Η ενσωμάτωση της Τεχνολογίας στην πολιτιστική μας κληρονομιά

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης συμμετείχε στη διακρατική συνάντηση συνεργατών στην Ιταλία

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και προοπτικές συνεργασίας για τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες οι εργασίες της διακρατικής συνάντησης συνεργατών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης στο Τορίνο της Ιταλίας.

Αφορμή των εργασιών ήταν η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην πολιτιστική κληρονομιά και υλοποιήθηκε από το ευρωπαϊκό  έργο Erasmus + Visual Library of Cultural Heritage.

Στο πλαίσιο της διακρατικής συνάντησης για το Cheritage, παρουσιάστηκε μια έκθεση που περιελάμβανε όλες τις αφίσες με στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς από τις χώρες των Ευρωπαίων εταίρων. Κάθε οργανισμός – μέλος της κοινοπραξίας είχε δημιουργήσει αφίσες και είχε επικεντρωθεί στα κυριότερα

πολιτιστικά μνημεία της χώρας του, με την τεχνολογία AR και QR να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αφισών. Διαπιστώνοντας έτσι την εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών πάνω σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Ινστιτούτο ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες καθώς και όσους συνέβαλαν τόσο στην άψογη επικοινωνία όσο και στη συνεργασία και υπόσχεται στο μέλλον ακόμη περισσότερες δράσεις πάνω στα θέματα που ασχολείται μεταξύ των οποίων, την κοινωνία, το περιβάλλον, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και τόσα ακόμη…!

Επικοινωνία

FACEBOOK: European Institute for Local Development

INSTAGRAM: eurolocaldevelopment

TWITTER: InstituteEild

LINKEDIN: European Institute for Local Development (EILD)

European Institute for Local Development

SITE: eurolocaldevelopment.org

EMAIL: info@eurolocaldevelopment.org

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: +30 6985613819