Ενώ ο Σόιμπλε βλέπει να έρχεται πανδημία χρέους η ελληνική κυβέρνηση βλέπει επενδύσεις και ανάπτυξη ! Ποιος έχει δίκιο ;

«Η πανδημία του κορωνοϊού θα δώσει τη θέση της σε μία πανδημία χρέους».

Αυτό επισημαίνει ο Βόλφανγκ Σόιμπλε παίρνοντας ως σημείο αναφοράς τη 12η Οκτωβρίου του 2020, ημέρα που θα μείνει στην οικονομική ιστορία της Γερμανίας γιατί για πρώτη φορά, τα νέα χρέη της αυξήθηκαν με ρυθμούς άνω των 10.000 ευρώ ανά δευτερόλεπτο, γρηγορότερα δηλαδή και από την κρίση του 2007-2009.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημερινός πρόεδρος της Bundestag, αναφέρει επίσης ότι η Γερμανία είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να μειώσει το χρέος, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες γιατί το χρέος έχει ξεπεράσει το ετήσιο ΑΕΠ, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Ασκεί κριτική και στις κεντρικές τράπεζες, για τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης που κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν πληθωρισμό, λέγοντας πως «Η δόση έχει αυξηθεί στο σημείο όπου θα μπορούσε να βλάψει τον ασθενή και κάθε χώρα πρέπει να δουλέψει μόνη της και να προσπαθήσει να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία».

Πρώτη φορά συμφωνώ με τον κ. Σόιμπλε στο ότι η πανδημία θα φέρει νέο χρέος και αυτό είναι είδηση, όπως είδηση είναι το ότι αυτός έχει αντιληφθεί τα προβλήματα, σε αντίθεση με τη δική μας κυβέρνηση που είναι ίσως η μόνη που βλέπει ανάπτυξη και επενδύσεις……

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, η ετοιμότητα της Γερμανίας για διαχείριση της κρίσης και η ….ανετοιμότητα των άλλων χωρών, μνημόνιο μυρίζει…..

Όσο για τους δικούς μας είναι ή επικίνδυνοι ή άσχετοι και μου θυμίζουν αυτό το ….λεφτά υπάρχουν !!!!!!!