Πρώτα τους «χαρίζουμε» το όνομα και μετά τους μαλώνουμε….

Ιστορικά εγκλήματα 

Με αφορμή αθλητική διοργάνωση και τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τους γείτονες Σκοπιανούς ο πρώην Υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στις παραγράφους «3.ζ.» και«1.3ζ.» της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία συμφωνήθηκε πως το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι υποχρεωτικό για κάθε θεσμό και προτρέπει τους γείτονες να σταματήσουν τις παραβιάσεις. 

Euro 2020: Προκλητικοί Σκοπιανοί! Κασκόλ με το όνομα «Μακεδονία» και…  Μεγαλέξανδροι στις κερκίδες - eretikos.gr

«Η ΟΥΕΦΑ αποδέχεται ως μέλη της μόνο Ομοσπονδίες από αναγνωρισμένα κράτη, δεν μπορεί να αποδέχεται Ομοσπονδία ανύπαρκτου κράτους» σημείωσε επίσης ο πρώην Υπουργός αναφορικά με την φανέλα της ομάδας ποδοσφαίρου της Βορείου Μακεδονίας στο Euro 2020, στην οποία δεν αναγράφεται ο γεωγραφικός προσδιορισμός.

Οι Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου είναι ανεξάρτητες ενώσεις και λειτουργούν στη βάση των εθνικών νόμων λειτουργίας του αθλητισμού σε κάθε χώρα. Μπορεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2020, να εκπροσωπεί μια ποδοσφαιρική ομάδα την Ομοσπονδία της, αλλά αυτή η Ομοσπονδία δεν είναι άνευ πατρίδας και δεν λειτουργεί εκτός τόπου και χρόνου. Είναι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε ένα συγκεκριμένο κράτος και συνδέεται άμεσα με αυτό.

Ανάλογες αντιδράσεις και από τον Υπ. Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια ο οποίος καλεί τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι για συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ετεροχρονισμένοι πατριώτες»

Κυβερνώντες και παράγοντες τώρα θυμήθηκαν τη Μακεδονία και αντιδρούν…                                                                        

Αλλά όταν επικρατούν ανεύθυνες και πρόχειρες πολιτικές όπως έχει αποδείξει η ιστορία συμπεριφορές, το κόστος είναι ανυπολόγιστο, πόσο μάλλον όταν αφορούν την κυριαρχία ή την αποδυνάμωση ενός έθνους.    

Αναρωτιέμαι όταν τα ελληνικά κόμματα προωθούσαν τη Συμφωνία φιάσκο, δεν περίμεναν αυτό και άλλα πολλά ;

Αξίζει όμως ακόμη και σήμερα να κάνουν μια βόλτα στα σχολεία της γειτονικής χώρας για να δουν την ιστορία που διδάσκει στα παιδιά της και φανταστείτε με όλα αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά εκεί, τί έχουν να κάνουν και να διεκδικήσουν τα επόμενα χρόνια … Γιατί όσο η Ελλάδα παραχωρεί δικαιώματα, τόσο οι γείτονες θα «αλωνίζουν»…