«Σκληρή» η πρώτη Πανσέληνος του 2022

Η δυνατή πρώτη Πανσέληνος του 2022

Από τη συγγραφέα – αστρολόγο Θέκλα Μεταξά

Οδεύουμε ολοταχώς προς την πρώτη Πανσέληνο της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου, στην 1.48 την νύχτα. Είναι μια Πανσέληνος δυνατή στην 27η μοίρα του Καρκίνου, με την Σελήνη να βρίσκεται στον 9ο οίκο, έναν οίκο που σχετίζεται με το εξωτερικό, και τα διεθνή γεγονότα.

Η όψη που θα κυριαρχήσει είναι η αντίθεση της Σελήνης με τον Πλούτωνα και η συζυγία Ήλιου – Πλούτωνα στον 3ο οίκο. Επίσης στον 3ο οίκο θα βρεθούν η ανάδρομη Αφροδίτη, ο ανάδρομος Ερμής και ο Κρόνος. Πολυαστρία λέγεται αυτό. Ο 3ος οίκος συνδέεται με τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, την επικοινωνία, και απ’ ότι καταλαβαίνετε, αυτά τα θέματα θα είναι στο προσκήνιο από τις 18 Ιανουαρίου και για 15 τουλάχιστον ημέρες, μέχρι την νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου.

Ήλιος – Πλούτων σε συζυγία

Ο Ήλιος συμβολίζει τη ζωή, την ενέργεια, και ο Πλούτων τον θάνατο, αλλά και την ανανέωση, την αναγέννηση. Όταν αυτοί οι δυο πλανήτες βρεθούν μαζί, ο ένας προσπαθεί να επικρατήσει πάνω στον άλλον.

Ο Πλούτων είναι η σκοτεινή πλευρά της ζωής, ο Ήλιος είναι η φωτεινή. Ευτυχώς, οι δυο αυτοί πλανήτες, θα έχουν αρμονικές όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης, οι οποίοι ήδη θα έχουν περάσει σε άλλα ζώδια, στον Τοξότη και στους Διδύμους. Ότι είναι να γίνει, είναι μέρος του πεπρωμένου. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να αποφύγει εκείνες τις μέρες, μέχρι την Νέα Σελήνη, να κάνει λάθη, γιατί θα είναι δύσκολο μετά να τα διορθώσει.

Την επόμενη μέρα, η Σελήνη θα βρεθεί στον Λέοντα, και θα κάνει όψη αντίθεσης με τον αστεροειδή Vesta (Εστία). Η Εστία είναι η προστασία μας, η ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειας, ο «οίκος θεών μακάρων, θνητών στήριγμα» όπως λέει και ο Ύμνος της. Με την Σελήνη, σύμβολο του λαού, να βρεθεί αντιμέτωπη με την Εστία, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Έχουμε ξεφύγει τελείως από το πραγματικό νόημα της ύπαρξης μας, έχουμε χάσει τον δρόμο μας.

Ωροσκόπος και Υγιεία

Ωροσκόπος την ώρα της Πανσελήνου θα είναι ο Σκορπιός, με κυβερνήτη τον Άρη, και σύμφωνα με την σύγχρονη αστρολογία, συγκυβερνήτης θα είναι ο Πλούτων. Αστρολογικά ο αστεροειδής Υγιεία θα βρίσκεται κοντά στον ωροσκόπο, αστρικά όμως βρίσκεται στον αστερισμό της Παρθένου. Αν δεχτούμε την αστρολογική εκδοχή, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η αντίθεση του Ουρανού με τον Ωροσκόπο, δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για τα καυτά θέματα υγείας της εποχής που διανύουμε.

Δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχει τέλος η ιστορία με νέες μεταλλάξεις, ή με εμφάνιση νέων ιών. Τόσο ο Σκορπιός, όσο και οι κυβερνήτες του Άρης και Πλούτων, συνδέονται με το αίμα, τις λοιμώξεις, τις φλεγμονές, τις ορμόνες, τα γεννητικά όργανα. Αν θεωρήσουμε πως ο αστεροειδής Υγιεία είναι στο ζώδιο της Παρθένου, τότε θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας και της παθήσεις στο στομάχι και την κοιλιά. Τα βάσανα τελειωμό δεν έχουν.

