Ο μήνας των γεγονότων

Ο σημαντικός μήνας Οκτώβριος

Από τη συγγραφέα – αστρολόγο

Θέκλα Μεταξά

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο Οκτώβριος αυτός, είναι ένας μήνας, όπου κάθε μέρα του, από την πρώτη έως και την τελευταία, καθρεφτίζει γεγονότα που εξελίσσονται με μεγάλη ταχύτητα, άλλοτε υπόγεια και άλλοτε φανερά, πάντοτε όμως έχουν μια πρωτόγνωρη γεύση.

Μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα λοιπόν του Οκτωβρίου ήταν και 19η, όπου στο ξημέρωμα της έδινε την εντύπωση της έναρξης μιας ισχυρότατης σύγκρουσης, τέτοιας δυναμικότητας, που θα μπορούσε να γκρεμίσει εξουσίες.

Ακόμα πιο ασυνήθιστο είναι το γεγονός της ύπαρξης δυο πολύ ευνοϊκών αστεριών πάνω στον ωροσκόπο, που θα έλεγα ότι συμφωνούν και ενισχύουν τις δυναμικές επεμβάσεις που καθρεφτίζονται σε όλο το ωροσκόπιο.

Κυριαρχία του Άρη

Ημέρα Τρίτη 07.30, ξημέρωμα. Ημέρα κυριαρχίας του Άρη. Μία ημέρα και λίγες ώρες πριν την Πανσέληνο της Τετάρτης. Ο Ωροσκόπος ήταν στις 23 μοίρες του Ζυγού, και κοντά του βρίσκονταν ο Άρης με τον Ήλιο. Ο Ήλιος έχει ήδη κάνει την διέλευσή του από τον Άρη, και έχει ενισχύσει τις πύρινες διαθέσεις του. Τα ηφαίστεια σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι ακόμα ενεργά, και η λάβα συνεχίζει να κατακαίει. Η Σελήνη στον Κριό, οδεύει ανεμπόδιστη για να βρεθεί ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο, και εξακολουθεί να έχει για συντροφιά της την Έριδα. Βρίσκεται κάτω από την κυριαρχία και τις οδηγίες του Άρη, και στην ίδια κατάσταση θα βρεθεί και στις 4 Νοεμβρίου, όταν θα ξεκινήσει την Νέα της πορεία. Στις 4 Νοεμβρίου, η Νέα Σελήνη θα βρίσκεται στον Σκορπιό, που είναι ένα ζώδιο της κυριαρχίας του Άρη και πάλι, με την διαφορά ότι τότε θα λειτουργεί μυστικά και υπόγεια, ενώ τώρα λειτουργεί φανερά και παρορμητικά.

Εντυπωσιακή ήταν λοιπόν στο ξημέρωμα της 19ης και η αρμονική σχέση ανάμεσα στον Ήλιο – Άρη – Ωροσκόπο, με τον Δία, που έμοιαζε να ενισχύει το τόλμημα που πρόκειται να μας εντυπωσιάσει. Και ποιο θα είναι λοιπόν αυτό το τόλμημα και από πού θα προέλθει; Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου μας φανέρωνε εκρηκτικές καταστάσεις που θα συμβούν ανατολικά από τη χώρα μας και που ήδη έχουν ξεκινήσει. Πρόκειται για καταστάσεις στις οποίες είναι πιθανό να εμπλακεί και η Ελλάδα, ή να δεχθεί επιθέσεις από τους γνωστούς καλούς μας γείτονες. Η Πανσέληνος της 20ης Οκτωβρίου ενισχύει αυτή την άποψη. Και το ξημέρωμα της 19ης Οκτωβρίου, είχε κατακόκκινο χρώμα, το χρώμα του πύρινου πολεμοχαρή πλανήτη που κυβερνάει αυτήν την ημέρα.

Πόλεμος πατήρ πάντων

Η Πανσέληνος φανερώνει επικίνδυνους ελιγμούς, παγίδες και υπόγειες ενέργειες, που ενισχύονται από όσα θα διαδραματιστούν μέχρι την Νέα Σελήνη Νοεμβρίου. Η 19η Οκτωβρίου έμοιαζε να δίνει την ευλογία της σε αυτές τις ενέργειες, και αρχίζω να πιστεύω, πως όσο σκληρές καταστάσεις και αν βιώσουμε, στο τέλος θα επικρατήσει μια ισορροπία που θα είναι προς όφελος μας. Ας μην ξεχνάμε τον Ηράκλειτο, με την περίφημη ρήση του «πόλεμος πατήρ πάντων».

