Νέα σελήνη στον κριό – Ώρα για νέα ξεκινήματα

Γράφει η Αστρολόγος- Συγγραφέας

Θέκλα Μεταξά

Με κάθε νέα Σελήνη, αναπτερώνονται οι ελπίδες μας για κάτι νέο, φρέσκο, αισιόδοξο που θα μπορούσε να συμβεί. Κάποιες φορές πραγματικά η Νέα Σελήνη φέρνει καινούρια και ευχάριστα ξεκινήματα, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι μέρες, όπου το «νέο» και το «φρέσκο» δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για το μέλλον μας.

Αυτή η Νέα Σελήνη, διαθέτει τα πάντα. Κυρίως παραπλάνηση και εξαπάτηση. Αλλά αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, η παραπλάνηση και η εξαπάτηση έχουν γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια. Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 04.32΄πριν το ξημέρωμα της 12ης Απριλίου (κανονική ώρα), στον πρώτο οίκο και με ευθυγράμμιση πολλών πλανητών στο ζώδιο του Κριού. Όπως μας λέει ο Ουίλιαμ Λίλλυ, ο Κριός είναι ένας αστερισμός βίαιος, αρσενικός, ζεστός και ξηρός, ευθύνεται για τις πληγές στο πρόσωπο, τα εξανθήματα, τους πονόδοντους και τους πονοκεφάλους. Του αρέσουν τα αμμώδη εδάφη, οι λόφοι, και όλα τα μέρη όπου κρύβονται οι παράνομοι πρόσφυγες και οι κλέφτες. Πάσα ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα είναι συμπτωματική!!!

Ο καθοριστικός ρόλος του Άρη

Ο Άρης που κυβερνάει τον Κριό, μόλις την προηγούμενη μέρα, θα έχει βρεθεί σε μια όψη περίεργης αντίθεσης με την ολική έκλειψη Ηλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2020. Εκείνη η έκλειψη ήταν άκρως αποκαλυπτική για το μέλλον της χρονιάς που διανύουμε, αναφερόταν σε ιούς, πιέσεις και καταπιέσεις, εμβόλια, καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και περιορισμών. Έχει βρεθεί ενάντια λοιπόν ο Άρης στις ιδιότητες αυτής της έκλειψης, και είναι έτοιμος να παλέψει για να σταματήσει την καταπίεση όλης της χρονιάς.

Έχοντας κάτω από την επιρροή του τον Ερμή, την Σελήνη, τον Ήλιο και την Αφροδίτη, φαίνεται πως διαθέτει καλούς συμμάχους, και πιθανότητες να τα καταφέρει. Από εμάς, ζητάει δράση. Ζητάει δείγματα αφύπνισης, αντίστασης, και πολεμικής διάθεσης.

Κοντά στον ωροσκόπο εκείνης της στιγμής, θα βρεθεί ο Ποσειδώνας που εδώ και χρόνια σημαδεύει τον αστερισμό των Ιχθύων. Ο Άρης τον πολεμάει με όψη τετραγώνου. Τα νοήματα είναι πολλά και αντικρουόμενα. Από τη μια πλευρά, ο Άρης προσπαθεί να «ενημερώσει» τον λαό για την εξαπάτηση και την παραπλάνηση που πραγματοποιείται εις βάρος του, και από την άλλη είναι έτοιμος να αντιπαραθέσει τις δυνάμεις του για να πολεμήσει κάθε είδους μόλυνση και δηλητήρια. Εδώ έχουμε μια σύγκρουση ανάμεσα σε 3 στοιχεία, πυρ, ύδωρ και αέρα. Όλα είναι πιθανά να συμβούν. Και η απόσυρση των υδάτων για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ ύποπτη. Τίποτα δεν αποκλείει φοβερές πλημμύρες και θαλάσσιες τραγωδίες, όταν και εφ’ όσον τα ύδατα επανέλθουν (αν επανέλθουν). Όσο για το πυρ, κάποια ηφαίστεια δεν ησυχάζουν ποτέ.

