Η ιστορία κύκλους κάνει 

Από τη Θέκλα Μεταξά

Αστρολόγο-συγγραφέα

Εδώ και πολύ καιρό μνημονεύουμε και ασχολούμαστε και μελετάμε αυτό το ουράνιο φαινόμενο το οποίο είναι πάρα πολύ σπάνιο και το οποίο συνέβη τέλος Ιουλίου και πρώτες μέρες του Αυγούστου μία ιστορική σύνοδο τριών ουρανίων σωμάτων του Άρη, του Ουρανού και του Βόρειου δεσμού στον αστερισμό του Ταύρου.

 Στις 22 του περασμένου Μαρτίου έγινε αυτό το περίφημο τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό που μας έβαζε στο κλίμα της ιστορικής συνόδου Άρη Ουρανού και βορείου δεσμού που ήδη έχει συμβεί αλλά που η ενέργεια της θα κρατήσει αρκετό καιρό και ίσως να προδιαγράψει το μέλλον μας για τα επόμενα έτη. Μία σύνοδος Ουρανού και βορείου δεσμού συμβαίνει κάθε 15 χρόνια αλλά με τη συμμετοχή του Άρη τα φαινόμενο είναι πολύ πιο σπάνιο. Τελευταία φορά που συνέβη ήταν το 1855.

Επίσης στις 12 Απριλίου έγινε άλλη μία ιστορική Σύνοδος του Δία με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων και είναι όντως ιστορική, διότι αυτοί οι δυο πλανήτες συναντώνται κάθε 166 χρόνια. Η προηγούμενη φορά που συνέβη μια όμοια σύνοδος ήταν στις 17 Μαρτίου του 1856. Τι είχε συμβεί τότε;;;; Στις 30 Μαρτίου του 1856 υπογράφηκε στο Παρίσι μεταξύ Ρωσίας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Πεδεμοντίου και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η Συνθήκη με την οποίαν τερματίστηκε ο Κριμαϊκός πόλεμος. Η Ιστορία κάνει κύκλους. Ξαναρχίζει από εκεί που τελείωσε την προηγούμενη φορά.  

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ

Καλό θα ήταν όμως να πούμε λίγα λόγια για τον Ταύρο τον Άρη τον Ουρανό και τον βόρειο δεσμό.

Ο Ταύρος είναι γήινος, ψυχρός, ξηρός, μελαγχολικός, θηλυκός, νυχτερινός, σταθερός. Είναι ζώδιο εξημερωμένο και ζωώδες, ανήκει στην τριάδα της γης και του Νότου, και κυβερνάται από την Αφροδίτη κατά τη νύχτα.

Άρης, ο Θεός του πολέμου για τους αρχαίους Έλληνες, γιός του Δία και της Ήρας, ο αιώνιος εραστής της Αφροδίτης. Ελαφρύτερος και μικρότερος από τον πατέρα του Δία, βρίσκεται κοντά στον Ήλιο και αστρολογικά θεωρείται καυτός πλανήτης. Είναι ο δεύτερος δυσμενής πλανήτης, μετά τον Κρόνο. Είναι λαμπερός και πύρινος και ολοκληρώνει την τροχιά του στο ζωδιακό κύκλο σε 321 ημέρες περίπου. Κυβερνά το ζώδιο του Κριού κατά την ημέρα, και του Σκορπιού κατά τη νύχτα. Είναι σε έξαρση στον Αιγόκερω, σε πτώση στον Καρκίνο, και σε εξορία στα ζώδια του Ζυγού και του Ταύρου. Γίνεται ανάδρομος για 80 περίπου μέρες το χρόνο.

Είναι αρσενικός πλανήτης, νυχτερινός, ζεστός και ξηρός, χολερικός και πύρινος, ο δεύτερος δυσμενής, δημιουργός προστριβών, αγώνων και ερίδων.

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Δεσμούς της Σελήνης ονομάζουμε τα σημεία όπου η τροχιά της Σελήνης τέμνει την τροχιά του Ήλιου. Οι δεσμοί είναι δύο, ο Βόρειος και ο Νότιος. Ο Βόρειος είναι γνωστός και ως το κεφάλι του Δράκου, και ο Νότιος ως η ουρά του Δράκου.

