Το ναυάγιο εκπέμπει «SOS»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για την παραλία «Ναυάγιο»  Ζακύνθου, ο οποίος προειδοποιεί για ενδεχόμενη κατάρρευση σε περίπτωση σεισμού. Με ανάρτησή του στο Facebook εκφράζει την ανησυχία του, αναφέροντας μεταξύ άλλων «Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με έναν σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς -μικρό ευτυχώς- κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν» προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, υπενθυμίζοντας το περιστατικό που είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου αφορά το πλοίο «Παναγιώτης»  το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

                   

Εντοπίστηκε την 5η Οκτωβρίου 1980 από περιπολικό σκάφος της Θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Η αξία των περίπου 2.000 κιβωτίων τσιγάρων εκτιμήθηκε στα 30 εκατομμύρια δραχμές. Το πλήρωμα υποστήριξε πως το πλοίο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών περιφερόταν μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Μέχρι τότε η ακτή ονομαζόταν Άη Γιώργης, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η παραλία βρίσκεται σε δυσπρόσιτο μέρος και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω θαλάσσης ή αέρα.