Σελήνη η συναισθηματική

Σελήνη, ένας γρήγορος συναισθηματικός πλανήτης

Από τη συγγραφέα-αστρολόγο Θέκλα Μεταξά

Τα μηνύματα της Σελήνης

Από την αρχή της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή από την αρχή του 2020, η ανθρωπότητα μπήκε σε μια περίοδο σκληρής δοκιμασίας, με γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο με μεγάλη ταχύτητα, με ασυνήθιστες καταστάσεις, με καταπίεση, στερήσεις, παραπλάνηση και κινδύνους. Ήταν εμφανές πως θα βιώναμε τέτοιες εμπειρίες, και το στίγμα είχαν δώσει οι σχέσεις ανάμεσα σε Πλούτωνα, Κρόνο και Δία. Οι πλανητικές κινήσεις του Κρόνου και του Δία, έμοιαζαν και ακόμα μοιάζουν, με τον πόλεμο ανάμεσα στους Τιτάνες και τους Ολύμπιους, που ξεκίνησε πριν πολλές χιλιάδες χρόνια και που αναζωπυρώνεται κατά διαστήματα.

Η αιώνια διαμάχη

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, οι δυο μονομάχοι Κρόνος και Δίας, είχαν την ιστορική συζυγία ακριβείας, στην 1η μοίρα του Υδροχόου, και κήρυξαν την έναρξη της τελικής και πιο σκληρής μάχης ανάμεσα τους. Η μάχη συνεχίζεται. Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί πολύ αργότερα. Οι προβλέψεις αναφέρονται στην νίκη του καλού (Δίας) πάνω στο κακό (Κρόνος). Όταν λέμε καλό και κακό, δεν εννοούμε ότι ο ένας πλανήτης είναι καλός και ο άλλος κακός, αλλά αναφερόμαστε στα γεγονότα που συμβαίνουν στη γη, στις ομάδες ατόμων που δρουν, στις καταστάσεις που δημιουργούνται, και που συμβαδίζουν τόσο με τις πλανητικές ενέργειες, όσο και με τις ιδιότητες που έχουν αυτές οι δυο ενεργειακές οντότητες που αντιπροσωπεύουν οι δυο πλανήτες.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, η μάχη συνεχίζεται, και τα πλανητικά φαινόμενα μας ενημερώνουν, καθρεφτίζοντας τα τεκταινόμενα επί γης. Ο μήνας που διανύουμε, ο Μάιος, εμφανίζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, και είναι πλούσιος σε απροσδόκητες καταστάσεις, που κατά τη γνώμη μου, θα εμφανιστούν λίγο αργότερα. Η πάλη ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό, που αναδεικνύεται από το τετράγωνο ανάμεσα στους δυο πλανήτες, συνεχίζεται. Εδώ έχουμε μια οικογενειακή υπόθεση. Ο παππούς Ουρανός και ο πατέρας Κρόνος, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε πόλεμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, αναζωπυρώνουν το μίσος τους. Ο Ουρανός, αν και ηττημένος, υπόσχεται ξαφνικές αλλαγές που θα μπορούσαν να φέρουν μια πιο προχωρημένη κατάσταση στην ανθρωπότητα, ενώ ο Κρόνος, προσπαθεί να περιορίσει τις δραστηριότητες του Ουρανού, έχοντας για όπλο τον χρόνο, τον οποίον και κυβερνάει.

Ο Δίας έχει προχωρήσει αρκετά, και προπορεύεται. Στις 13 Μαΐου θα κάνει μια δοκιμαστική είσοδο στο ζώδιο των Ιχθύων, όπου θα μείνει μέχρι το τέλος Ιουλίου, και θα προσπαθήσει να πλησιάσει τον αδελφό του Ποσειδώνα, ενισχύοντας την θέση του.

Η Σελήνη μεταφέρει μηνύματα

Η Σελήνη είναι ο ταχύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος. Οι διελεύσεις της πάνω από τους πιο αργούς πλανήτες, πάντοτε έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ενίοτε μεταφέρει ενέργειες και μηνύματα από τον έναν

πλανήτη στον άλλον. Από τις 3 έως τις 5 Μαΐου, η Σελήνη θα κάνει ένα μικρό ταξίδι, ξεκινώντας από τον Κρόνο και καταλήγοντας στον Δία. Φτάνοντας στον Κρόνο, στις 13 μοίρες του Υδροχόου, λαβαίνει μηνύματα και ενέργειες, και τις μεταφέρει στον Δία, στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου. Κατά την διάρκεια αυτής της μικρής πορείας, θα συναντηθεί με 11 σημαντικά αστέρια, πριν μεταδώσει το μήνυμα στον Δία.

