Ότι ξεκίνησε ο Πλούτωνας το Μάρτιο, θα τα τελειώσει τώρα βίαια ο Ήλιος…

Πόλεμος ανάμεσα στον Ήλιο και τον Πλούτωνα

Από τη Θέκλα Μεταξά – Αστρολόγο,ερευνήτρια

Οι «κυνάδες ημέρες» αυτή τη χρονιά, έφτασαν νωρίτερα. Τις περιμένουμε συνήθως μετά την 21η Ιουλίου. Το ίδιο και τα κυνικά καύματα. Αλλά ο Μέγας Κύων, ο Σείριος, είχε άλλα σχέδια. Μας έστειλε τα καυτερά χάδια του νωρίτερα. Και δεν σκοπεύει να μετριάσει την θερμότητα της αγκαλιάς του, όσο κι αν μας βασανίζει. Μια αγκαλιά όμως είναι απαραίτητη αυτή την εποχή, έστω και καυτή.

Λίγο μετά την Νέα Σελήνη του Ιουλίου, και λίγο πριν από την Πανσέληνο, συμβαίνει ένα αξιοπρόσεκτο ουράνιο φαινόμενο. Στις 18 Ιουλίου, στην 01.30 π.μ. η αντίθεση Πλούτωνα – Ηλίου που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες, θα βρίσκεται σε απόλυτη ακρίβεια. Στις 25 μοίρες του Αιγόκερου και σε συζυγία με το Μεσουράνημα θα είναι ο Πλούτων, και στις 25 μοίρες του Καρκίνου, σε συζυγία με το Ναδίρ, θα βρίσκεται ο Ήλιος. Τι πρόβλημα κι αυτό!!!Ο Πλούτων θρονιασμένος στον οίκο της εξουσίας, και ο Ήλιος στον οίκο της Πατρίδας. Εξουσία ενάντια στην Πατρίδα. Το πρόβλημα καθρεφτίζεται και εμφανίζεται ολοκάθαρα. Τέρμα πια οι υποκρισίες και τα υπονοούμενα. Τέρμα οι προφυλάξεις. Σε πατάω ανθρωπάκο, γιατί έτσι μου αρέσει. Η αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο. Η θλίψη για τις πάμπολλες απώλειες, έμψυχου και άψυχου υλικού. Οι δοκιμασίες μεγαλώνουν. Οι ταλαιπωρίες είναι αφόρητες.

Ο Πλούτων βγαίνει απ’ τα σκοτάδια

Δεν είναι αυτή η μόνη όψη που κάνει ο Πλούτων. Σχηματίζει τετράγωνη όψη και με την Σελήνη. Παραδοσιακά η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον λαό. Η Πατρίδα και ο λαός λοιπόν, στο στόχαστρο της εξουσίας. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια. Έφτασε η ώρα. Όλα ξεσκεπάζονται. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Ο Πλούτων βγαίνει από τα σκοτάδια του κάτω κόσμου, κάτι που δεν κάνει συχνά, αλλά αναγκάζεται τώρα να το κάνει, λόγω του ισχυρού φωτός που του στέλνει ο Ήλιος.

Ο Δίας εξακολουθεί να είναι ανάδρομος και ετοιμάζεται να ξαναμπεί στον Υδροχόο. Εκεί, θα έχει να ασχοληθεί με νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, με μαζικές εκδηλώσεις, με παλαιότερες υποθέσεις που άφησε σε εκκρεμότητα, και φυσικά, θα συναντήσει τον αγαπημένο του Γανυμήδη, τον οινοχόο των Θεών, και μεγαλύτερο δορυφόρο του.

Θυμάστε εκείνη την Νέα Σελήνη στις 11 του περασμένου Φεβρουαρίου, με την πολυαστρία στο ζώδιο του Υδροχόου; Τότε είχα μιλήσει για σκληρότητα και παραλογισμό εξουσίας, αλλά και για μια χαραμάδα φωτός που μόλις είχε αρχίσει να φαίνεται. Τώρα λοιπόν, έφτασε η ώρα, με αυτήν την αντίθεση Πλούτωνα – Ηλίου, αυτή η χαραμάδα φωτός να μεγαλώσει. Πώς; Όχι με ήπιο τρόπο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αντίθεση Δία – Άρη. Θα υπάρχει βία, σωματική, ψυχολογική, θα υπάρχουν εκβιασμοί, πιέσεις, παρανομίες, ανισορροπίες. Θα υπάρχει έντονη προσπάθεια χειραγώγησης. Όσο θα πλησιάζει όμως η ώρα για την Πανσέληνο του Ιουλίου, που θα γίνει στις 24 του μήνα, τόσο θα αυξάνονται και οι νίκες του λαού έναντι της εξουσίας.