Το κεφάλι του Δράκου είναι αρσενικό, έχει τη φύση του Δία και της Αφροδίτης, και θεωρείται ευνοϊκό. Οι αρχαίοι έλεγαν ότι αν κάνει συζυγία με ευνοϊκούς πλανήτες είναι ευνοϊκό, αν κάνει συζυγία με δυσμενείς, γίνεται κακότυχο.

Ο Ουρανός είναι ο απρόβλεπτος ο επαναστάτης ο ανένταχτος ο ταραχοποιός δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Ο Ουρανός είναι απρόβλεπτος  φέρνει ανατροπές χωρίς να μας ρωτήσει. Αυτή η σύνοδος των τριών ουρανίων σωμάτων δέχεται μία τετράγωνη όψη από τον Κρόνο ο οποίος φέρεται με σκληρή κριτική και με αυταρχισμό εφόσον είναι και ο πλανήτης της εξουσίας, ρυθμίζει δε την ένταση και την ποιότητα αυτής της συνόδου. Το 324 π.χ.χ. έγινε μία παρόμοια σύνοδος αλλά τότε έγινε και με τη συμμετοχή του Πλούτωνα. Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία σχετικά με τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν τότε που ο Μέγας Αλέξανδρος μετά από την εκστρατεία του στην Ινδία έκανε το μεγάλο ξεκαθάρισμα ανάμεσα στους σατράπες των επαρχιών αντικαθιστώντας πολλούς από αυτούς με άλλους και καταργώντας αρκετούς διότι έκρινε ότι ήταν ανίκανοι και διεφθαρμένοι. Δυστυχώς δεν έχουμε πλέον Μέγα Αλέξανδρο για να κάνει αυτό το ξεκαθάρισμα το οποίο είναι απαραίτητο τόσο πολύ, όσο απαραίτητο ήταν και τότε. 

Ο Ταύρος σχετίζεται με τη γη και εφόσον μιλάμε για ξαφνικά γεγονότα και μάλιστα με τη συμμετοχή του Άρη μπορούμε να υποθέσουμε ότι στο επόμενο διάστημα θα συμβούν γεωλογικές μεταβολές με τρόπο όχι ήπιο. Το μυαλό μας πηγαίνει σε σεισμούς και ηφαίστεια. Άρης και ο Ουρανός μαζί σημαίνει εξεγέρσεις αντιδράσεις και βίαιες καταστάσεις, πιθανότατα για θέματα που σχετίζονται με τη γη ή με τα οικονομικά των διαφόρων χωρών. Έχουμε κάθε λόγο να το πιστεύουμε αυτό διότι αυτή η περίφημη και σπάνια συζυγία συνέβη στον 2ο οίκο που σχετίζεται με τα οικονομικά. Ο Άρης σχετίζεται με το μέταλλο και τη φωτιά και μαζί με τον Ουρανό μιλούν για δυστυχήματα και ατυχήματα μιλούν για πόλεμο μιλούν για επαναστάσεις μιλούν για καταστροφές. 

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ

Στα τέλη Αυγούστου ο Ουρανός θα γίνει ανάδρομος επιβραδύνοντας έτσι την πορεία του, που σημαίνει ότι θα έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να δώσει την ενέργεια του όποια και αν είναι. Στο τέλος Οκτωβρίου ο Άρης θα γίνει επίσης ανάδρομος και θα επιβραδύνει και αυτός την πορεία του έχοντας πολύ χρόνο για να δώσει την ενέργεια του. Στις 8 Νοεμβρίου Θα έχουμε μία πολύ δύσκολη έκλειψη η οποία θα ενισχύσει όλες τις προσπάθειες που θα κάνει ο Ουρανός και ο Άρης. 

Όλα αυτά εμείς θα τα ξεχάσουμε προσωρινά και θα περάσουμε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι γιατί μόνο έτσι θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και θα έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που θα είναι μπροστά μας.