Είναι ολοφάνερο. Κάτι μεγάλο ξεκινάει. Κάτι που θα φέρει ανατροπές. Κάτι που ίσως ανατρέψει κυβερνήσεις, καταργήσει παραδοσιακές συμμαχίες και δημιουργήσει νέες. Εξ άλλου, για πολλοστή φορά, το μεσουράνημα του ωροσκοπίου, που   είναι η ακμή του οίκου της εξουσίας, έδειχνε αλλαγές τέτοιες, που σημαίνουν είτε ότι η «εξουσία» περνάει σε άλλα χέρια, είτε ότι ετοιμάζονται συνεργασίες και συγχωνεύσεις περίεργες. Μόνο που αυτό το ξημέρωμα της 19ης Οκτωβρίου, μας έδειχνε ότι αυτές οι αλλαγές δεν πρόκειται να συμβούν σε κλίμα ήπιο, αλλά σε κλίμα εκρηκτικό και βίαιο.

Οι απλανείς αστέρες

Τα δυο σημαντικά αστέρια που βρέθηκαν κοντά στον Ωροσκόπο κατά το ξημέρωμα της 19ης Οκτωβρίου, ήταν η Σπίκα και ο Αρκτούρος. Η Σπίκα, είναι ένα αστέρι για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Πρόκειται για τον Στάχυ, που κρατάει η Παρθένος στο χέρι της. Αστρονόμοι και αστρολόγοι από τα αρχαία χρόνια έχουν ασχοληθεί με αυτό το αστέρι. Άρατος, Ίππαρχος, Πτολεμαίος, Μανέθων, Νόννος, Αλ Μπιρούνι   και πολλοί άλλοι, έχουν αναλύσει τις επιρροές και τις ιδιότητες του Στάχυ. Στην αρχαία Αίγυπτο σχετιζόταν με την λατρεία του Μένα, Μενάτ, Μένες , Μιν, δηλαδή του Μίνωα, του πρώτου Φαραώ. Ναι, του δικού μας Μίνωα. Η Ανατολή και η Δύση της Σπίκας σχετιζόταν με τις τοποθεσίες που έχτιζαν τα ιερά των θεών, τόσο στην Αίγυπτο, όσο και στην Ελλάδα. Αυτό το αστέρι δίνει επιτυχίες, αναγνώριση, πλούτη, αγάπη για τις τέχνες και τις επιστήμες, και δικαιώνει τους αθώους. Κοντά στον Άρη φέρνει επιτυχίες και δημοφιλία, που έρχονται μετά από σωστή κρίση, ή και με βίαιο τρόπο.

Το δεύτερο αστέρι που ανέτειλε το ξημέρωμα, ήταν ο Αρκτούρος, του αστερισμού του Βοώτη. Πρόκειται για το 4ο σε φωτεινότητα αστέρι στον ουρανό. Ο Ησίοδος αναφέρει ότι ο Αρκτούρος ανατέλλει 50 μέρες μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Όπως και η Σπίκα, έτσι και ο Αρκτούρος μνημονεύεται από πολλούς αρχαίους αστρονόμους και αστρολόγους, και συνδέεται με τα ταξίδια των ναυτικών στις θάλασσες. Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι μετά την ανατολή του, ακολουθεί μια περίοδος ξηρασίας.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ονόμαζαν τον αστερισμό του Βοώτη Smat, που σημαίνει «αυτός που κυβερνάει» ή «αυτός που έρχεται». Και η 19η Οκτωβρίου στο ξημέρωμα όντως φανέρωνε κάποιον που «έρχεται». Ο Αρκτούρος δίνει δόξες και πλούτη, αναγνώριση, καλή φήμη, και καλή τύχη.

Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε έχει γίνει πολύ επικίνδυνο. Η ζωή μας αλλάζει προς το χειρότερο μέρα με την ημέρα. Σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, απαγορεύσεις, στερήσεις, διχόνοια, συγκρούσεις, είναι η καθημερινότητα μας. Αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα έχουν σχεδιαστεί για το εγγύς μέλλον μας, και ένας γενικευμένος πόλεμος είναι προ των πυλών. Όμως, το ξημέρωμα της 19ης Οκτωβρίου, σίγουρα έδειχνε πως ότι ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή, θα έχει μια αδιαφιλονίκητη επιτυχία.