Σε αχαρτογράφητα νερά ο τουρισμός τον Αύγουστο

Πού πάει ο τουρισμός τον Αύγουστο ;

Το σύντομο lockdown στη Μύκονο ήταν το πρώτο καμπανάκι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα και εάν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, τονίζουν οι πνευμονολόγοι. Γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους παράγοντες του τουρισμού καθώς το ενδεχόμενο να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο παραμένει ανοιχτό, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού για το καλοκαίρι που διανύουμε.

 Το σίγουρο είναι ότι η περίπτωση της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid 19 με τα μέτρα να μην τηρούνται και να κινδυνεύει η τοπική οικονομία αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι.  Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος είχε εκφράσει την ανησυχία του πριν από δύο μήνες, όταν δηλαδή άρχισαν να αυξάνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα… 

Ξεκαθαρίζει ότι προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος είναι το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Όσο για τις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, μετά τα όσα προηγήθηκαν.

Θολό το τοπίο

Ανησυχία έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 24ωρα και σε άλλες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος στο Αιγαίο, το Ιόνιο και την Ηπειρωτική χώρα κι ενώ οι περισσότεροι είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν οι αστοχίες της κυβέρνησης και οι εκβιαστικές και κατά περίπτωση αστείες τακτικές που ακολουθεί, έχουν διχάσει την κοινωνία και την ιατροφαρμακευτική με αποτέλεσμα οι εμβολιασμοί να μην προχωρούν.

Έτσι η κυβέρνηση προχωρά δίνοντας bonus σε φαρμακοποιούς και γιατρούς που θα πείσουν κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά και κίνητρα σε όσους εμβολιάζονται, περιθωριοποιώντας τους μη εμβολιασμένους, οδηγώντας έτσι στα άκρα την κατάσταση.

Όπως έχει γίνει γνωστό την Τετάρτη οι αντιεμβολιαστές θα απαντήσουν με νέες συγκεντρώσεις την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει τις περιπτώσεις υποχρεωτικού εμβολιασμού και όπως όλα δείχνουν ο Ιούλιος θα μας αποχαιρετήσει «αγριεμένος και θυμωμένος».