«Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ ήμουν παιδί ακόμα»

Σοκάρει η Μαρία Πολύζου «Ο πατέρας μου έπινε και όταν μεθούσε, μας χτυπούσε»

«Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ ήμουν παιδί ακόμα. Όταν σε κακοποιούν σε τόσο μικρή ηλικία αναστατώνονται τα πάντα μέσα σου. Χωρίς να ξέρεις το γιατί, νιώθεις βρώμικη και ένοχη», εξομολογείται η μαραθωνοδρόμος Σοφία Πολύζου, με τις αποκαλύψεις της για την σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της σε ηλικία 11 ετών.

Η Σοφία Πολύζου μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» των Κώστα Παπαχλιμίτζου και Χριστίνας Βίδου για το βιβλίο της «Μην τα Παρατάς» και συγκλόνισε όταν αποκάλυψε ότι από τα 11 της χρόνια βιαζόταν από τον ίδιο της τον πατέρα.

Στα αποκλειστικά αδημοσίευτα αποσπάσματα του βιβλίου της Μαρίας Πολύζου, που εξασφάλισε η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», η μαραθωνοδρόμος περιγράφει : «Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Είχε μαύρα μούσια που τον έκαναν ακόμα πιο τρομακτικό. Έπινε και όταν μεθούσε γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11 έως 12 ετών με βίαζε. Από τότε που τα έκανε όλα αυτά, έπεσα σε μία κατάμαυρη άβυσσο. Πιστεύω ότι από τότε τρέχω για να ξεφύγω. Πολύ γρήγορα από τότε που ξεκίνησε αυτή η βρωμιά προσπάθησα να φύγω από εκείνο το σπίτι και ας ήμουν τόσο μικρή και δεν είχα πού να πάω…Έχασα τον εαυτό μου, ένιωθα ότι το σώμα μου και η ζωή μου δεν είχαν καμία αξία, ότι εγώ η ίδια ήμουν ένα μηδενικό. Αν ο ίδιος μου ο πατέρας φερόταν έτσι, γιατί να υπάρχεις; Ήθελα να με πάρει ο Θεός», παραδέχεται στο βιβλίο της η Μαρία Πολύζου και πραγματικά συγκλονίζει…

Τag:

Σοφία Πολύζου