Νέα Σελήνη στον Καρκίνο:Ο Κρόνος περιορίζει, ο Ουρανός διαφωνεί και οι πλανήτες σε έχθρα.

Νέα σελήνη το Σάββατο στον αστερισμό της πατρίδας.

Από τη Θέκλα Μεταξά

αστρολόγο-ερευνήτρια

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε την Νέα Σελήνη στον Αστερισμό του Καρκίνου, ούτε το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει κάποια σπανιότητα. Ασυνήθιστο και πρωτόγνωρο είναι όλο το σκηνικό που βιώνουμε εδώ και 20 μήνες. Γι’ αυτό, κάθε ουράνιο φαινόμενο, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, διότι μόνο έτσι μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τα γεγονότα που έρχονται.

Νέα Σελήνη λοιπόν στις 10 Ιουλίου, στην 18η μοίρα του Καρκίνου, που θεωρείται ο αστερισμός της Πατρίδας και της οικογένειας. Την Νέα Σελήνη την βρίσκουμε στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου που σχετίζεται με τα οικονομικά θέματα. Ταυτόχρονα, έχουμε μια σύνοδο Αφροδίτης και Άρη στον αστερισμό του Λέοντα. Ο Ήλιος μαζί με την Σελήνη έχουν μια σχέση τριγώνου με τον Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας αφορά όχι μόνο το υδάτινο στοιχείο, αλλά και τη μόλυνση, την ασθένεια, το δηλητήριο, το φάρμακο, το πετρέλαιο, χωρίς να στερείται και μιας τάσης για παραπλάνηση και παραποίηση. Την θάλασσα κυβερνά, τη μια την ηρεμεί, και την άλλη την ταράζει.

Συγκρούσεις και «έχθρες» ανάμεσα στους πλανήτες

Ήλιος και Νέα Σελήνη έρχονται σε σύγκρουση με αντίθεση με τον Πλούτωνα, έχουν φιλική σχέση με τον Ουρανό, και υπόσχονται ξαφνικές εκπλήξεις. Συνηθισμένοι είμαστε, τον τελευταίο καιρό οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Αφροδίτη και Άρης, το αιώνιο ερωτικό ζευγάρι, από τον Λέοντα, συγκρούονται με τον Κρόνο, που προσπαθεί να τους περιορίσει την παρόρμηση και την έξαρση, ενώ ταυτόχρονα ο Ουρανός σχηματίζει τετράγωνο μαζί τους και φανερά διαφωνεί με τα σχέδια τους.

Το ωροσκόπιο έχει άρωμα διαίρεσης, απαγόρευσης, στέρησης, βίας, αδικίας, παραποίησης, εκμετάλλευσης, φτωχοποίησης, διχασμού, παραλογισμού. Όσο ανεβαίνει ο δείκτης της βίας και του μίσους, τόσο οι υπαίτιοι πλησιάζουν προς το τέλος της βασιλείας τους. Στο Μεσουράνημα (εξουσία) ετοιμάζεται μια εναλλαγή κυβερνήτη. Ο Υδροχόος στην τελευταία του μοίρα, δίνει τη θέση του στους Ιχθύες, με την ελπίδα πως τα πράγματα θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ για τους κυβερνώντες. Μάταιος κόπος. Ο κυβερνήτης των Ιχθύων Δίας, ανάδρομος ακόμα, βρίσκεται σε κενή πορεία, και είναι αδύνατον να αποφασίσει προς τα πού πρέπει να αναζητήσει συμμάχους για να αποφύγει την…..αποπομπή του.

Η αντίθεση της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα δείχνει τα δόλια σχέδια φτωχοποίησης του λαού, που ήδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται. Εφ’ όσον τα σχέδια της εξουσίας είναι πλέον γνωστά, δεν υπάρχει λόγος να αποκρύπτεται τίποτα, και τώρα έχει έρθει η ώρα, όλοι να παίξουν με ανοιχτά χαρτιά.

