Έκλειψη ηλίου στις 10/6 και ο ρόλος του Ηνιόχου στη σελήνη

Το δαχτυλίδι της φωτιάς και η Hλιακή έκλειψη

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Από την αστρολόγο – συγγραφέα Θέκλα Μεταξά

Η μερική έκλειψη Ηλίου της 10ης Ιουνίου είναι η προτελευταία της χρονιάς. Η επόμενη θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου. Κάθε έκλειψη, είτε είναι Σεληνιακή, είτε Ηλιακή, θεωρείται ως συνέχεια της προηγούμενης, και στο σύνολο τους οι εκλείψεις της χρονιάς, αντανακλούν την εικόνα των γεγονότων που συμβαίνουν στην Γη. 

Η προηγούμενη Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου, βρίσκει έναν πολύ πιστό εκφραστή των μηνυμάτων της, σ’ αυτήν την Ηλιακή έκλειψη της 10ης Ιουνίου. Η επιθετική ατμόσφαιρα εκείνης της Σεληνιακής έκλειψης, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, μετά την Ηλιακή της 10ης Ιουνίου, που γίνεται στο ζώδιο των Διδύμων.

Δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου στις 26 Δεκεμβρίου - Τι είναι, ποιοί θα την  απολαύσουν | ΣΚΑΪΑυτή η νέα έκλειψη δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα. Θα είναι ορατή στις βόρειες χώρες, όπως η Γροιλανδία, ο Καναδάς και η Ρωσία. Η διάρκεια της θα είναι περίπου 5 ώρες, και η φάση στην οποία θα είναι ορατό το δαχτυλίδι της φωτιάς, θα διαρκέσει 3λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Το δαχτυλίδι αυτό σχηματίζεται όταν η Σελήνη δεν καλύπτει πλήρως τον Ήλιο, όπως φαίνεται από τη Γη, αλλά αφήνει να είναι ορατός ένας πύρινος δακτύλιος. 

Τα σημαντικά γεγονότα του Ιουνίου

Η 10η Ιουνίου δεν είναι μια τυχαία ημερομηνία. Στις 10 Ιουνίου του -323, έφυγε από την επίγεια ζωή, ο μέγιστος των μεγίστων, ο Μέγας Αλέξανδρος. Η φετινή 10η Ιουνίου, με την έκλειψή της και την νέα Σελήνη, είναι επίσης σημαντική, γιατί όλα όσα «μαγειρεύονταν» υπόγεια και ύπουλα για πολλά χρόνια, όχι μόνο βγαίνουν στο φως, αλλά και διότι θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για να δοθεί μια οριστική λύση. 

Όχι, ο Άρης δεν θα φαίνεται μεγάλος σαν τη Σελήνη απόψε | in.grΗ νέα Σελήνη που ξεκινάει ταυτόχρονα με την έκλειψη, θα είναι ήδη 2 ημερών στις 12 Ιουνίου, όταν θα περάσει κοντά από την Αφροδίτη, και θα μεταφέρει τα μηνύματά της στον Άρη. Στις 14 Ιουνίου, η Σελήνη θα βρεθεί κοντά στον Άρη, ο οποίος μόλις θα έχει κάνει την είσοδο του στον αστερισμό του Λέοντα.

Στις 20 Ιουνίου ο Δίας γίνεται ανάδρομος, και ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του. Στις 21 Ιουνίου θα έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο, την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, και την ημέρα με την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Στις 23 Ιουνίου η Σελήνη θα βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή, στο κοντινότερο σημείο της προς την Γη, και θα δείχνει πολύ μεγαλύτερη από το συνηθισμένο. Στις 24 Ιουνίου, ένα «κυψελοειδές» νεφέλωμα, δηλαδή, μια συστάδα από 1000 αστέρια θα είναι ορατά στον αστερισμό του Καρκίνου, και θα επηρεάζονται από τον Άρη. Την ίδια ημέρα θα έχουμε την τελευταία υπερπανσέληνο της χρονιάς, την υπερπανσέληνο της «φράουλας».  

TO ΣΥΜ-ΠΑΝ – taigetosblog ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΕΛΛΑΣΣτις 25 Ιουνίου ο Ποσειδώνας γίνεται ανάδρομος. Στις 27 Ιουνίου, μια βροχή μετεωριτών από τον αστερισμό του Βοώτη, θα βρίσκεται στο κορυφαίο σημείο της. Καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, το τρίγωνο που αποτελείται από τους αστέρες Vega, Deneb και Altair, θα είναι ορατό, και θα μας θυμίζει την συμφωνία ανάμεσα στον Απόλλωνα (Vega, αστερισμός της Λύρας), Φαέθοντα (Deneb, αστερισμός του Κύκνου) και Δία (Altair, αστερισμός του Αετού). 

