Ευθύνες για το «Turkaegean»

Κατόπιν εντολής του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώριση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Νωρίτερα για  τη χρήση του όρου «Turkaegean» ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι ο ευρωπαϊκός φορέας αναγνώρισης εμπορικών σημάτων παραλαμβάνει χιλιάδες αιτήσεις και προβαίνει σε χιλιάδες αναρτήσεις δημόσιας διαβούλευσης, «είναι προφανές ότι μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε αστοχία.

Εν προκειμένω διέλαθε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες δεν ενημέρωσαν, όπως θα έπρεπε, την πολιτική ηγεσία έτσι ώστε να υπάρξει η αντίδραση απέναντι σε αυτό το σήμα. Θα αναζητηθούν ευθύνες για τυχόν ολιγωρίες και θα αποδοθούν ευθύνες όπως πρέπει», υπογράμμισε. Τέλος εξήγησε ότι το θέμα αυτό δεν επιδρά σε οποιαδήποτε ζήτημα κυριαρχίας, η κυβέρνηση αντιδρά σε όλα με πειθώ και αποφασιστικότητα, γι’ αυτό και «οι πολίτες την εμπιστεύονται».

Ωστόσο η Τουρκική πλευρά συνεχίζει την τουριστική της καμπάνια χρησιμοποιώντας διεθνώς τον όρο «Turkaegean»