Η πανδημία ενέπνευσε μαθητές από τη Δράμα και έστησαν εικονική επιχείρηση παραγωγής σαπουνιών.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για την κατασκευή του, πολλές συνταγές, έχει πολλά χρώματα, φτιάχνεται με φυτικά και ζωικά λιπαρά και επιπλέον μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Από πλύσιμο χεριών μέχρι προσώπου, για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, της ακμής και τόσα άλλα.

Οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και της Α’ λυκείου του Νικηφόρου Δράμας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας του Οργανισμού JA Greece, μέλους του JA Worldwide, δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση Natural Story, με αντικείμενο παραγωγής σαπούνια και άλλα φυτικά προϊόντα που έχουν ως βάση το ελαιόλαδο και τα αρωματικά φυτά που φροντίζουν και παράγουν οι ίδιοι οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

Για τα αρχικά έξοδα θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα του ταμείου τους και για την παραγωγή τους χώρους του εργαστηρίου χημείας του σχολείου τους.

Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος που στηρίζει και ενθαρρύνει τα παιδιά είναι ο κ.Γιάννης Σισμανίδης ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στην προσπάθεια των παιδιών «Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με όλα τα στάδια δημιουργίας μιας επιχείρησης, από την επιλογή του προϊόντος και του ονόματος, μέχρι την υλοποίηση, τη χρηματοδότηση, τη διαφήμιση, την εμπορία και τη διαχείριση των οικονομικών. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους ενημερώθηκαν από επιχειρηματίες από τον χώρο του branding, της γραφιστικής, του μάρκετινγκ, του βιομηχανικού σχεδιασμού, αλλά και από τον χώρο των κοινωνικών επιχειρήσεων, καθώς και από επαγγελματίες που ασχολούνται με την παρασκευή σαπουνιών».