Πανέμορφο και επικίνδυνο 

Αποσβολωμένοι από τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες στους τοίχους της σήραγγας, οι οδηγοί κατεβαίνουν από τα οχήματά τους απαθανατίζοντας το καλλιτεχνικό αριστούργημα. Είναι γεγονός, καμία άλλη σήραγγα δεν μπορεί να συγκριθεί σε επίπεδο ομορφιάς με το ολοκαίνουργιο τούνελ στον αυτοκινητόδρομο Chengkai, κοντά στην πόλη Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας.

Με μήκος 11,5 χιλιόμετρα, το τούνελ εγκαινιάστηκε στις 31 Ιουλίου 2022 και επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εκτελέσουν γρηγορότερα το ταξίδι μεταξύ των πόλεων Chengkou-Kaizhou και ταυτόχρονα να βιώσουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι οι τοίχοι της οδικής σήραγγας οι οποίοι έχουν καληφθεί από καλαίσθητες τοιχογραφίες που απεικονίζουν το καλοκαίρι, το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει… ολοκληρωθεί και το φθινοπωρινό τοπίο.

Όσο οι ταξιδιώτες διασχίζουν το τούνελ, η μία εποχή διαδέχεται την άλλη, συνθέτοντας ένα ασύγκριτης ομορφιάς καλλιτεχνικό δημιούργημα που είναι ζωγραφισμένο στο χέρι από τους σπουδαστές της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Τοπίου στο Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνίας και Σχεδιασμού της πόλης Chongqing.

Στην προσπάθειά τους να τα απαθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνο οι επισκέπτες ακινητοποιούν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να συγκρούονται με διερχόμενα ΙΧ.

Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για σωρεία περιστατικών, με τις αρμόδιες αρχές να διατηρούν σταθερή παρουσία κατά μήκος του τούνελ, βεβαιώνοντας πρόστιμα