Η επιστήμη αποκαλύπτει τί προσέχουν οι άντρες στις γυναίκες !

Τί προσέχουν οι άντρες στις γυναίκες με βάση την επιστήμη ;

Αν είσαι γυναίκα, φαντάζομαι ότι σου έχει τύχει να θέλεις να σε προσέξει ένας άνδρας στο γραφείο, στο γυμναστήριο ή στην παρέα, ώστε να κάθεσαι μπροστά στον καθρέφτη και να σκέφτεσαι τι χρώμα κραγιόν να επιλέξεις, πώς να χτενίσεις τα μαλλιά σου και τι να φορέσεις, προκειμένου να του τραβήξεις την προσοχή του και να κερδίσεις τις εντυπώσεις.                                

Πολλά έχουν ακουστεί γύρω από αυτό το θέμα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις για το τί συμβαίνει στο μυαλό ενός άντρα, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια γυναίκα. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, Ψυχοδυναμικός Ψυχολόγος, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης έχει να μας πει πολλά πάνω σε αυτό το θέμα.     

Οι φίλες που θα διαβάσουν σίγουρα κάτι περισσότερο θα μάθουν όσο για τον αντρικό πληθυσμό άλλα ισχυρίζεται, άλλα πιστεύει και άλλα κάνει…

Τι ισχυρίζονται οι άντρες ότι προσέχουν σε μια γυναίκα;

Εξαρτάται από το ποιος είναι παρών όταν εκδηλώνουν το τι προσέχουν! Οι άντρες αλλιώς απαντούν μεταξύ τους μέσα σε αντροπαρέες κι αλλιώς απαντούν όταν υποψιάζονται ότι μπορεί να τους διαβάσει ή να τους ακούσει γυναικείο κοινό, όταν είναι μπροστά η δική τους γυναίκα ή ακόμα και μία άγνωστη.

Όταν υπάρχει η γυναικεία παρουσία δίνουν απαντήσεις με τις οποίες προσπαθούν να φανούν ελκυστικοί και γοητευτικοί. Δηλαδή δίνουν απαντήσεις που νομίζουν ότι με αυτές θα ακουστούν πιο αρεστοί.

Άρα στη δεύτερη περίπτωση δεν απαντούν με απόλυτη ειλικρίνεια, διότι τη γνώμη τους πρόκειται να την ελέγξουν γυναίκες κι αυτό τους τρομάζει. Στην ουσία προσπαθούν να βρουν τι “πρέπει” να πουν τάχα “αυθόρμητα”, ώστε να αποδειχθούν γοητευτικοί προς εκείνες. Η μία λίστα επομένως είναι τι πραγματικά πιστεύουν πως αρέσει σε εκείνους τους ίδιους, βαθιά εσωτερικά. Η άλλη λίστα  συνδέεται με το πώς πιστεύουν ότι θα τους αξιολογήσει καλύτερα το άλλο φύλο από το οποίο φιλοδοξούν να κερδίσουν πόντους.

Κι όταν είναι μεταξύ τους οι άνδρες; Είναι ειλικρινείς για το τι τους αρέσει σε μια γυναίκα;

Αν και κρατώ μία επιφύλαξη, θα ήθελα να σου πω, με ειλικρίνεια σχεδόν, αφού κι εσύ τώρα είσαι γυναίκα απέναντί μου, ότι οι άντρες μιλάνε με σχετική ειλικρίνεια  μεταξύ τους. Στις αντροπαρέες θα μιλήσουν με ειλικρίνεια για το πρώτο που τους αρέσει. Την κορμοστασιά μιας γυναίκας. Το δεύτερο, είναι οι καμπύλες της που σημαίνει … στήθος, περιφέρεια λεκάνης και στήσιμο γλουτών. Και τα τρία αυτά είναι στοιχεία εμφάνισης των καμπυλών της γυναίκας.