Ο Ουρανός θα βρίσκεται στον 7ο οίκο, των ανοιχτών εχθρών, αλλά και των συνεργατών. Θα τριγωνίζει την Αφροδίτη και θα τετραγωνίζει τον Κρόνο και τον ανάδρομο Ερμή. Όπως φαίνεται, οι «ανοιχτοί»- γνωστοί εχθροί, ετοιμάζουν κάποια έκπληξη, που θα κάνει τις μετακινήσεις και την επικοινωνία αρκετά δύσκολες. Οι λαοί ετοιμάζονται για μια ακόμα μεγάλη σύγκρουση, που θεωρώ αναπόφευκτη. Αυτή είναι η πρόθεση των επικυρίαρχων, και όλα δείχνουν πως θα πετύχει. Οι διεθνείς σχέσεις και οι διπλωματικές κινήσεις γίνονται κάτω από μεγάλη πίεση και εκνευρισμό, και η διπλωματία έχει ελάχιστες πιθανότητες να λύσει τα προβλήματα, όσο ο Ερμής και η Αφροδίτη παραμένουν ανάδρομοι.

Δίας και Ερμής: εύνοια και αγώνες

Ο αστεροειδής Ceres (Δήμητρα) που βρίσκεται αστρικά στον αστερισμό του Ταύρου, θα κάνει αρμονική όψη με την Σελήνη, και θα μας θυμίσει πως ο κόσμος οδεύει προς την εποχή όπου το επισιτιστικό πρόβλημα θα επισκιάσει το θέμα της υγείας.

Οι αστρολογικές σχέσεις Άρη – Ποσειδώνα, Πλούτωνα – Ποσειδώνα και Δία – Δεσμών της Σελήνης, έχουν οσμή σεισμών, γεωλογικών μεταβολών, και καταστροφών στις καλλιέργειες. Η παγκόσμια οικονομία σίγουρα θα δεχτεί πλήγμα. Τράπεζες, χρηματιστήρια, δαπάνες, στρατιωτικές κινήσεις, και πολλά άλλα μας παρουσιάζει η σχέση Άρη – Ποσειδώνα. Η εικόνα είναι απειλητική για την κοινωνία. Ο Δίας από τον 4ο οίκο, της Πατρίδας, θα προσπαθήσει να προστατεύσει και να ευνοήσει τον κόσμο, αλλά χωρίς μαζικούς αγώνες, καμιά αλλαγή δεν θα μπορεί να γίνει.

Ο Ερμής έχει σχέση με την επικοινωνία και την ενημέρωση. Η θέση του κατά την Πανσέληνο, μας ενημερώνει πως θα βιώσουμε ποικίλες ιστορίες που αφορούν την μαζική ενημέρωση, τις μετακινήσεις, και την επικοινωνία. Έχω την γνώμη πως η προσπάθειες των ανθρώπων να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό, θα οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις, με θέμα την ενημέρωση. Να μην εκπλαγούμε για ότι θα βλέπουμε.

Ο αστερισμός του μικρού Κυνός

Στον ουρανό θα κυριαρχεί η παρουσία του αστέρα Procyon (Προκύων), του αστερισμού του Μικρού Κυνός, που θα βρίσκεται κοντά στην Πανσέληνο. Η αστρολογία θεωρεί πως αυτός ο αστερισμός υπόσχεται πλούτη, φήμη, και καλή τύχη. Σε αντίθεση με άλλους αστρολόγους ο Πτολεμαίος πιστεύει ότι ο Προκύων συνδέεται με τη βία, την δυσμένεια, την υπερβολή, την άνοδο που καταλήγει σε καταστροφή, και κάνει τους ανθρώπους βίαιους, δειλούς, άτυχους και οξύθυμους. Ιδιαίτερα όταν βρίσκεται κοντά στην Σελήνη, φανερώνει ενδιαφέρον για τον μυστικισμό, αστάθεια, διαφωνίες μεταξύ φίλων και συνεργατών.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να υπενθυμίσω πως τα ουράνια σώματα «σημαίνουν», δεν προκαλούν, δεν είναι υπεύθυνα για το καλό ή το κακό στην ζωή μας. Μας προειδοποιούν και μας προετοιμάζουν. Θα πρέπει να σεβόμαστε την υπηρεσία που μας παρέχουν.