4/12:Ολική έκλειψη ηλίου και νέα σελήνη στον Τοξότη

Η τελευταία έκλειψη επισπεύδει τις εξελίξεις

Από τη Θέκλα Μεταξά, συγγραφέα-αστρολόγο

Φτάσαμε στην τελευταία έκλειψη της χρονιάς. Ο χρόνος μας αποχαιρετά με «ωραία δώρα». Ολική έκλειψη Ηλίου λοιπόν, στις 4 Δεκεμβρίου, στην 12η μοίρα του Τοξότη, μια μοίρα που οι Μοίρες της έδωσαν διάφορες ενδιαφέρουσες ιδιότητες.

Για αρκετά χρόνια δεν θα ξαναδούμε εκλείψεις στον άξονα Τοξότη – Διδύμων, συγκεκριμένα μέχρι το 2029. Η έκλειψη γίνεται στον 11ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου και με όλους τους πλανήτες στο ανατολικό τμήμα του ωροσκοπίου. Κάποιος επισπεύδει τις εξελίξεις, και βγάζει από τη νάρκη τον κόσμο. Η παρουσία του Ερμή κοντά στον Ήλιο και την Σελήνη την ώρα της έκλειψης μας ενημερώνει πως το πρώτο πλήγμα θα δεχτούν οι επικοινωνίες, το ίντερνετ, η πληροφόρηση, το εμπόριο, η παιδεία, και οι μετακινήσεις.

Οι επιρροές της έκλειψης

Η έκλειψη θα έχει διάρκεια 4 ωρών, και η ολική της φάση θα έχει διάρκεια 2 ωρών. Στις ηλιακές εκλείψεις, η επιρροή διαρκεί τόσα χρόνια όσες ώρες είναι η διάρκεια της έκλειψης. Άρα, οι επιρροές της έκλειψης αυτής θα βρίσκονται παρούσες για 2 χρόνια. Δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα, οι χώρες που θα την δουν είναι ο Νότος της Αφρικής, ο Νότος της Αυστραλίας, ο Νότος της Αμερικής, και η Ανταρκτική.

Η παρουσία του Ουρανού στον 4ο οίκο, της Πατρίδας, και το τετράγωνο του με τον Κρόνο, κυβερνήτη του 2ου οίκου των οικονομικών, μας ενημερώνει πως ξαφνικά θα δούμε την οικονομία να τινάζεται στον αέρα. Θα χαθούν περιουσίες, θα υπάρχουν μεγάλες και δυσάρεστες αλλαγές, και εκείνοι που θα κλάψουν περισσότερο θα είναι οι πλούσιοι και όχι οι πτωχοί.

Ήλιος, Σελήνη, Ερμής και Νότιος Δεσμός, όλοι στο ζώδιο του Τοξότη, σχηματίζουν ένα νεφέλωμα στον 11ο οίκο, που κυβερνάται από τον Δία. Ο Δίας επιδιώκει την ισορροπία και την δικαιοσύνη. Στο Μεσουράνημα κυριαρχεί ο Σκορπιός, και ο κυβερνήτης του Άρης τετραγωνίζει τον Δία. Είναι οι τελευταίες προσπάθειες της εξουσίας να αποκρύψει, να καταστρέψει, να διαλύσει, να καταπιέσει, να καταδιώξει. Κάποιοι το νιώθουν, άλλοι το αρνούνται, άλλοι αδιαφορούν. Όλοι όμως θα υποστούν τις συνέπειες.

Αναμένονται ανατροπές

Αναμένεται ανατροπή κάθε μορφής εξουσίας, ανά τον κόσμο. Επιχειρείται η εγκαθίδρυση νέας μορφής εξουσίας, πράγμα το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο, ούτε πρόκειται να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Θα υπάρχουν διακυμάνσεις και αλλαγές, αγώνες και εντάσεις, έως ότου ο Ουρανός που απειλεί τον 10ο οίκο της εξουσίας, περάσει σε άλλο ζώδιο, κάτι που θα συμβεί το 2026. Ταυτόχρονα θα επιχειρούνται ανατροπές σε θέματα πολιτισμού, παιδείας, θρησκειών, αξιών, προτύπων, και γενικά σε κάθε μορφή του τρόπου ζωής μας.