Η συμμετοχή του Ωρίωνα

Ο Άρης θα έχει μια πολύ φιλική σχέση με την Νέα Σελήνη και τον Ήλιο. Επί πλέον, θα έχει μια πολύ καλή σχέση με τον Δία, που χρόνια τώρα πολεμάει για δικαιοσύνη και αναγέννηση. Με αυτή τη σχέση, ο Άρης θέλει να θυμίσει στον Δία πως δεν είναι μόνο πατέρας θεών και ανθρώπων, αλλά είναι και κεραύνιος, βρονταίος και αστραπαίος. Κάτι ακόμα που κάνει τον Άρη σπουδαίο παράγοντα για τις εξελίξεις που έρχονται σύντομα, είναι το γεγονός, πως την ημέρα της Νέας Σελήνης, ήδη θα έχει ξεκινήσει ένα πέρασμα από τον γιγάντιο αστερισμό του Ωρίωνα, και θα βρίσκεται κοντά στα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα, που σύμφωνα με έρευνες, σχετίζονται με τις κορυφές των τριών μεγαλύτερων πυραμίδων της Γκίζας της Αιγύπτου.

Μήπως οι Αιγύπτιοι γνώριζαν κάτι περισσότερο, όταν πριν λίγες ημέρες, οργάνωσαν αυτή την μεγαλειώδη πομπή μεταφοράς των Φαραώ, από το παλαιό στο νέο Μουσείο τους;

Ο Ωρίων είναι κυνηγός, βρίσκεται ανάμεσα στους αστερισμούς του Ταύρου και των Διδύμων. Κατά την παράδοση, πέθανε όταν ένας σκορπιός τον τσίμπησε στην φτέρνα και τον μόλυνε με το δηλητήριο του. Όπως βλέπουμε, όλοι έχουν κάποιο αδύνατο σημείο. Και το δηλητήριο βρίσκεται παρόν σε κάθε σημαντική αστρολογική ημέρα.

Οι αστέρες της Νέας Σελήνης

Ο πρώτος οίκος κατά την ημέρα και ώρα της Νέας Σελήνης θα είναι γεμάτος από ενδιαφέροντες αστέρες, τρείς από τους οποίους αναφέρονται στην οικογενειακή υπόθεση του μακρινού παρελθόντος, που έχει σχέση με τον Κηφέα, βασιλιά της Αιθιοπίας, την κόρη του Ανδρομέδα, και το Κήτος, που στάλθηκε από τον Ποσειδώνα. Η ιστορία είναι γνωστή.

Οι αστέρες που βρίσκονται στους αστερισμούς του Κηφέα, της Ανδρομέδας και του Κήτους, μαζί με τον Ερμή, τον Ήλιο και την Σελήνη, δίνουν εξουσία, κάνουν τους ανθρώπους αυστηρούς κριτές, υπόσχονται σκληρές δίκες, επαναφέρουν τις παραδόσεις, διψούν για ανεξαρτησία και ελευθερία.

Προσπαθούν να βγάλουν τους ανθρώπους από την κατάσταση αδιαφορίας και απραξίας, τους δίνουν δυνατότητες διοίκησης, και τους βοηθούν να ανακτήσουν χαμένα αγαθά. Φέρνουν όμως και κάποιους κινδύνους στις μετακινήσεις, φέρνουν ατυχήματα και ναυάγια.

Μαζί με την Αφροδίτη, στις τελευταίες μοίρες του Κριού, θα βρεθεί ο αστέρας AL PHERG, που ανήκει στον αστερισμό των Ιχθύων. Ο αστέρας αυτός συνδέεται με το κεφάλι του πιο φοβερού τέρατος της μυθολογίας μας, ενός τέρατος που αντιμετωπίστηκε από τους Ολύμπιους με επιτυχία κατά τον πόλεμο θεών και τιτάνων. Καλώς ή κακώς όμως, δεν εξοντώθηκε, και στις μέρες μας δρα και δυναμώνει, εξ αιτίας των δικών μας παραλήψεων και της δικής μας παρακμιακής κατάστασης.

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου έχει τα πάντα. Γεγονότα που αναμένονται από καιρό και δεν θα ξαφνιάσουν τους ενημερωμένους, ενώ ταυτόχρονα θα προκαλέσουν έκπληξη στους εφησυχασμένους. Ο Άρης βιάζεται να ολοκληρώσει το έργο του πριν εγκαταλείψει τους Διδύμους. Και μας ενημερώνει, πως πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία ακόμα και στα πιο ασήμαντα γεγονότα, γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε την παραπλάνηση και την εξαπάτηση.