Καταλυτική η παρουσία της NewCo σε διημερίδα στα Χανιά

Στα Χανιά στις 23 και 24 Ιουνίου διεξήχθη με επιτυχία διημερίδα του Συνδέσμου Ημερήσιων Εφημερίδων με θέμα «Ο περιφερειακός Τύπος ατενίζει το μέλλον».

Το πρόγραμμα της διημερίδας περιελάμβανε Εργαστήρια συνεργασίας του Συνδέσμου (ΣΗΠΕ) με Ελληνικά Πανεπιστήμια, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης.

Κύριος εισηγητής στο Εργαστήριο με θέμα «Οι τεχνολογίες blockchain/web3.0 και η επίδραση τους στα media», εκπροσωπώντας την NewCoA.E., ήταν ο κος Ιωάννης Χατζηχρήστος, ο οποίος συντονίζει από πλευράς της εταιρείας την υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πάντειου Πανεπιστημίου και της NewCoA.E..

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που συνδέονται και με την υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πάντειου Πανεπιστημίου και της NewCoA.E., όπως οι επερχόμενες αλλαγές στον ευρύτερο κλάδο της Επικοινωνίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας, και φυσικά, η συμβολή των τεχνολογιών Blockchain/web 3.0 στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως η αντιμετώπιση των fakenews ή η οικονομική βιωσιμότητα τους.

Η NewCo Α.Ε. επενδύοντας στην έρευνακαι την καινοτομία με την χρήση(πάνω σε εφαρμογές) των τεχνολογιών blockchain/web3.0 στην επικοινωνία και στη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έχει ήδη αναπτύξει ερευνητικά προγράμματα προς συγχρηματοδότηση από το ΕυρωπαϊκόΠρόγραμμαHorizon Europe, γεγονός που την τοποθετεί ψηλά στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη των σχετικών τεχνολογιών.

Σχετικά με την NewCo

Η NewCo A.E. (μέλος του Ελληνικού Οικοσυστήματος Νεοφυών Επιχειρήσεων) προσφέρει σύγχρονες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες ψηφιοποίησης ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες Blockchain& Internet of Things (IoT), βασικούς τεχνολογικούς πυλώνες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Οι παρεχόμενες λύσης της εταιρείας είναι:

 Η υπηρεσία BlockchainCertification για την πιστοποίηση ψηφιακών εγγράφων με νομική ή οικονομική αξία.

 Το e-health περικάρπιο Tap2SOS, ένα καινοτόμο προϊόν για την ασφάλεια των πολιτών.

Οι υπηρεσίες  Smart Shielding  με χρήση τεχνολογίας NFC και Blockchain (μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας) ιδανικό για μετρητές εταιρειών παροχής ενέργειας και ύδρευσης καθώς επίσης και στον κλάδο των logistics με στόχο την αποτροπή πρόσβασης τρίτων και τη διασφάλιση ακεραιότητας μετρητών και containers.

Επικοινωνία:

Τηλ: 210 940 0133, press@newcotech.io, www.newcotech.io