Καμίνι που βράζει η Ευρώπη

Η συντριπτική ήττα του Μακρόν στην πραγματικότητα είναι η ήττα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον πυρήνα της Ευρώπη για άμεσες αλλαγές.

Η κατάσταση που καθημερινά διογκώνεται έχει ασύλληπτες προεκτάσεις και όπως όλα δείχνουν θα πάρει μεγάλες διαστάσεις από το κύμα ακρίβειας που ταλανίζει τις χώρες. Ένα κύμα που όσο κι αν υποστηρίζουν ότι ξεκίνησε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην πραγματικότητα προϋπήρχε.

Η Γερμανία ως βασικός παράγοντας των Ευρωπαϊκών εξελίξεων εξάρτησε στο παρελθόν την Ευρώπη ενεργειακά από τη Ρωσία και η Ουκρανία από την άλλη αποτελεί βασική πηγή τροφοδοσίας σιτηρών, ακόμη και για τη χώρα μας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των γεγονότων που πυροδοτούνται και από τις πολιτικές των κρατών, είναι εκατομμύρια πολίτες στη γηραιά ήπειρο να ζουν στο όριο της φτώχειας και να αρχίζουν πλέον να βγαίνουν στους δρόμους και να διαδηλώνουν.

Ο πληθωρισμός στο Βέλγιο αυτή τη στιγμή έχει σκαρφαλώσει στο 9% αντανακλώντας τις ραγδαίες αυξήσεις των τιμών, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία έχει πλήξει τις προμήθειες των σιτηρών και έχει προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών στον τομέα της ενέργειας.

Όμως και η Βρετανία προετοιμάζεται για μια τεράστια απεργία τριών ημερών των σιδηροδρομικών τις επόμενες ημέρες. Το συνδικάτο RMT ζητά μισθολογικές αυξήσεις αντίστοιχες με τον αυξανόμενο πληθωρισμό και έχει ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους θα κάνουν απεργία «στη μεγαλύτερη κλαδική διαμάχη από το 1989».

Οι περισσότερες κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη 21 Ιουνίου οι οποίες θα επηρεάσουν τα δρομολόγια των τραίνων σε όλη τη χώρα όπως και το μετρό του Λονδίνου. Κινητοποιήσεις που θα επαναληφθούν την Πέμπτη και το Σάββατο.

Πληροφορίες θέλουν και άλλες χώρες να μπαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες αν δε ληφθούν μέτρα, αντίστοιχα του πληθωρισμού, οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα συνεχιστούν…