Πανσέληνος στις 27/4 στο Σκορπιό με μυστικά, πάθη και έναν αδύναμο Άρη στον Καρκίνο …

Η δυναμική πανσέληνος του Απριλίου

Από την αστρολόγο-συγγραφέα Θέκλα Μεταξά

Πριν από λίγους μήνες, συγκεκριμένα τον περασμένο Ιανουάριο, είχαμε μια πανσέληνο στο ζώδιο του Λέοντα, ο οποίος αν και κατατάσσεται στην κατηγορία των «άγονων» ζωδίων, έχει την ιδιότητα να «γεννάει» διάφορα θέματα, τα οποία γίνονται γνωστά αργότερα, και έχουν διάρκεια.Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα, ο ευμενής Δίας που έχει την ιδιότητα να επεκτείνει και να αυξάνει, έχοντας λάβει το φως του ήλιου, άρχισε να το επεκτείνει, και να φέρνει στην δημοσιότητα διάφορα γεγονότα που συνέβαιναν για πολλά χρόνια, και παρέμεναν κρυφά. Άρχισαν να γίνονται διάφορες αποκαλύψεις σε θέματα διαφθοράς, τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο, όσο και σε άλλους τομείς, που ακόμα απασχολούν τα ΜΜΕ.

Η πανσέληνος στο Σκορπιό

Αυτή η νέα πανσέληνος του Απριλίου θα γίνει στο ζώδιο του Σκορπιού, ένα ζώδιο που φημίζεται για την μυστικότητα του, για τις υπόγειες διεργασίες, την εκδικητικότητα, και έχει σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες και τις μυστικές δραστηριότητες. Παραδοσιακά δε, κυβερνάει τον 8ο οίκο, τον οίκο του θανάτου. Η νέα πανσέληνος Απριλίου, «χτυπάει» με κακή όψη τετραγώνου, την προσπάθεια του Δία να επεκτείνει το φως της αλήθειας, που έγινε κατά την πανσέληνο του Ιανουαρίου. Με λίγα λόγια, θα επιστρατευτούν όλα τα δόλια μέσα που υπάρχουν, προκειμένου κάποια θέματα που άρχισαν να έρχονται στο φως από τον Φεβρουάριο, να αποσιωπηθούν, με μια ταυτόχρονη προσπάθεια για παραπλάνηση και συγκάλυψη.

Στις 05.32 το πρωί (χειμερινή ώρα) της 27ης Απριλίου, που ο Ήλιος θα ανατέλλει και η Σελήνη θα είναι ολόγιομη, στον 1ο οίκο του λαού, θα βρίσκονται 4 πλανήτες στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ήλιος, ο Ουρανός, η Αφροδίτη και ο Ερμής. Ο Άρης θα έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία του στο ζώδιο του Καρκίνου, και θα βρίσκεται σε μια θέση «πτώσης» που τον κάνει αδύναμο, θα έχει ξεκινήσει όμως και μια σχέση φιλίας με τη Σελήνη, κάνοντας μαζί της τρίγωνο, και έχοντας αμοιβαία υποδοχή. Παραδοσιακά, ο Άρης, κυβερνάει τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Η Σελήνη αφορά τόσο τον λαό, όσο και τα γεγονότα που μας απασχολούν. Θα δούμε μια απροθυμία εκ μέρους της αστυνομίας, για επιβολή τάξης με σκληρό τρόπο, που όμως, δεν θα έχει σταθερότητα, και που ο απρόβλεπτος Ουρανός θα επιχειρήσει να μεταβάλει αν η εξουσία το απαιτήσει.

