Ελληνίδα είναι η πρώτη γυναίκα μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κονρό

Φωτο:Άννα- Μαρία Γκούνη.

Σήμερα, η Άννα- Μαρία Γκούνη είναι η πρώτη γυναίκα μαέστρος και μουσική διευθύντρια της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κονρό (Conroe Symphony Orchestra), στο Τέξας των ΗΠΑ.

Με προπτυχιακές σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα και πλέον σε διαδικασία απόκτησης διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον, η νεαρή Ελληνίδα μαέστρος, που οι καθηγητές της τη χαρακτηρίζουν «φυσικό ταλέντο», καλείται να διαχειριστεί την πρόκληση της διεύθυνσης μιας ορχήστρας εν μέσω πανδημίας.

Οι πρόβες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, λόγω της υγειονομικής κατάστασης, αλλά η ίδια ανυπομονεί, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να πιάσει μπαγκέτα και να οδηγήσει το μουσικό σύνολο στην πρώτη του συναυλία, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, το προσεχές καλοκαίρι. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να συναντήσει -με όλα τα μέτρα- τα μέλη της ορχήστρας (κυρίως εθελοντές) καθώς ήθελε να τους γνωρίσει προσωπικά προτού βρεθεί μπροστά τους στο πόντιουμ.

Η εισαγωγή στη μουσική και η παιδική χορωδία του Γ’ Προγράμματος

Η Άννα- Μαρία Γκούνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Στην ηλικία των 7 ετών ήρθε σε επαφή με τη μουσική , όταν οι γονείς της την έγραψαν στο ωδείο για να παρακολουθήσει μαθήματα και μπροστά της άνοιξε ένας υπέροχος κόσμος που την κέρδισε από την πρώτη στιγμή κάτι που φαίνεται από την επιλογή της να φοιτήσει στο μουσικό γυμνάσιο- λύκειο Παλλήνης και να επιλέξει στη συνέχεια το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

ΕΤη φωτογραφία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννα- Μαρία Γκούνη.

Υπήρξε τυχερή ισχυρίζεται καθώς συμμετείχε στην παιδική χορωδία του Τρίτου Προγράμματος στην ΕΡΤ γεγονός που την ώθησε στον κόσμο της μουσικής. Η ίδια θυμάται «Κάθε Σαββατοκύριακο, 3-4 ώρες τις περνάγαμε στην ΕΡΤ. Κι όποτε τύχαινε να έχει και η ορχήστρα πρόβα στα διπλανά στούντιο, ήταν ο μαγικός κόσμος, όποτε έβλεπα την ορχήστρα τρύπωνα από τις πόρτες να κοιτάξω λίγο τι συνέβαινε εκεί μέσα. Τα όργανα, τους μαέστρους, τους μουσικούς και κάπως έτσι μπήκε ο σπόρος να γίνω μαέστρος…».

Ως φοιτήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο επέλεξε την κατεύθυνση της Διεύθυνσης Ορχήστρας υπό τον καθηγητή Μίλτο Λογιάδη, τον οποίο γνώριζε μέσα από συναυλίες του και την είχε εντυπωσιάσει τόσο για τη μουσική του δουλειά όσο και για την προσωπικότητά του. Στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών ήταν που ήρθε σε επαφή και με τον καθηγητή πιάνου Λάμπη Βασιλειάδη, ο οποίος την παρότρυνε να συνεχίσει τις σπουδές της στις ΗΠΑ, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη μέχρι τώρα εξέλιξή της.