Ο δήμαρχος Φλωρεντίας ορμά σε ακτιβιστή που ρίχνει μπογιά στο Παλάτσο Βέκιο

Viral έχει γίνει στα ιταλικά ΜΜΕ και όχι μόνο ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του στην Πιάτσα ντελα Σινιορία είδε ξαφνικά έναν ακτιβιστή να επιχειρεί να βανδαλίσει με πορτοκαλί μπογιά το ιστορικό Παλάτσο Βέκιο και έτρεξε ο ίδιος για να τον σταματήσει.

Τα κλιπ με την ιδιαίτερα… δυναμική παρέμβαση του Ντάριο Ναρντέλα, ο οποίος είναι δήμαρχος της όμορφης ιταλικής πόλης από το 2014, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αποσπώντας κυρίως επαινετικά σχόλια για τον 47χρονο πολιτικό.

Ο Ναρντέλα εμφανίζεται στα σχετικά βίντεο να διακόπτει τη συνέντευξή του, να τρέχει έξαλλος προς το μέρος του ακτιβιστή και, στη συνέχεια, να τον γραπώνει και να το σπρώχνει, ρωτώντας τον «τι σκ@@α κάνεις;».

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας αναγκάζει τον ακτιβιστή να αφήσει κάτω τη συσκευή ψεκασμού της μπογιάς, την οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει στους τοίχους του μεγαλοπρεπούς «Παλαιού Παλατιού», το οποίος στεγάζει το δημαρχείο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ρωμαϊκού ρυθμού παλάτι-φρούριο του 13ου αιώνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά της επαρχίας της Τοσκάνης και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Φλωρεντίας.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