Συσκέψεις για τα μέτρα στη ΔΕΘ

Συνεχίζονται και εντείνονται από σήμερα οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός  από  τη ΔΕΘ.

Το οικονομικό επιτελείο έχει λίστα με τις εξαγγελίες όμως μια σειρά από στοιχεία που θα γίνουν γνωστά μέσα στην εβδομάδα, όπως ο πληθωρισμός και τα έσοδα του Αυγούστου και η ανάπτυξη για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις.

Ο χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος και σε καμία περίπτωση δεν θέλει το κυβερνητικό επιτελείο να ξεμείνει με άδεια ταμεία προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις.

Επιπλέον την Παρασκευή συνεδριάζουν το Eurogroup και οι υπουργοί Ενέργειας της Ένωσης που θα εξετάσουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της  κατάστασης που αντιμετωπίζει η ΕΕ και στις 14 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το φυσικό αέριο η Κομισιόν.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ταυτόχρονα θα περιγράψει τις προτεραιότητες τους επόμενους εννέα μήνες μέχρι τις κάλπες και θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την επόμενη τετραετία, εφόσον η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές του 2023.

«Σε ένα περιβάλλον αστάθειας σε ολόκληρη την Ευρώπη και με ισχυρά κράτη να κλυδωνίζονται απαιτείται μια στιβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση» αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Δ.Ε.Θ.