Πανσέληνος Σεπτεμβρίου, βαδίζουμε σε νέα εποχή

Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου για το 2022 σημειώνεται το Σάββατο 10 του μήνα και θα στολίσει το νυχτερινό ουρανό, ένα φεγγάρι το οποίο θα φαίνεται πλήρες και την προηγούμενη ημέρα.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πανσελήνους, η ονομασία «Φεγγάρι του θερισμού» δεν αναφέρεται απαραίτητα στο ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου, αλλά σε οποιαδήποτε πανσέληνο «πέφτει» πιο κοντά στην φθινοπωρινή ισημερία, κατά την οποία η μέρα με τη νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια, ενώ πρόκειται και για την ημέρα που ξεκινά και επίσημα το φθινόπωρο στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Πραγματοποιείται στο ονειροπόλο ζώδιο των Ιχθύων και την ονομάζουμε «Φεγγάρι της συγκομιδής» καθώς βρίσκεται πιο κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία, η οποία ξεκινά την εποχή του Ζυγού στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό φεγγάρι καθώς βαδίζουμε προς μια νέα εποχή. Έτσι είναι μια εξαιρετική στιγμή για να θάψετε το παρελθόν, να απελευθερώσετε την αρνητικότητα και να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας.

«Τις ημέρες που προηγούνται της πανσελήνου έχουμε σίγουρα κάποιες δύσκολές όψεις, αλλά αυτή η πανσέληνος θα μαλακώσει και θα απαλύνει κάθε ένταση ή δυσκολία».

Ο ανάδρομος Ερμής, ο οποίος έχει την τάση να παρεμβαίνει στην καθημερινότητά μας και να προκαλεί χάος, έρχεται, στις 9 Σεπτεμβρίου και μας κάνει να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας, να προβληματιστούμε και να αξιολογήσουμε τις σχέσεις μας, πριν αναλάβουμε δράση. Παρόλο που πρόκειται για ένα ήπιο και γλυκό φεγγάρι, για κάποιους μπορεί να μοιάζει πολύ με επανεξέταση του κάρμα, προκειμένου να προχωρήσουν τη ζωή τους.

Το ερχόμενο δεκαπενθήμερο, το κλειδί που θα βοηθήσει στη λύση κάθε προβλήματος, ατομικού ή συλλογικού, θα είναι η διαίσθηση. Παράλληλα, ο διάχυτος ρομαντισμός θα ευνοήσει ιδιαίτερα τις αισθηματικές σχέσεις που υπάρχουν, αλλά και αυτές που θα δημιουργηθούν αυτό το διάστημα. Ασάφεια, ανιδιοτέλεια, εξυπηρέτηση και διαίσθηση. Το νόημα των λέξεων αυτών, έρχεται να μας το διδάξει η Πανσέληνος, μαζί με πολλά άλλα. Εκπλήρωση ονείρων, έρωτες ασυμβίβαστοι, αγνοί, ιδιότροποι, απαγορευμένοι και ιδιαίτεροι. Υπενθύμιση για την ύπαρξη της ανιδιοτελούς αγάπης στη ζωή μας και της προσφοράς χωρίς ανταπόδοση.

Στο κόσμο της φαντασίας βυθίζονται οι έρωτες λοιπόν, υπό την επήρεια της Πανσελήνου, αφού τα ιδανικά, το συναίσθημα και η φυγή από την πραγματικότητα, δεν είναι στοιχεία κάποιου τηλεοπτικού σεναρίου, αλλά της ίδιας της ζωής.