Η ερωτική μας διάθεση το καλοκαίρι

Κι όμως, η ερωτική μας διάθεση επηρεάζεται από το καλοκαίρι !

Ερωτική Πράξη Στο Νερό...Σωστό Ή Λάθος;Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μας κάνει να νιώθουμε ανάλαφρα, ελεύθερα ίσως και με μία τάση για ροπή στην περιπέτεια και την απόλαυση. Σίγουρα οι καιρικές συνθήκες παίζουν καθοριστικό ρόλο και …όπως ανεβαίνει η θερμοκρασία, συνηθίζει να ανεβαίνει και η ερωτική μας διάθεση με τη ζέστη να βοηθάει και να δίνει το δικό της έναυσμα στις σεξουαλικές μας ορμές. 

Σε μια έρευνα που διεξήχθη από μια εταιρεία προφυλακτικών, επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με θερμό κλίμα, όπως το Miami και αλλού, κάνουν περισσότερο σεξ από αυτούς που ζουν σε ψυχρότερες περιοχές.  Στην ίδια έρευνα προέκυψε επίσης  πως το 35% των ανθρώπων δεν κάνουν σεξ λόγω της ζέστης. Και μέσα από αυτή την αντίθεση συνειδητοποιούμε πως το καλοκαίρι δεν είναι μόνο πάρτι και κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα, αλλά περιλαμβάνει και την αφόρητη ζέστη που κάποιοι συνάνθρωποί μας την αντιλαμβάνονται πιο έντονα..

H Βιταμίνη D ανεβάζει τη σεξουαλική μας διάθεση 

Sex: Το μυστικό που θα εκτοξεύσει την ερωτική σου διάθεση!

Η γνωστή  μας βιταμίνη D, δεν είναι μόνο καλή για την υγεία αλλά και για την λίμπιντό καθώς τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα των ανδρών, αυξάνονται ανάλογα με την πρόσληψη της,  υποστηρίζει η σεξολόγος Martha Tara Lee.  Η ζωτική αυτή θρεπτική βιταμίνη παράγεται στο σώμα μετά από έκθεση στον ήλιο και μπορεί επίσης να ληφθεί από την κατανάλωση λιπαρών ψαριών και κρέατος.  Ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που είχαν περισσότερη  βιταμίνη D ανά ml αίματος είχαν πολύ αυξημένη την  τεστοστερόνη και κατ’επέκταση τη λίμπιντό τους. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει χαμηλά οιστρογόνα στις γυναίκες, πράγμα που σημαίνει επίσης χαμηλή σεξουαλική ορμή. Επομένως, είναι αλήθεια ότι η αυξημένη βιταμίνη D προκαλεί την αύξηση των ορμονών και της λίμπιντο  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. 

Η συναισθηματική κατάσταση και τα ανάλαφρα ρούχα

Πολλοί από εμάς συνδέουν το καλοκαίρι με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση και καθώς τείνουμε να δουλεύουμε λιγότερο, αυτή η κατάσταση ευθύνεται  για καλύτερους οργασμούς και περισσότερη όρεξη για φλερτ. Επιπλέον οι υψηλές θερμοκρασίες και τα λιγότερα ρούχα πάνω μας, ευθύνονται αρχικά για τη θετική μας διάθεση και στη συνέχεια για όλα τα υπόλοιπα…