Οι κλυδωνισμοί της εξουσίας

Όλες αυτές οι ουράνιες υπέρ-δραστηριότητες του Ιουνίου, αντανακλούν τις δραστηριότητες τις γήινες, που πιστέψτε με, δεν θα είναι καθόλου ασήμαντες και άχρηστες. Μια έκλειψη Ηλιακή, στον ζωδιακό αστερισμό της «διπλωματίας», με ανάδρομο Ερμή καμένο από τον Ήλιο, και Βόρειο Δεσμό στον ίδιο αστερισμό, και κυρίως στον 9ο οίκο (εξωτερικό, αλλοδαποί, θρησκεία), μοιάζει σαν να μιλάει από μόνη της. Όλες οι ακμές των οίκων, φιλοξενούν ζώδια που βρίσκονται στον τελευταίο τους δεκανό, άρα, όλα τα θέματα πλησιάζουν προς την λύση τους, ή τουλάχιστον, μπαίνουν στην τελική τους φάση. Καλή ή κακή, η φάση αυτή θα διαγράψει το μέλλον του πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες. 

Ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος Ερμής, ανάδρομος και καμένος, και πολύ κοντά στην έκλειψη, μας παραπέμπει με τον τρόπο του σε «παθήματα» που αφορούν την κάθε μορφής εξουσία, και μια κατάσταση που δεν θα είναι αναστρέψιμη. Στον οίκο της υγείας, ο Δίας και ο Ποσειδών, ετοιμάζονται για την ανάδρομη πορεία τους, και πιστεύω πως όλες οι εξαγγελίες για τα σχετικά θέματα (εμβόλια, μολύνσεις, απαγορεύσεις) θα μπουν σε δεύτερη, αν όχι σε τελευταία μοίρα. Εξ άλλου, και ο Κρόνος ως κυβερνήτης του οίκου της υγείας την ώρα της έκλειψης, έχει ήδη γίνει ανάδρομος, και δείχνει τις καθυστερήσεις ή ακόμα και τις ακυρώσεις όλων των σχετικών αποφάσεων. 

Ο ρόλος του Ηνίοχου

Ο αστερισμός Ηνίοχος* - larissanet.gr

Τα δυο αστεράκια με το όνομα Haedi, που θα βρίσκονται κοντά στον Ήλιο και την Σελήνη την ώρα της έκλειψης, έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σημασία. Πρόκειται για τον αστερισμό του Ηνιόχου, που περιλαμβάνει αυτά τα δυο αστεράκια, τα οποία ο Ίππαρχος και ο Πτολεμαίος αποκαλούσαν «αι έριφοι». Αι έριφοι αυτές είναι τα παιδάκια της αίγας Αμάλθειας, η οποία προσωρινά τα εγκατέλειψε στην αγκαλιά του Ηνιόχου για να θρέψει με το γάλα της το βρέφος Δία.  Ο αστερισμός του Ηνιόχου, παρέχει όλα τα καλά σε αρχικό στάδιο, αλλά αργότερα προκαλεί απροσδόκητες αλλαγές, και μετατρέπει τη χαρά σε λύπη. Όταν μάλιστα συνδέεται με μια ηλιακή έκλειψη, όπως είναι στην περίπτωση μας, θεωρείται ότι προκαλεί σεισμούς, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αι έριφοι φανερώνουν ένα πρόσωπο που άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει. Σε περίπτωση μάχης δηλώνουν ένα πρόσωπο δειλό και άνανδρο. Συνδέονται με αυτοκτονίες και πρόωρο θάνατο.

Όλα όσα συμβολίζει αυτή η ηλιακή έκλειψη, θα πραγματοποιηθούν αρχικά σε ενεργειακό επίπεδο στο σύμπαν, και εμείς θα εισπράξουμε μια εικόνα που θα περιλαμβάνει ασυνήθιστα φαινόμενα στον ουρανό. Αργότερα, η ενέργεια αυτή θα μεταφερθεί και στη Γη, και τότε θα βιώσουμε έναν καταιγισμό από γεγονότα, που θα καθορίσουν το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες.