η Ουκρανία είναι ο μοναδικός παράγων για την παγκόσμια ευημερία.

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας

Μέσα στον 10ο οίκο, που έχει σχέση με την εξουσία, βρίσκουμε τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, ανάδρομο. Λόγω της αργής κίνησης του  πλανήτη ότι μηνύματα φέρνει στη ζωή μας θα έχουν διάρκεια. Ο Ποσειδώνας θεωρείται πλανήτης της ψευδαίσθησης και της παραπλάνησης, κι απ’ τη στιγμή που βρίσκεται στον οίκο της εξουσίας δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι η πληροφόρηση από επίσημους κυβερνητικούς φορείς, θα συνεχίσει να αποτελεί προϊόν παραπλάνησης και παραποίησης. Η αλήθεια θα συνεχίσει να αποκρύπτεται, θα υπάρχει εξαπάτηση με ψεύτικα στοιχεία τα οποία δυστυχώς η πλειονότητα του κόσμου τα πιστεύει. Η εξαπάτηση όμως δεν χτυπάει μόνο τον αφελή λαό, αλλά και τους αφελείς κυβερνώντες που αφενός πιστεύουν ότι τα ψέματα τους θα μείνουν για πάντα καλά κρυμμένα, αφ ετέρου αρνούνται να αντιληφθούν ότι οι ίδιοι αποτελούν τις μαριονέτες και τίποτα περισσότερο, εκείνων που κινούν τα νήματα της παγκοσμιοποίησης.

Σύγκρουση Άρη Πλούτωνα

Άρης και Πλούτων σε σύγκρουση. Σε δυσμενή όψη τετραγώνου. Ο Πλούτων είναι ανάδρομος, άρα αργός. Έτσι κι αλλιώς είναι ο πιο αργός πλανήτης, και παρόλο που υποβιβάστηκε σε πλανήτη νάνο, δεν παύει να έχει μεγάλη σημασία για την πολιτική αστρολογία. Η όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα μας γεμίζει ανησυχίες.

Ο Άρης αντιπροσωπεύει τον πόλεμο, τις πυρκαγιές, το στρατό, τη βία, και μαζί με τον Πλούτωνα μας κάνει να βλέπουμε μια συνέχιση των υπαρχουσών συγκρούσεων, αλλά και την επέκταση τους σε άλλες χώρες. Οι πυρκαγιές δεν έχουν τελειώσει ακόμα, και νέα πολεμικά μέτωπα προβλέπεται να ανοίξουν. Τα βίαια περιστατικά τελειωμό δεν έχουν, ο Πλούτων βρίσκεται στον 8ο οίκο, και ο Άρης στον 11ο. Τα μηνύματα που φέρνει αυτή η όψη θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Σκληρότητα, βία, δολοφονίες, αυτοκτονίες και σκληρές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας είναι τα μηνύματα αυτής της όψης. Πολεμικές συγκρούσεις και διεθνείς εντάσεις και σε διπλωματικό επίπεδο , αλλά και σε στρατιωτικό, θα πρέπει να είναι αναμενόμενες.

Όσο για τα θέματα υγείας, να μην εφησυχάζουμε. Τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα. Θα μας επισκεφθούν νέοι ιοί, νέες πανδημίες, νέα μέτρα, πάντα για «το καλό μας». Θα εφευρεθούν νέοι τρόποι εκφοβισμού, έχει διαπιστωθεί πλέον ότι ο φόβος είναι ο πιο εύκολος τρόπος χειραγώγησης του όχλου.

Αυτό το τετράγωνο του Δία με τον 1ο οίκο και την Νέα Σελήνη μας ειδοποιεί πως η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση είναι ακόμα σε εξέλιξη, και θα έλεγα ότι, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Η παγκόσμια οικονομία έχει προγραμματιστεί να καταρρεύσει πλήρως, και να δώσει τη θέση της σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα συνοδεύει τον νέο κύκλο ζωής της ανθρωπότητας, μέσα τα πλαίσια πάντα της ατζέντας για την επόμενη δεκαετία.

Σημαντικοί αστέρες

Όπως είχα γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα, κοντά στον Ήλιο και την Σελήνη θα βρίσκεται το αστέρι MIRZAM του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός. Μικρός και Μεγάλος Κύων είναι τα κυνηγητικά σκυλιά του κυνηγού Ωρίωνα. Ο MIRZAM αναγγέλλει την άφιξη του Σείριου, του μεγαλύτερου αστέρα στον ουρανό. Τόσο ο μικρός όσο και ο Μεγάλος Κύων λειτουργούν ως προάγγελοι γεγονότων, οπότε είναι πολύ πιθανό, η Νέα Σελήνη να μας αναγγείλει κάποια γεγονότα που θα λάβουν χώρα μετά από λίγες μέρες, πιθανόν μέσα στον Ιούλιο. Υπάρχουν όμως κι άλλα σημαντικά αστέρια κοντά στην Νέα Σελήνη και τον Ήλιο, όπως είναι το Alhena, του αστερισμού των Διδύμων. Το αστέρι αυτό είναι της φύσης του Ερμή και της Αφροδίτης, και μπορεί μεν να έχει μια φύση καλλιτεχνική, αλλά δεν είναι τόσο αθώο, φέρνει κινδύνους για ατυχήματα, που αφορούν κυρίως τα πόδια. Κοντά στον Ήλιο και την Σελήνη φέρνει μια τάση για καλοπέραση, δόξες και τιμές όσον αφορά στρατιωτικές υποθέσεις, αλλά και κίνδυνο απώλειας τους. Κάποιοι αναφέρουν πως αυτό το αστέρι σχετίζεται με την πληγή στην Αχίλλειο πτέρνα, και άλλοι ισχυρίζονται πως ο αστερισμός των Διδύμων συμβολίζει τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη, τους δίδυμους γιους του Διός και της Λήδας. Είναι όμως πιθανόν, οι Δίδυμοι να συμβολίζουν τον Απόλλωνα και τον Ηρακλή.

Οι Άραβες αστρολόγοι πίστευαν πως όταν η Σελήνη βρίσκεται κοντά σ’ αυτό το αστέρι, η ώρα είναι κατάλληλη για κυνήγι, για εκδίκηση και διάφορες καταστροφές. Εμείς όμως πιστεύουμε μόνο στις θεϊκές δυνάμεις του Απόλλωνα και του Ηρακλή.