Στον τελικό διαγωνισμό του ΝΑΤΟ Ελληνική εταιρεία

Στις φιναλίστ του ΝΑΤΟ εταιρεία από την Ελλάδα 

Στην τελική φάση του ετήσιου διαγωνισμού Καινοτομίας του ΝΑΤO 2021 επιλέχθηκε να συμμετάσχει  η εταιρεία Aratos Systems BV μέλος του Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ, με αντικείμενο τις εφαρμογές διαστήματος για την ασφάλεια και άμυνα. 

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Ιταλίας στη Διαστημική Τεχνολογία

Η πρότασή της αφορά σε ένα «Ευφυές Σύστημα Προστασίας Διαστημικών Αντικειμένων» με χρήση τεχνολογίας Blockchain και ο τελικός νικητής θα επιλεγεί σε ειδική εκδήλωση του ΝΑΤΟ στις 29 Ιουνίου στην Πορτογαλία.  Εκτός από την Ολλανδική Aratos Systems B με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, συμμετέχουν οι Η.ΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Σλοβενία. Ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ και CEO της Aratos Systems BV, Δρ. Νίκος Μπογονικολός  ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα τόνισε «Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό του ΝΑΤΟ. Συνεχίζοντας την παρουσίαση καινοτομιών στην αιχμή των τεχνολογιών, προτείναμε ένα σύστημα που συνδυάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Τεχνολογία Blockchain για την ασφάλεια των διαστημικών αντικειμένων όπως δορυφόροι, διαστημικά σκάφη κ.ά.». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η www.aratos-systems.com έχει ήδη αναπτύξει και άλλες τεχνολογικές λύσεις για την ασφάλεια και άμυνα με χρήση διαστημικών τεχνολογιών όπως το σύστημα υπολογισμού της θερμοκρασίας στις πόλεις σε υψηλή χωρική ανάλυση 12,5μ x 12,5μ και σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.