Ανοίγουμε τα πάντα με 2000 κρούσματα την ημέρα, κατάλαβε κανένας γιατί είχαμε lockdown ;

Πάνω από 2000 καθημερινά τα κρούσματα και έρχονται και οι τουρίστες. Μόνη λύση, η ατομική ευθύνη

Μετά την εστίαση που μπορεί να παρουσιάζει πολλά προβλήματα, καθώς δεν έχουν ανοίξει όλα τα μαγαζιά και παράλληλα εκκρεμούν οι οικονομικές ενισχύσεις αυτών που έχουν ήδη ανοίξει, πλησιάζει και η σειρά των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων που επιστρέφουν τη Δευτέρα στα θρανία.

Το άνοιγμα της εστίασης μετά από 6 μήνες λουκέτου, ήταν η αρχή στο δρόμο για την πολυσυζητημένη κανονικότητα η οποία για να πούμε την αλήθεια θα αργήσει να έρθει… γιατί όσο και να εξελίσσονται ομαλά οι εμβολιασμοί και να χτίζεται το τείχος ανοσίας, έχουμε πολύ μέλλον ακόμη να διανύσουμε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε υψηλό αριθμό ξεπερνώντας καθημερινά τις 2000, αλλά και το πολλά υποσχόμενο τουριστικό καλοκαίρι που λόγω αφόρητων πιέσεων ξεκινά στις 15 του μήνα.

Όμως πρέπει όλοι να θυμηθούμε πόσα ήταν τα κρούσματα πέρυσι τον Ιούλιο που άνοιξε ο τουρισμός και πόσα το Σεπτέμβριο, αριθμός που προκαλεί ανησυχία και πανικό και προκειμένου να τρέχουμε, ας κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και ας δείξουμε περισσότερη υπευθυνότητα.

Πολλοί θεωρούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ κάποιοι άλλοι το θεωρούν δεδομένο.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι πως, η λύση βρίσκεται στην ατομική ευθύνη του καθενός μας και μόνο.

Η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι μετά την ιατρική ασυλία που νομοθέτησαν, αποδεικνύουν ότι είναι ικανοί για όλα, συνεπώς δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη στο λαό.

Το ιατρικό λάθος ασφαλώς να το δεχτούμε και αναμφισβήτητα η επιστήμη και τα φάρμακα έχουν βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του δυτικού κόσμου, αλλά κανένας επιστήμονας που έχει ορκιστεί στον Ιπποκράτη, δε χρειάζεται ασυλία…

Όσο για το οικονομικό κόστος από τον Sars Cov2, η κυβέρνηση εξακολουθεί να βλέπει επενδύσεις και όχι την ωμή πραγματικότητα…..