Μπαρούτι ο Μασκ…

Δημοσίευμα κατηγορεί τον Έλον Μασκ για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος αεροσυνοδού ιδιωτικού τζετ, που ανήκει στη Space X

Δημοσίευμα του Insider αποκαλύπτει ότι ο Έλον Μάσκ  ζήτησε από αεροσυνοδό στο ιδιωτικό του τζετ να του κάνει ερωτικό μασάζ με αντάλλαγμα να της αγοράσει ένα άλογο, υπόθεση που οδήγησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 250.000 δολαρίων.                                                                      

Το tweet με το οποίο απάντησε ο Μασκ είναι το τελευταίο μιας σειράς επικριτικών για τους προοδευτικούς και τους Δημοκρατικούς αναρτήσεων με τον ίδιο να δηλώνει υπέρμαχο της ελευθερίας του λόγου.

Ο ίδιος έγραψε «Οι επιθέσεις εναντίον μου πρέπει να ιδωθούν υπό πολιτικό πρίσμα – αυτή είναι η κλασική (απεχθής) πρακτική τους – αλλά τίποτε δεν θα με αποτρέψει από το να μάχομαι για ένα καλό μέλλον και το δικαίωμά σας στην ελευθερία του λόγου.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Μασκ

Το ρεπορτάζ του Ιnsider, το οποίο βασίζει όπως λέει σε συνεντεύξεις και ντοκουμέντα, επικεντρώνεται σε ένα περιστατικό του 2016, όταν ο Μασκ φέρεται να αποκάλυψε τον ανδρισμό του στην αεροσυνοδό και πρότεινε να της αγοράσει ένα άλογο αν «έκανε περισσότερα».

Ο Μασκ φέρεται να παραβρέθηκε σε συνάντηση με διαμεσολαβητή και την αεροσυνοδό προσπαθώντας να διευθετηθεί γρήγορα το θέμα και τον Νοέμβριο του 2018, προτού φθάσει η υπόθεση στα δικαστήρια συμφώνησαν να της καταβληθεί το ποσό των 250.000 δολαρίων για να μην υποβάλει μήνυση. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός περιλάμβανε και συμφωνία εχεμύθειας που εμπόδιζε την φερόμενη παθούσα να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το συμβάν, τον διακανονισμό ή ο,τιδήποτε για τον Μασκ και τις επιχειρήσεις του.