Οι 6 στις 10 γυναίκες δεν κάνουν όσο σεξ θα ήθελαν

Έρευνα που ανατρέπει αυτά που ξέραμε: Οι 6 στις 10 γυναίκες δεν κάνουν όσο σεξ θα ήθελαν…

Και με την είσοδο της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο, ήρθε η ώρα να σπάσουμε τα ταμπού, να πούμε αλήθειες και κυρίως να ξεκαθαρίσουμε ότι ΄΄πονοκέφαλο΄΄ δεν έχουν μόνο οι γυναίκες…                                                    Αναρωτιέμαι πόσες από εμάς τελικά, κάνουμε όσο σεξ θα θέλαμε…! Καλά, μην κοκκινίζετε και πάμε να δούμε τί λέει η έρευνα…

Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ προσωπική ερώτηση, αλλά τί θα λέγατε αν η απάντηση είναι : ΄΄όχι΄΄από 6, σε σύνολο 10 γυναικών ;  Δυστυχώς ακόμη και στην εποχή μας υπάρχει το στερεότυπο ότι ο άνδρας έχει διαρκώς το σεξ στο μυαλό του, ενώ η γυναίκα είναι εκείνη που δεν δείχνει μεγάλο σεξουαλικό ενδιαφέρον. Κι όμως, η γυναίκα θέλει το σεξ τόσο συχνά όσο και ο άνδρας, όπως προκύπτει από όσα ακολουθούν. Μάλιστα όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματα που νιώθει η γυναίκα για το σύντροφό της,  τόσο περισσότερο αισθάνεται την ανάγκη να βρεθεί μαζί του σαρκικά.  

Σε έρευνα που έγινε και στην οποία συμμετείχαν 1000 άνδρες και γυναίκες, οι 6 στις 10 γυναίκες αποκάλυψαν ότι δεν είναι ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή καθώς δεν κάνουν όσο σεξ θα ήθελαν.                         Στην έρευνα το 60% των γυναικών δήλωσε πως θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ, είτε είχαν μακροχρόνια σχέση είτε ήταν σε ελεύθερες σχέσεις . 

Τα αποτελέσματα εξέτασαν οι ειδικοί και τονίζουν ότι ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι επειδή οι γυναίκες δεν ξέρουν πώς να ζητήσουν αυτό που θέλουν όσον αφορά το σεξ, εστιάζοντας κυρίως στον τρόπο που προσεγγίζει η γυναίκα το σύντροφό της.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες κρατούν μια περισσότερο παθητική στάση και περιμένουν τους άντρες να τις προσεγγίσουν, δίνοντας κάποια σημάδια ενδιαφέροντος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πλειοψηφία των αντρών να μην καταλαβαίνει πόσο συχνά οι γυναίκες θέλουν ‘’δράση’’ στο κρεβάτι τους.  Είναι γεγονός ότι η γυναίκα είναι πιο πολύπλοκος οργανισμός και είναι δύσκολο για πολλούς άντρες να καταλάβουν τί είναι αυτό που θα  ερεθίσει μια γυναίκα στο σεξ, τί της αρέσει και τί όχι και πώς μπορεί να φτάσει σε οργασμό κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο από τη ντροπή που νιώθουν οι ίδιες καθώς στο σύνολο δε ζητούν αυτό που θέλουν. 

Οι σεξολόγοι για ακόμη μία φορά επισημαίνουν την σημασία  και αξία της επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι και πώς η γυναίκα πρέπει να έχει μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης της σεξουαλικότητας της. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το να μιλάνε οι σύντροφοι μεταξύ τους είναι μια υγιής στάση και για τους δύο. Δεν είναι προτέρημα μόνο του άνδρα να πει στη σύντροφό του τι του αρέσει, είναι και δικό της.  Τα ζευγάρια που έχουν καλή σεξουαλική ζωή είναι εκείνα που μπορούν να συζητούν ανοιχτά μεταξύ τους για σεξουαλικά ζητήματα και να εκφράζουν τι τους αρέσει και τι όχι. 

Τα ζευγάρια που μιλούν για το σεξ το απολαμβάνουν περισσότερο, με αποτέλεσμα η ερωτική τους ζωή να εξελίσσεται και να μην μένει στάσιμη και ανιαρή.

Επομένως αν ανήκεις στις γυναίκες που θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ, θα πρέπει να αρχίσεις να επικοινωνείς τις επιθυμίες σου ανοιχτά με τον σύντροφό σου. Και όταν λέμε επικοινωνία, δεν εννοούμε να κάνεις παράπονα, αλλά να ζητάς και να δείχνεις αυτό που θέλεις.