Πανσέληνος Οκτωβρίου: Μετά το θάνατο έρχεται αναγέννηση

Πανσέληνος Οκτωβρίου – Διχασμός και αναμετρήσεις

Από τη συγγραφέα- αστρολόγο

Θέκλα Μεταξά

Αυτός ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας γεμάτος γεγονότα, που διαδέχονται το ένα το άλλο με μεγάλη ταχύτητα. Απίστευτες ιστορίες, που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, γίνονται καθημερινότητα, και έχουν σταματήσει να μας εκπλήσσουν ακόμη και οι πλέον ακραίες καταστάσεις.

Οι πλανήτες λοιπόν του Οκτωβρίου μας ενημερώνουν, πως σε όλη τη διάρκεια του μήνα, ο θάνατος και η αναγέννηση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, παίζουν ένα τραγικό παιχνίδι, με αποδέκτες την ανθρωπότητα. Αυτοί οι πλανήτες είναι φυσικά οι μεγάλοι και αργοί στην πορεία τους, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας, αλλά οι βασικοί πρωταγωνιστές του δράματος, είναι πάντα ο Κρόνος και ο Δίας.

Φόβος – Η χειρότερη μορφή εξουσίας

Μέχρι την Πανσέληνο που γίνεται στις 20 του μήνα, στις 05.56΄μ.μ., θα έχουν αποκτήσει ορθή πορεία όλοι οι πλανήτες, πλην του Ποσειδώνα και του Ουρανού, που συνεχίζουν να είναι ανάδρομοι.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στον Πλούτωνα, ο οποίος κατά την Πανσέληνο θα βρίσκεται στον 10ο οίκο της εξουσίας, και  θα έχει δυσαρμονική όψη και με τα δύο φώτα, την Σελήνη και τον Ήλιο. Το συμπέρασμα είναι ότι θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε τις κινήσεις και τις απαιτήσεις μας ανάλογα με τα κέφια της κάθε μορφής εξουσίας. Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Εξουσία δεν είναι μόνο η κυβέρνηση. Εξουσία είναι κάθε φορέας, άτομο, ιδέα, κατάσταση που επιβάλλει τη θέληση του επάνω στις ζωές μας, και δεν μας επιτρέπει την ελεύθερη βούληση. Και θα πρέπει να γνωρίζουμε πως μια από τις χειρότερες μορφές εξουσίας, είναι ο ΦΟΒΟΣ.

Η Πανσέληνος γίνεται στις 27 μοίρες του Κριού, και στον 1ο οίκο, τον οίκο του λαού. Φυσικά, απέναντι ακριβώς, στον 7ο οίκο των ανοιχτών εχθρών θα βρίσκεται ο Ήλιος στις 27 μοίρες του Ζυγού, κοντά στον Άρη, που θα βρίσκεται στις 23 μοίρες του ίδιου αστερισμού. Βλέπουμε λοιπόν, πως αυτόν τον μήνα, ο Ζυγός παίζει σημαντικό ρόλο στις καταστάσεις, εφ’ όσον συμβολίζει εκτός των άλλων, και τη δικαιοσύνη, την οποίαν αναζητούμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Χαρακτηριστική επίσης είναι η παρατεταμένη συντροφιά του Ήλιου με τον Άρη, αυτών των δυο πύρινων πλανητών, που έχει αποβεί κατά καιρούς μοιραία για το ξέσπασμα πυρκαγιών και εκρήξεων. Ιδιαίτερα έντονη είναι και η δραστηριότητα των ηφαιστείων σε όλο τον πλανήτη, κάτι που όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα κλιμακωθεί με μεγαλύτερη ένταση.