Κύριε Παπαγεωργίου, θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος όσον αφορά στις προτιμήσεις των ανδρών για το γυναικείο σώμα;                                                                

Θα προσπαθήσω, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα γούστα διαφέρουν και στις μετρήσεις που ελέγχουν προτιμήσεις. Άλλοι θέλουν εξωφρενικά αδύνατες γυναίκες, άλλοι θέλουν πολύ χυμώδεις καμπύλες, άλλοι προτιμούν τις γυμνασμένες, άλλοι φοβούνται (νιώθουν δέος) από αυτό και προτιμούν γυναίκες με λίγα παραπάνω κιλά ή και κάποια κυτταρίτιδα. Να σου πω, τι αξίζει να γνωρίζουν οι γυναίκες; Ότι οι άντρες συγχωρούν και ανέχονται τα λίγα παραπάνω κιλά στη γυναίκα, περισσότερο από όσο νομίζουν οι γυναίκες για αυτό.

Και πού προσηλώνεται δηλαδή η κόρη του ματιού τους;                                               

Η κόρη του οφθαλμού λοιπόν κάνει κάποιες, πολύ γρήγορες, έντονες κυματιστές κινήσεις και βλέποντας μία γυναίκα, εκεί που επικεντρώνεται είναι, όσο και να φανεί παράδοξο, στα μαλλιά και στα ακροδάχτυλα. Αυτό σημαίνει ότι, αν μία γυναίκα θέλει πραγματικά να γίνει πιο γοητευτική, τότε να προσέξει το … κομμωτήριο και το μανικιούρ της! Το λέω χαριτολογώντας, κι εννοώ να προσέχει πολύ τα μαλλιά της, το χτένισμά της, την κόμμωσή της, την απόχρωσή τους, κι αμέσως μετά να είναι περιποιημένη και στα ακροδάχτυλα της.

Το επόμενο στοιχείο που προσέχουν οι άντρες σε μια γυναίκα είναι τα μάτια;

Λάθος! Είναι τα χείλη. Και γενικότερα, το στόμα της. Μια υγιής και αισθητικά αρμονική οδοντοστοιχία δίνει “πόντους” γοητείας, όπως κι ένα ωραίο ταιριαστό με την επιδερμίδα κραγιόν βοηθά επίσης πολύ. Ειδικά για αυτό, έχει φανεί με μετρήσεις ότι οι γυναίκες που δεν έχουν κάνει απολύτως καμία άλλη αλλαγή στην εμφάνισή τους και το μόνο που έκαναν ήταν να αλλάξουν κραγιόν, τότε η ελκυστικότητά τους προς το ανδρικό κοινό ενισχύθηκε μέχρι και 30%. Με λίγα λόγια, μια γυναίκα που προσέχει το κραγιόν της, κάνει πολύ καλά.

Οι άντρες προτιμούν τις όμορφες;

Σαφέστατα, όχι απόλυτα. Η γοητεία στη γυναίκα, δεν είναι η ομορφιά με απόλυτους όρους, αλλά είναι αυτό που περιγράφουμε με τη λέξη “τσαχπινιά” (cute), που την καθιστά ελκυστική. Κοιτάξτε στον περίγυρο, συχνά γνωρίζουμε πως υπάρχουν πάρα πολύ όμορφες γυναίκες οι οποίες δεν είναι ελκυστικές στους άνδρες. Κύριο ρόλο έχει όμως και πώς βλέπει μια γυναίκα τον ίδιο τον εαυτό της και πώς αισθάνεται για αυτόν. Αν νιώθει μέσα της όμορφη, ακόμα κι αν δεν είναι σε απόλυτους όρους εξωτερικά, ή φροντίζει την ομορφιά της, ακόμα κι αν η φύση δεν της έχει προικίσει με τα πιο δυνατά φυσικά προσόντα, γίνεται αυτόματα πιο ελκυστική. Κι αυτό είναι σίγουρα μια πληροφορία που όλες οι γυναίκες καλό είναι να λάβουν υπόψη.

Δηλαδή αν πιστέψω ότι είμαι όμορφη αυξάνονται οι πιθανότητες να με βλέπουν και οι άλλοι όμορφη; Αυτό μου λέτε;

Ναι, ισχύει αυτό σε κάποιο βαθμό.