Ο βαρόνος της κοκαΐνης El Americano, δε μένει πια «εδώ»…

O «El Americano»… δεν είναι πια κοντά μας.

Ένας από τους διασημότερους εμπόρους ναρκωτικών στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Γιούνγκ έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη το πρωί σε ηλικία 78 ετών. Ο Γιούνγκ ήταν υπεύθυνος για το 85% της κοκαΐνης που εισερχόταν στην Αμερική από το 1970 έως και το 1980, βοηθώντας ακόμα και τον Πάμπλο Εσκομπάρ να μεταφέρει το εμπόρευμά του στις ΗΠΑ.

Το τελευταίο διάστημα λάμβανε ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι του δίνοντας μάχη με την νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, αν και η οικογένειά του δεν έχει εκδώσει ως τώρα επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια θανάτου του. Όπως αναφέρει η Daily Mail o 78χρονος έφυγε έχοντας δίπλα του τη σύντροφο του Ρόντα και τον καλύτερο του φίλο, Ρότζερ

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν αστραπή ξυπνώντας μνήμες και εποχές που άνθησε οι οποίες αποτέλεσαν έμπνευση για την τέχνη. Έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2001, όταν τον ενσάρκωσε ο Τζόνι Ντεπ στην χολιγουντιανή παραγωγή «blow». H ταινία ακολουθεί την αληθινή ιστορία του Τζορτζ Γιούνγκ, ενός νεαρού Αμερικανού από μία μικροαστική οικογένεια της Βοστόνης ο οποίος ξεκίνησε να πουλά μαριχουάνα στην Καλιφόρνια το 1968 και κατέληξε να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής κοκαΐνης στον χώρο της showbiz .