Ο Αστερισμός του Κήτους και η Έρις

Η Αφροδίτη και ο Άρης κυβερνούν τον 5ο και τον 6ο οίκο αντίστοιχα, δηλαδή, τους οίκους της διασκέδασης και της υγείας. Η τετράγωνη όψη τους με τον Ουρανό, από τον οίκο των κρυφών εχθρών, δυναμιτίζει τις διαμάχες που αφορούν αυτά τα δυο θέματα, διασκέδαση (εστίαση, καταστήματα) και υγεία. Και δεν είναι μόνον αυτό. Κοντά στον Ουρανό βρίσκεται το αστέρι Menkar, του αστερισμού του Κήτους, και κάπου εκεί ακόμα εξακολουθεί να βρίσκεται και ο αστεροειδής Έρις. Όλοι γνωρίζουμε τί σημαίνει «Έρις» και τί έχει προκαλέσει στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της. Γνωρίζουμε επίσης τι σημαίνει «Κήτος». Πρόκειται για το θαλάσσιο τέρας σταλμένο από τον Ποσειδώνα για να εξοντώσει την αλυσοδεμένη Ανδρομέδα. Η σωτηρία ήρθε από τον Περσέα, μετά από άγρια μάχη. Ο αστέρας Menkar μαζί με τον Ουρανό, φέρνει απώλειες λόγω πυρκαγιάς και ακατάλληλων φίλων, εναλλαγές ανάμεσα στην καλοτυχία και την κακοτυχία, και σοβαρούς τραυματισμούς.

Ιούλιος 2015 – Ιούλιος 2021, ίδια γεύση

Θέλοντας να φρεσκάρω τη μνήμη σας, σας πηγαίνω λίγα χρόνια πίσω, στον Ιούλιο του 2015, όπου είχαμε πάλι Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, και Αφροδίτη στον Λέοντα. Θυμάστε τα γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού; Τέλος Ιουνίου επιβολή των capital controls, 5 Ιουλίου διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών. Το 61,31 % του ΟΧΙ για την αποδοχή της συμφωνίας, με μαγικό τρόπο μετετράπη σε ΝΑΙ. Στις 13 Ιουλίου ο τότε πρωθυπουργός Τσίπρας, κατέληξε σε συμφωνία με όρους τρίτου μνημονίου. Έγινε διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος, και προκηρύχθηκαν εκλογές για τον Σεπτέμβριο, που κατέληξαν σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο φετινός Ιούλιος, και η Νέα Σελήνη του, έχουν παρόμοιο…..άρωμα.

Οι Δίδυμοι και η Μεγάλη Άρκτος

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, κοντά στην Νέα Σελήνη και τον Ήλιο βρίσκεται ο αστέρας Wasat, του αστερισμού των Διδύμων. Ο αστερισμός συμβολίζει τους Δίδυμους γιούς της Λήδας και του Δία, τον θνητό Κάστορα και τον αθάνατο Πολυδεύκη. Ίσως όμως να συμβολίζει  τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα. Η θνητή και η αθάνατη φύση του αστερισμού μας προετοιμάζει για τα καλύτερα αλλά και για τα χειρότερα. Το αστέρι είναι της φύσης του Κρόνου, και συνδέεται με χημικά, δηλητήρια και δηλητηριώδη αέρια. Σχετίζεται με την βία, την κακοτυχία και την καταστροφικότητα.

Κοντά στην Αφροδίτη και στον Άρη, βρίσκεται το αστέρι Dubhe, της Μεγάλης Άρκτου, ένα αστέρι γνωστό για τα κύματα βίας και εκδίκησης που ξεσηκώνει, όταν ο θυμός επικρατήσει. Το αστέρι αυτό βρισκόταν κοντά στον γενέθλιο Κρόνο στο ωροσκόπιο του Χίτλερ, και στην Σελήνη του Μάο Τσε Τουγκ.

Με ή χωρίς Χίτλερ, με ή χωρίς Μάο, τα αστεία τελείωσαν. Όλοι παίζουν με ανοιχτά χαρτιά, διότι κάποιοι παίζουν το ……τελευταίο τους χαρτί. Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου μας καλεί να προστατεύσουμε ότι πολύτιμο μας έχει απομείνει, είτε αφορά περιουσία, είτε οικογένεια, είτε αξιοπρέπεια. Μα το κυριότερο όλων είναι η Πατρίς, και αυτό καλούμαστε να προστατεύσουμε πάνω απ’ όλα:  «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων, απάντων, τιμιότερων εστίν η Πατρίς και σεμνότερων και αγιότερων».