Στις 13 μοίρες του Υδροχόου, απ’ όπου ξεκινάει η Σελήνη την πορεία της, συναντάει το αστέρι Dorsum, που βρίσκεται στην ράχη του αστερισμού του Αιγόκερου. Τι περίεργο, στο σημείο αυτό, αυτή την εποχή, βρίσκεται και ο αστεροειδής Vesta, η Εστία, η τόσο σημαντική θεότητα της Ελληνικής Θεολογίας. Ο αστερισμός του Αιγόκερου, στην μυθιστορία μας, συμβολίζει την μεταμόρφωση του Θεού Πάνα, όταν κατά τον πόλεμο ανάμεσα σε Θεούς και Γίγαντες, μεταμορφώθηκε σε ένα όν που είχε κεφάλι αίγας και σώμα ψαριού, για να ξεγελάσει τον φοβερό αρχηγό των Γιγάντων. Η μεταμόρφωση έγινε στην Αίγυπτο, κοντά στον ποταμό Νείλο.

Τα μηνύματα του Αιγόκερου

Ο αστερισμός του Αιγόκερου έχει μεγάλη επίδραση πάνω στην ανθρώπινη ζωή, κυρίως στις πολιτικές συνήθειες, αλλά και στις κλιματικές αλλαγές. Η Εστία ενημερώνει την Σελήνη, ότι θα πρέπει να ανάψουμε την εσωτερική φλόγα, και από εκεί να αντλήσουμε δυνάμεις και να πάρουμε μηνύματα. Η φωτιά λιώνει το σίδερο και τον μπρούντζο, και ο άνθρωπος τους δίνει την τελική μορφή. Να υπενθυμίσω ότι ο Αιγόκερος παραδοσιακά είναι ο αστερισμός της εξουσίας.Στην πορεία της η Σελήνη θα συναντήσει κι άλλα αστέρια του Αιγόκερου, αστέρια που προειδοποιούν για καταστροφές, για έκρυθμες καταστάσεις, για σκοτεινή ενέργεια, αλλά και για ξαφνικές επιτυχίες που παρακάμπτουν τις αρνητικές επιδράσεις. Εύνοια και καταστροφές, ευτυχία και λύπη, ζωή και θάνατο μαζί, αυτά είναι όλα όσα είδε η Σελήνη, την ώρα που περνούσε κοντά από τον Κρόνο. Αυτά θέλει να μεταφέρει στον Δία.

Ο Δίας και ο Κύκνος

Φτάνοντας στον Δία, θα συναντήσει το αστέρι Gienah, του αστερισμού του Κύκνου. Πρόκειται για έναν ήρεμο και γλυκό αστερισμό, με καλλιτεχνική φύση, ευνοϊκή ενέργεια, και αγάπη για το νερό.

Ο αστερισμός συνδέεται με την Λήδα, την σύζυγο του Τυνδάρεω του βασιλιά της Σπάρτης, και τον έρωτα που ένιωσε ο Δίας γι’ αυτήν. Έσμιξε μαζί της μεταμορφωμένος σε κύκνο, αλλά το ίδιο βράδυ έσμιξε μαζί της και ο σύζυγος της Τυνδάρεω. Το αποτέλεσμα ήταν η γέννηση της ωραίας Ελένης και του Πολυδεύκη, ως παιδιά του Διός, και της Κλυταιμνήστρας και του Κάστορα, ως παιδιά του Τυνδάρεω.

Η πορεία της Σελήνης είναι γεμάτη μεταμορφώσεις, παραπλανήσεις, κινδύνους, χαμόγελα αλλά και δάκρυα, και κυρίως, γεγονότα που εδώ και πολύ καιρό αναμένονται, και που ο συντηρητικός, στερητικός και κυρίαρχος του χρόνου Κρόνος, εμποδίζει φοβούμενος την ήττα του. Οι εξελίξεις όμως δεν μπορούν να σταματήσουν με τίποτα. Η μάχη έχει κριθεί και το φως έχει αρχίσει ήδη να προβάλει.