Προνόμια για τους εμβολιασμένους

Προνόμια δίνει στους εμβολιασμένους η κυβέρνηση

Κίνητρο στους πολίτες για να εμβολιαστούν δίνει η κυβέρνηση με την προϋπόθεση να συμμετέχουν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 17 Μαΐου που θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί .

Η επιστροφή στους ρυθμούς της ζωής γίνεται με προσεκτικά βήματα και με την τήρηση κανόνων με στόχο να αποφευχθεί η αναζωπύρωση της πανδημίας με όλα τα δυσάρεστα που και τους περιορισμούς.

Μοναδικό όπλο για την αντιμετώπιση της κατάστασης αποτελεί ο εμβολιασμός και μέχρι τώρα έχει επιτευχθεί ο στόχος για 100.000 δόσεις την ημέρα. Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του μήνα να έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατομμύρια δόσεις. Επιπλέον στόχος είναι τον Ιούνιο να ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλιακή ομάδα 18 έως 30 ετών ώστε πλέον όλοι οι ενήλικοι να μπορούν να εμβολιαστούν επιτυγχάνοντας μέχρι το τέλος Ιουνίου ένα βασικό τείχος ανοσίας.

Αυτό που προκαλεί ως τώρα αντιδράσεις είναι η περίπτωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κάτι που σκέπτεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει γι αυτό και δελεάζει τους πολίτες με προνόμια αποκλειστικά και μόνο για τους εμβολιασμένους.

Όσο γι α αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν θα υπάρξει ειδική αντιμετώπιση αναφέρουν οι πηγές, ιδιαίτερα αν βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του συνόλου..