Η σκληρότητα του Κρόνου

Ο Κρόνος (εξουσία) συμπεριφέρεται εχθρικά, τόσο προς την Σελήνη, όσο και

προς τους πλανήτες του 1ου οίκου, κάνοντας μια απελπισμένη προσπάθεια να επιβληθεί, εκεί που βλέπει ότι δεν μπορεί πλέον να πείσει,ούτε με παραπλανητικές ενέργειες, ούτε με την διασπορά φόβου. Το κλίμα που επικρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα είναι αντιδραστικό, επαναστατικό, και όπως έχουμε ήδη γράψει χαρακτηρίζεται από τη φράση «θα κάνω ότι μου αρέσει». Τα αστρονομικά γεγονότα του Απριλίου, έτσι όπως τα μεταφράζει η αστρολογία, δείχνουν ότι ακολουθούν εκρηκτικές καταστάσεις σε διάφορους τομείς, αλλά και σε διάφορα μέρη του κόσμου, χωρίς να εξαιρείται και η πατρίδα μας. Θέλω να είστε προετοιμασμένοι για όλα, έτσι ώστε, τίποτα να μην υπάρχει που να σας προκαλέσει έκπληξη. Αποκλείεται τα επόμενα γεγονότα να ΜΗΝ έχουν σχέση και με απότομες αλλαγές σε οικονομικά θέματα, αλλά και σε θέματα διατροφής και τρόπου ζωής γενικότερα. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Κρόνος συμβολίζει την εξουσία, είναι και ένας πλανήτης που έχει την ιδιότητα να περιορίζει και να στερεί. Χτυπώντας με τετράγωνη όψη τον 1ο οίκο, δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε χειρότερους περιορισμούς και στερήσεις, πάνω σε θέματα που ανέφερα πιο πάνω.

Ο αστερισμός του Κήτους και η Έρις

Ο 1ος οίκος θα είναι γεμάτος από αστέρια του αστερισμού του Κήτους. Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτός ο αστερισμός συμβολίζει το θαλάσσιο τέρας, που στάλθηκε από τον Ποσειδώνα για να εξοντώσει την Ανδρομέδα που ήταν αλυσοδεμένη πάνω σε βράχο. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις που είχε το κήτος της ιστορίας μας, ως αστερισμός, βοηθάει τον άνθρωπο να ανακτήσει τα αγαθά που είχε και έχασε. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι πως αυτήν την εποχή, κοντά στον αστερισμό του Κήτους, βρίσκεται ο αστεροειδής Έρις, γνωστός μας από προηγούμενες δραστηριότητες. Η Έρις ήταν μια θεότητα, κόρη της Νύχτας, ίσως και αδελφή του Άρη, και είχε ως σκοπό της να σπέρνει τη ζήλεια και την διχόνοια (μήλον της Έριδος), αλλά και να μας παροτρύνει να είμαστε εργατικοί, όπως γράφει ο Ησίοδος (Έργα και Ημέραι).

Αυτή λοιπόν η Έρις, θα βρεθεί στον 1ο οίκο, κατά την ώρα της Πανσελήνου. Κοντά στον λαό. Μαζί με το Κήτος, σε τετράγωνη όψη με τον Κρόνο της εξουσίας, σε αντίθεση με την Πανσέληνο και τον Σκορπιό. Κοντά στην Πανσέληνο, θα βρίσκεται ένα αστέρι, που παλιότερα ανήκε στον αστερισμό της Παρθένου, το Khambalia. Το αστέρι αυτό συμβολίζει την βία, την αναξιοπιστία, την μεταβλητότητα και έχει πολεμικό χαρακτήρα.

Ο ρόλος του αστερισμού των Διδύμων

Κοντά στον Άρη, θα βρίσκεται ένα αστέρι που παλαιότερα ανήκε στον αστερισμό των Διδύμων, του Κάστορα και του Πολυδεύκη. Πρόκειται για τον Propus (προ+πους). Ο αστερισμός των Διδύμων αναφέρεται στους διδύμους γιους του Διός και της Λήδας, αλλά με πιθανότητες να συμβολίζει επίσης τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα. Το αστέρι Propus, μαζί με άλλα αστέρια του ίδιου αστερισμού, είναι πρόθυμα να προκαλέσουν ταραχές, αρρώστιες και διάφορες απώλειες, αλλά με την ίδια ευκολία μπορούν να φέρουν μια ήρεμη και ευτυχισμένη ατμόσφαιρα, χωρίς πολέμους και άλλα δεινά. Τα αστέρια των Διδύμων ήταν παρόντα σε διάφορες σημαντικές στιγμές που βίωσε ολόκληρη η Ευρώπη την εποχή της Αναγέννησης. Την ώρα που ο Απρίλιος θα μας αποχαιρετά, θα μας αφήσει μια γεύση από ποικιλία συναισθημάτων και δραστηριοτήτων, με καταστάσεις ακραίες, που θα καθορίσουν τόσο το χειρότερο, όσο και το καλύτερο.