Οι πολίτες να στείλουν το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν είναι απλά μία εσωκομματική διαδικασία, θέλουμε αυτές οι κάλπες, τα 1.000 εκλογικά τμήματα να γίνουν 1.000 ταχυδρομεία, μέσα από τα οποία οι πολίτες να στείλουν τον λογαριασμό συστημένο σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Άρτα τον υποδέχτηκαν πολίτες  με χειροκροτήματα και συνθήματα και αφού περπάτησε στον πεζόδρομο της οδού Σκουφά όπου συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και άκουσε τα προβλήματα τους επισημαίνοντας  μετά και τα ακόλουθα  «Με πλησίασε μία γυναίκα από τα μέρη μας και μου είπε, εμείς ξέρουμε τι σημαίνει φτώχεια και πείνα γιατί είμαστε από τα Τζουμέρκα. Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, το έχουν βιώσει, απλά δεν περιμέναμε να το βιώσουμε και εμείς το 2022. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, σε αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να δώσουμε μία οργανωμένη απάντηση σε αυτή την πραγματικότητα της αισχροκέρδειας των λίγων και της ανέχειας των πολλών».

Μίλησε για τους «λογαριασμούς της ΔΕΗ που γονατίζουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, για πρωτοφανή ακρίβεια που αναγκάζει τους πολίτες, να μην μπορούν να μπουν στα σούπερ μάρκετ να αγοράσουν προϊόντα βασικής κατανάλωσης», και τόνισε «Οφείλουμε όλοι να δώσουμε μία απάντηση σε αυτή τη σκοτεινή πραγματικότητα που ζούμε εδώ και ένα χρόνο, να δώσουμε μήνυμα ανατροπής αυτής της πραγματικότητας, μήνυμα στήριξης της κοινωνίας. Θέλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής να πάει από άκρη σε άκρη. Βάζουμε τον πήχη στο να ξαναγυρίσει η ελπίδα, να σταματήσουν οι κοινωνικές ανισότητες, να στηριχθεί ο εργαζόμενος, ο μικρομεσαίος, πολλά μαγαζιά, πολλές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που βρίσκονται στο φάσμα του λουκέτου».