Υπάρχει και αυτό το τρίγωνο ανάμεσα στον Ποσειδώνα και τον Ήλιο, που δεν μου αρέσει καθόλου. Μυρίζει σεισμό. Έτσι κι αλλιώς, μικροσεισμοί γίνονται συνέχεια και παντού. Όμως, εδώ μυρίζει κάτι μεγαλύτερο. Και φωτιά, μεγάλη φωτιά, κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον κόσμο.

Αντάρης και Αλντεμπαράν

Την ίδια στιγμή, οι δεσμοί της Σελήνης θα βρίσκονται ο μεν ένας στον 1ο ο δε άλλος στον 7ο οίκο. Ο Κρόνος θρονιασμένος στον οίκο της εξουσίας, θα έχει φιλική σχέση μαζί τους. Και τα 2 βασιλικά αστέρια, ΑΝΤΑΡΗΣ και ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ, συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά στους Δεσμούς, και να προκαλούν συγκρούσεις, διαφωνίες, διχασμούς, καταστροφές και κακοτυχίες. Ο ΑΝΤΑΡΗΣ κάνει τους ανθρώπους ξεροκέφαλους, κοντόφθαλμους, αγαπά την φωτιά και τα όπλα, και συνδέεται με τραυματισμούς και βίαιο θάνατο. Ο ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ φέρνει τιμές και δόξες, υλικά αγαθά, άνοδο σε θέσεις εξουσίας, όμως τα αγαθά αυτά διαρκούν λίγο, και συνήθως δίνουν την θέση τους σε κακοτυχίες και απώλειες. Συνδέεται επίσης με ασθένειες, μολύνσεις και πυρετούς.

Μικρός Κύων και Τοξότης

Μαζί με τον Ήλιο, θα βρίσκεται το αστέρι ΠΡΟΚΥΩΝ, του Μικρού Κυνός, που ανατέλλει πριν από τον ΣΕΙΡΙΟ. Στην μυθολογία αναφέρεται ως ο αγαπημένος σκύλος του Ικάριου, που πνίγηκε από τη θλίψη του όταν πέθανε το αφεντικό του. Συνεπώς, ο ΠΡΟΚΥΩΝ συνδέεται με το νερό, όπως και όλος ο αστερισμός. Κατά τον Πτολεμαίο, δίνει μεγάλες ικανότητες και αξιώματα, όμως, αν γίνουν λανθασμένοι χειρισμοί, τότε η χαρά μετατρέπεται σε θλίψη, και τα αξιώματα χάνονται. Ο άνθρωπος θα πρέπει να κάνει σωστούς χειρισμούς, και να μην είναι ξεροκέφαλος και παρορμητικός για να απολαύσει τους καρπούς του αστερισμού. Όταν είναι κοντά στον Ήλιο, όπως στην περίπτωση μας, φέρνει βοήθεια από φίλους, φέρνει δώρα, και αξιώματα που αποκτώνται μετά από κόπο.

Μαζί με τον Πλούτωνα, και σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Μικρό Κύνα, θα βρίσκεται ο αστέρας TEREBELLUM, του αστερισμού του Τοξότη. Αυτός ο αστέρας συνδέεται με απόκτηση υλικών αγαθών, με ανήθικο τρόπο, με πονηριά, με ταπείνωση και με απεχθή μέσα. Τι περίεργο, αυτό το αστέρι μαζί με τον Πλούτωνα, βρίσκεται στον οίκο της εξουσίας!!!!!Ο Τοξότης δεν είναι ήπιος αστερισμός.

Το γράφημα του παρουσιάζει έναν κένταυρο, μισό άνθρωπο και μισό άλογο, με προτεταμένο το τόξο του. Τα βέλη του είναι δηλητηριώδη, δεν χαρίζεται εύκολα, δεν διστάζει. Είναι «σιδερένιος» αστερισμός. Δηλητήριο ξεχύνεται από τον οίκο της εξουσίας. Δεν πρόκειται για αστείο. Το παιχνίδι γίνεται ανάμεσα στην ζωή και στον θάνατο. Ο θάνατος σου η ζωή μου. Δεν υπάρχει οίκτος.

Θα πρέπει να πάρουμε πάρα πολύ σοβαρά αυτήν την αντίθεση Πλούτωνα – Ηλίου. Έχει πολλά πράγματα να μας πει. Έχει πολλές οδηγίες για την στάση που θα πρέπει να κρατήσουμε. Περπατάμε στην κόψη του ξυραφιού. Μια λεπτή διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στην ελευθερία και την υποδούλωση.