Όλοι εναντίον όλων

Η παρουσία της Σελήνης στον 1ο οίκο, και του Ήλιου με τον Άρη στον 7ο, δείχνει και τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε 2 βασικά στρατόπεδα. Και οι δυο παρατάξεις είναι ανένδοτες, είτε ανήκουν στο ίδιο έθνος, είτε σε διαφορετικά έθνη και κράτη. Θεωρώ πως οι συγκρούσεις που θα ακολουθήσουν, δεν θα είναι μόνο φραστικές, αλλά θα έχουν κάποιο μεγαλύτερο δυναμισμό. Η βία και οι πολεμικές συγκρούσεις θα αυξάνονται, και αυτό το φαινόμενο αφορά όλον τον πλανήτη. Είναι αδύνατο να μην υπάρξουν ένοπλες αναμετρήσεις, όχι απαραίτητα αυτές τις μέρες, αλλά σύντομα. Εξ άλλου, στη χώρα μας μια ένοπλη αναμέτρηση, θα μπορούσε να καλύψει πολλές καταστάσεις που δεν πρέπει να βγουν στο φως. Ο αστεροειδής Έρις, βρίσκεται στον αστερισμό του Κήτους, ο οποίος περιέχει αστέρια του Κριού και του Ταύρου, συνεπώς, η Έρις κινείται κοντά στην Πανσέληνο και κοντά στον Ουρανό, στον 1ο οίκο, και απέναντι στην παρέα των πύρινων πλανητών Άρη και Ήλιου. Αδύνατον να αποφευχθούν οι συρράξεις. Ξαφνικά γεγονότα, με αρνητικές επιδράσεις είναι στο πρόγραμμα, και κυρίως θα αφορούν οικονομικά θέματα, ιδεολογικούς διαχωρισμούς, και σχηματισμούς γελοίων και διεφθαρμένων συμμαχιών. Όσο δε για τις καιρικές συνθήκες, οι σεισμοί, τα ηφαίστεια και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν θα λείψουν καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα.

Οι Αστέρες της Πανσέληνου

Κοντά στην Πανσέληνο θα βρίσκεται ο αστέρας Vertex, του αστερισμού της Ανδρομέδας, και ο αστέρας Al Pherg, του αστερισμού των Ιχθύων. Μην ξεχνάτε ότι η Ανδρομέδα ήταν αλυσοδεμένη, και περίμενε καρτερικά τον θάνατο της. Η Ανδρομέδα ως αστερισμός συμβολίζει την καθαρότητα της σκέψης, την αρετή, την τιμή και την αξιοπρέπεια. Προκαλεί όμως πολέμους με χιμαιρικούς φόβους (φόβους ανύπαρκτους, της φαντασίας μας), και έχει την τάση να αποθαρρύνεται εύκολα.

Ο Αστέρας Al Pherg, βρίσκεται στο «κορδόνι» που ενώνει τους δυο Ιχθύες, και κοντά στην ουρά του Βορείου Ιχθύος, συνεπώς, συμβολίζει αφθονία ύδατος. Έχει και ένα προσωνύμιο, «Το κεφάλι του Τυφώνα». Ας προσέξουμε. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Στον πόλεμο θεών και τιτάνων, η θεά Αφροδίτη με τον γιό της τον Έρωτα, σώθηκαν από τον Τυφώνα χάρις στην επέμβαση των δυο Ιχθύων. Ως αστέρας δείχνει σταθερότητα, αποφασιστικότητα και τελική νίκη.

Κοντά στον Ήλιο και τον Άρη, θα βρίσκονται οι αστέρες Spica της Παρθένου (Στάχυς), και Izar, του αστερισμού του Βοώτη. Η Spica θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκός αστέρας, και έχουμε αναφορές γι’ αυτόν από τον Άρατο, τον Ίππαρχο, τον Πτολεμαίο, τον Μανέθωνα και τον Νόννο. Από τα αρχαιότατα χρόνια τόσο οι Έλληνες όσο και οι Αιγύπτιοι ευθυγράμμιζαν τα ιερά τους σύμφωνα με την ανατολή αυτού του αστέρα. Μαζί με τον Άρη, δίνει σωστή κρίση και γρήγορες αποφάσεις.

Ο αστέρας Izar, δίνει κέρδη από εργασία, δυνατές επιθυμίες, μια τάση για υπερβολές, και μεταφυσικές ικανότητες.

Η νέα Σελήνη καθώς και η Πανσέληνος του Οκτωβρίου, καθρεφτίζουν το χάος, την διάλυση, την διαφθορά, την παραπλάνηση, τον διχασμό και την εξαπάτηση. Καθρεφτίζουν τις προετοιμασίες για μεγάλα εκρηκτικά γεγονότα, τέτοια που ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έχει βιώσει ποτέ, και που ίσως η ανθρωπότητα να μην ξαναβιώσει σε μεγάλο βάθος χρόνου. Είμαστε μάρτυρες των μεγάλων ανακατατάξεων και μιας δεύτερης αναγέννησης που θα ακολουθήσει.