Η τετράγωνη όψη του Ποσειδώνα με τον Ερμή, και το τρίγωνο του με τον Άρη, φανερώνουν την χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης από την εξουσία, και την ανάθεση του δικαιώματος σε όσους ασχολούνται με την ενημέρωση, να ψεύδονται, να τρομοκρατούν, να διχάζουν και να παραπλανούν. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι το απόλυτο χάος και η πλήρης έλλειψη ενημέρωσης. Στο τέλος Δεκεμβρίου ο Δίας περνάει στους Ιχθύες, ζώδιο όπου έχει κυριαρχία, και με τον τρόπο αυτό θα αρχίσει να γίνεται φανερό το τι πρόκειται να ακολουθήσει και με ποιον τρόπο θα πρέπει να συμπεριφερθούμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις νέες συνθήκες που θα έχουν επιβληθεί στην ζωή μας.

Το κλείσιμο ενός κύκλου

Τον Ιανουάριο του 2022 οι Δεσμοί της Σελήνης περνούν σε άλλα ζώδια, συγκεκριμένα ο Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο και οι Νότιος στον Σκορπιό, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, η μύηση που περνάει η ανθρωπότητα τα τελευταία 2 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί, και μακάριοι όσοι έχουν κατανοήσει τα γεγονότα και έχουν περάσει τις εξετάσεις τους. Τα μαθήματα ανήκουν στην σφαίρα του πεπρωμένου, και όχι της καθημερινότητας.

Αστεροειδείς και Αστέρες

Η παρουσία του αστεροειδούς Vesta (Εστία) κοντά στα φώτα την ώρα της έκλειψης, αποκαλύπτει τα μέλλοντα να συμβούν, όμως ο γρίφος είναι για πολύ δυνατούς παίχτες. Κοντά στην έκλειψη θα βρίσκεται ο αστέρας Alwaid (Rastaban), του αστερισμού του Δράκου. Πρόκειται για ένα διπλό αστέρι στο κεφάλι του Δράκου, που οι αρχαίοι ονόμαζαν «το νεφέλωμα στο μάτι του Δράκου». Το όνομα Rastaban στα Εβραϊκά σημαίνει «το κεφάλι του ερπετού» . Οι αρχαίοι αστρονόμοι έλεγαν πως όταν ένας κομήτης περνούσε κοντά σ’ αυτό το αστέρι, δηλητήριο απλωνόταν σε όλη τη γη. Αυτό το αστέρι βρισκόταν κοντά στον Πλούτωνα στις 11-9-2001, και όλοι θυμόμαστε τα τραγικά γεγονότα στις ΗΠΑ. Ο αστερισμός του Δράκου συνδέεται με τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων, με τον πόλεμο θεών και γιγάντων, και με τον Πύθωνα και το μαντείο των Δελφών. Συγκρούσεις, τραυματισμούς, τύφλωση, πληγές και αγριότητες φέρνει μαζί του αυτό το αστέρι.

Ο ρόλος του ημίθεου

Ανάμεσα στην έκλειψη και στον Ερμή θα βρίσκεται ο αστέρας Sarin του αστερισμού του Ηρακλή. Ο αστερισμός του Ηρακλή τοποθετήθηκε στον ουρανό εις ανάμνησιν του γεγονότος που συνέβη κατά τον πόλεμο θεών και τιτάνων, όταν ο Ηρακλής με την βοήθεια του Άτλαντα κατάφερε να ισορροπήσει το στερέωμα και να σώσει την ανθρωπότητα. Τότε χρειάστηκε η βοήθεια ενός ημίθεου για να νικήσουν οι θεοί, το φως, η δικαιοσύνη. Ίσως και τώρα να χρειαστεί η παρουσία ενός ημίθεου, για να δώσει στο φως την τελική νίκη.

Τον Μάρτιο του 1995, έγινε στο μετρό του Τόκυο, μια τρομοκρατική επίθεση με δηλητήριο Sarin, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, περίπου 50 τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν προβλήματα στην όραση πολλών άλλων. Ο διελαύνων Δίας ήταν τότε σε συζυγία με το αστέρι Sarin.

Ετοιμαστείτε για γεγονότα πρωτοφανή, για καταστάσεις ασυνήθιστες, για αναγκαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Τυχεροί όσοι έχουν περάσει με επιτυχία την μύηση.

Tag: Θέκλα Μεταξά