Η Πανσέληνος του Αυγούστου

Από τη Θέκλα Μεταξά

Αστρολόγο-συγγραφέα

Περάσαμε πολύ δύσκολα τον τελευταίο καιρό. Αυτή η χρονιά είναι γεμάτη από σκοπέλους, είναι γεμάτη από δύσβατα μονοπάτια. Το καλοκαίρι πάντα αισιοδοξούμε, θέλουμε να γλεντήσουμε, θέλουμε να περάσουμε ωραία, να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα του χειμώνα και να διασκεδάσουμε. Ο Αύγουστος θεωρείται ο πιο ρομαντικός μήνας και η Πανσέληνος του Αυγούστου μας δίνει μία νότα ρομαντισμού και ξεγνοιασιάς.

Αυτή η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 12 του μήνα στο ζώδιο του Υδροχόου που κυβερνήτη του έχει τον Κρόνο στην παραδοσιακή αστρολογία και τον Ουρανό στην σύγχρονη. Ο αστερισμός του Λέοντα που είναι ο κυρίαρχος αστερισμός του Αυγούστου μπορεί να μας θυμίσει πάρα πολλά γεγονότα της ιστορίας μας. Ο αστερισμός του Λέοντα  συνδέεται με τον περίφημο άθλο  του Ηρακλή σχετικά με τον λέοντα της Νεμέας. Ο Λέων ήταν πάντα σύμβολο εξουσίας σε όλα τα αρχαία βασίλεια της Ελλάδας.

ΟΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΟΨΕΩΝ

 Αυτή η Πανσέληνος του Αυγούστου πραγματοποιείται στον 8ο ηλιακό οίκο που δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευνοϊκός.  Οι συνέπειες αυτής της Πανσελήνου θα αρχίσουν να φαίνονται από το τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου όταν θα έχουμε μία επανάληψη των εκλείψεων στον άξονα  Σκορπιού-Ταύρου.

Το πολεμικό κλίμα που υπάρχει συνεχίζεται και αυτή την ώθηση την δίνει ο Άρης ο οποίος συναντήθηκε με τον Ουρανό και τον βόρειο δεσμό της Σελήνης. Η επιρροή αυτής της συνάντησης διαρκεί πολύ καιρό . Υπάρχει παντού ένα κλίμα ασάφειας, υπάρχει μία χαώδης κατάσταση σε όλα τα θέματα, μία μελαγχολία και μία εσωστρέφεια. Υπάρχει επίσης μία αβεβαιότητα τόσο μεγάλη έτσι ώστε να μην μπορούμε να κάνουμε σχέδια μακρόπνοα και να ασχολούμαστε μόνο με το πώς θα περάσουμε την ημέρα αυτή και τις αμέσως επόμενες.  Και μία λεπτομέρεια της ιστορίας, στις 12 Αυγούστου του 30 π.χ.χ. έχουμε την αυτοκτονία της βασίλισσας Κλεοπάτρας. Έτσι για την ιστορία.

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

 Όπως φαίνεται θα συνεχιστούν οι συμπεριφορές που δημιουργούνται από αγανάκτηση, θα συνεχιστεί η διάθεση για επανάσταση και απελευθέρωση. Όμως η σύνοδος που κάνει η Πανσέληνος με τον Κρόνο βάζει φρένο στην εκπλήρωση αυτών των τάσεων. Ενεργοποιείται η έκλειψη της 16ης Μαΐου και τώρα θα δούμε πιο καθαρά τα μηνύματά της.  Όλα τα μηνύματα που θα παίρνουμε από επίσημες πηγές θα είναι παραπλανητικά. Νέες εστίες πολέμου θα ανοίξουν και θα δούμε πολλούς ηγέτες να έρχονται σε δεινή θέση και να είναι αναγκασμένοι να πάρουν βεβιασμένες αποφάσεις που ως επί το πλείστον θα είναι λανθασμένες και φυσικά ποιος τα πληρώνει όλα αυτά ; Εμείς ο λαός. Ο Άρης μας κάνει νευρικούς και  όπως έχουμε πει συνδέεται με το μέταλλο και τη φωτιά. Θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τα ατυχήματα. Οι  περίεργοι θάνατοι θα συνεχίζονται, το ίδιο και οι δολοφονίες. Η εγκληματικότητα θα χτυπήσει κόκκινο.

