Το πρώτο «χωριό» μεταναστών έρχεται το Σεπτέμβρη

Σε δύο μήνες κλείνει το ΚΥΤ Σάμου

Και αφού δεν καταφέραμε ως χώρα να  προωθήσουμε τους μετανάστες στην πατρίδα τους ή στην Ευρώπη που ήθελαν να πάνε όπως αρχικά έλεγαν, η ελληνική κυβέρνηση την περίοδο που διανύουμε είναι στη φάση ολοκλήρωσης της πρώτης Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη θέση Ζερβού στη Σάμο.                                    Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα διαφορετικό από ένα χωριό που θα αστυνομεύεται με ότι αυτό συνεπάγεται.

Βεβαίως οι συνήθειες, η συμπεριφορά, τα ήθη και τα έθιμα αυτών των χωρών δεν πρόκειται να ενσωματωθούν με τις δικές μας κοινωνίες πλην όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που χρηματοδοτεί 100% αυτά τα έργα πιθανότατα και μάλλον έχει διαφορετική άποψη.

Το θετικό στην υπόθεση είναι ότι θα επιστραφούν  τα καταπατημένα χωράφια που χρησιμοποιούνται σήμερα στο ΚΥΤ στους ιδιοκτήτες τους.

Στη Σάμο είναι η πρώτη κλειστή δομή που παραδίδεται και θα ακολουθήσουν μέσα στο 2021 νέες κλειστές δομές στην Κω και τη Λέρο, ενώ αναμένεται το 2022 να παραδοθούν δομές στη Χίο και τη Λέσβο. Παράλληλα  θα αναβαθμιστεί και το ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.

Έτσι μέσα στον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία βάση της οποίας προβλέπεται ο τερματισμός της λειτουργίας του ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου και την έναρξη λειτουργίας της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής (ΚΕΔ) Σάμου στη θέση Ζερβού. Ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης.

Η μετεγκατάσταση του πληθυσμού στην ΚΕΔ Σάμου θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ελληνικού Στρατού και μέσων μαζικής μεταφοράς και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα και οι διαδικασίες καθαρισμού των σημερινών εγκαταστάσεων και να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή των νέων ΚΕΔ στα νησιά όπως και η αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο είναι έργα εγκεκριμένα και χρηματοδοτούμενα 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Να συγχαρούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική κυβέρνηση για την άμεση κατασκευή της κλειστής δομής και μακάρι να είχαν τον ίδιο ζήλο και σε θέματα που αντιμετωπίζει και ο Έλληνας, όπως οι κατά καιρούς σεισμόπληκτοι, οι άστεγοι και άλλες ευπαθείς ελληνικές ομάδες του πληθυσμού………