Γιατί ο Γκόρντον Ράμσεϊ προτιμά την ελληνική κουζίνα από την ιταλική

Νέα ελληνοϊταλική «σύρραξη» με θέμα την γαστρονομία προκάλεσε μια δήλωση του διάσημου βρετανού σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ. Με συνταξιδιώτες του τον επίσης σεφ, Ιταλό Τζίνο Ντ’ Ακάμπο, και τον Γάλλο μάγειρα και μετρ Φρεντ Σιριέξ, ο Ράμσεϊ επισκέφθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε αρκετά ελληνικά νησιά όπως την Κρήτη και τη Σαντορίνη, πέρασε από τα Μετέωρα και έκανε και μια στάση και στην Αθήνα. Η εκπομπή-οδοιπορικό «Gordon, Gino & Fred Go Greek» προβλήθηκε στη βρετανική τηλεόραση πριν λίγο καιρό από τον τηλεοπτικό σταθμό itv και μέσα σε μερικά μόνο 24ωρα πρόλαβε να γίνει viral. Αφορμή; Η δημόσια παραδοχή του Ράμσεϊ περί «ανωτερότητας της ελληνικής κουζίνας έναντι της ιταλικής», γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ντ’ Ακάμπο. Ο Βρετανός, ενώ κάθονται και οι τρεις τους πάνω σε ένα πολυτελές γιοτ, λέει ξεκάθαρα πως θεωρεί «την ελληνική κουζίνα καλύτερη από την ιταλική». «Δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά», ήταν η απάντηση του Ιταλού σεφ. «Η ιταλική διατροφή είναι από τις διασημότερες παγκοσμίως και […]Περισσότερα