Μαζί με τον Άρη βρίσκεται και το γνωστό μας σκληρό αστέρι ΑΛΓΚΟΛ. Η νέα Σελήνη στην Παρθένο στις27 Αυγούστου θα είναι το ίδιο σκληρή με την Πανσέληνο της 12ης Αυγούστου . Στις 20 Αυγούστου ο Άρης εισέρχεται στους Διδύμους όπου και παραμένει περιέργως ένα μεγάλο χρονικό διάστημα 7 μηνών φέρνοντας αρνητικές εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα. Στο διάστημα αυτό θα θυμηθούμε πολλές φορές τον Οδυσσέα που ήταν πολυμήχανος αλλά χρησιμοποιούσε αυτές τις ικανότητές του για να κάνει κακό ακόμα και στους ίδιους τους συντρόφους του. Στις 24 Αυγούστου ο Ουρανός γίνεται ανάδρομος και θα παραμείνει έτσι μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. Οι  όψεις που θα κάνει στο διάστημα αυτό θα μας δείξουν ποια θα είναι και τα απρόοπτα και αναπάντεχα γεγονότα που θα συμβούν.

ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Μέχρι τη φθινοπωρινή ισημερία θα είναι όλα ρευστά. Το τετράγωνο που κάνει ο Άρης με τον Κρόνο είναι αυτό που θα φέρει στη ζωή μας πολύ μεγάλη σκληρότητα. Δεν θα πρέπει να μας εντυπωσιάζει τίποτα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα όσα θα αντιμετωπίζουμε. Η σκληρότητα αυτή θα υπάρχει σε όλα τα επίπεδα όχι μόνο σε θέματα αποφάσεων εκ μέρους των ηγετών αλλά θα υπάρχει και μέσα στην καθημερινότητά μας και θα χαρακτηρίζει κάθε συμπεριφορά. Αυτή η σκληρότητα και οι εντάσεις που θα ζήσουμε έχουν σχέση και με την δυσαρμονική όψη που θα έχει ο Ουρανός με τον Κρόνο. 

Αυτή η Πανσέληνος μου λέει ότι θα έχουμε να περάσουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπου τα κυρίαρχα θέματα που θα μας απασχολούν θα είναι και πάλι θέματα υγείας, αλλά κι άλλα πολύ σοβαρά όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και το επισιτιστικό πρόβλημα το οποίο θα είναι πολύπλοκο. Σίγουρα θα υπάρχει ανεπάρκεια ενεργειακών πόρων αλλά και μεγάλη έλλειψη τροφίμων .

ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ

Με τη νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου αρχίζει και η περίοδος του θερισμού κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ότι σπείραμε θα θερίσουμε, αν σπείραμε κάτω από τον ήλιο τότε θα θερίσουμε γλυκούς καρπούς, αν σπείραμε στο σκοτάδι και με σβηστά τα φώτα τότε θα θερίσουμε χίμαιρες και χίμαιρες θα έχουμε για να τραφούμε αυτόν τον χειμώνα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα δούμε να νομιμοποιούνται οι παρανομίες, να αθωώνονται οι εγκληματίες, να βασιλεύει η αδικία. Αυτή η Πανσέληνος μας προειδοποιεί για γεγονότα και συμπεριφορές του κοντινού μέλλοντος όμως και οι άλλες Πανσέληνοι και οι νέες Σελήνες μέχρι το τέλος της χρονιάς όπως και οι επόμενες εκλείψεις είναι εκείνα τα γεγονότα που θα κάνουν πιο συγκεκριμένα αυτά που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Από τη στιγμή που ο Αύγουστος είναι ο μήνας του Λέοντος και συνδέεται με το Λέοντα της Νεμέας και τον Ηρακλή εμείς στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε μόνο το θάρρος του Ηρακλή και τα κατορθώματα του. Έλληνας ήταν, αφού μπόρεσε αυτός μπορούμε και εμείς.