Η ανασφάλεια οδηγεί τους μεσήλικες να μπλέκουν με μικρές

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης οδηγεί τους άντρες σε σχέσεις με μικρότερες γυναίκες

Πολλές φορές με ρωτάνε να πω την άποψή μου για τους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας που βγαίνουν με νεαρές κοπέλες. Ένα θέμα έξυπνο και συνάμα ριψοκίνδυνο, αμφιλεγόμενο και ανεξάντλητο θα έλεγα.

Συζητώντας με έναν φίλο μου προχθές μου είπε «Με γοητεύει να δασκαλεύω μια μικρούλα ερωτικά και να μαθαίνει από εμένα. Σίγουρα είναι σχέση χωρίς μέλλον, επιφανειακή, χωρίς απολύτως καμία ουσία, αλλά αρκετά γοητευτικό και θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα το αντίθετο !». Και συνεχίζει «Είμαι 56 χρ και έχω μια σχέση με μια γυναίκα 48 χρονών, η οποία είναι εμφανίσιμη, ευχάριστη και έξυπνη. Μαζί της περνάω υπέροχα και ξέρω ότι με νοιάζεται πραγματικά. Παράλληλα όμως βρίσκομαι και ευκαιριακά με μια 29χρονη και με μια 22χρονη που ζουν σε διαφορετικές πόλεις. Δεν ξέρω γιατί το κάνω. Νιώθω τύψεις για τη 48χρονη, ξέρω πως αν υποψιαστεί κάτι θα τη χάσω και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά της. Έχω σκεφτεί μέχρι να της το πω, μου λέει…». Να μην το κάνεις του είπα και έφυγα…

Γιατί οι γυναίκες πάνε με μεγαλύτερους

Από την πλευρά της γυναίκας, είναι ίσως μια έμφυτη εξελικτική τακτική να βρει τον ισχυρό άντρα που θα μπορεί να την στηρίξει οικονομικά και να της παρέχει αυτά που επιθυμεί. Ερωτικά τί είναι προτιμότερο; Ένα ανώριμο, άβγαλτο αγόρι που φέρεται εγωιστικά ή ένας ώριμος και σοφότερος άντρας που τυγχάνει να είναι έμπειρος και… απλόχερος ;;; 

Στο θέμα της εξέλιξης λοιπόν, είναι το ιδανικό ζευγάρι. Οι νεαρές γυναίκες έλκονται από άντρες που μπορούν να τους παρέχουν οικονομική, συναισθηματική κάλυψη ή και άλλα οφέλη και σύμφωνα με έρευνα κάποιες από αυτές αν εθιστούν σε αυτόν τον τρόπο ζωής διατηρούν ακόμη και δύο ή και τρεις δεσμούς με μεσήλικες καταφέρνοντας έτσι να ζουν μια άνετη ζωή.

Τελικά τί ισχύει;

Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας Tom Blake  η νεαρή γυναίκα ενισχύει το “εγώ” τους. Θεωρούν ότι τους κάνει να νιώθουν νεότεροι, άλλα έχουν αυταπάτες. Οι νεαρές γυναίκες έχουν περισσότερη ενέργεια, αυθορμητισμό, λιγότερες εμπειρίες με άντρες και δεν είναι σοβαρές και αυστηρές.           

Έχω την αίσθηση ότι οι τύποι που επιδιώκουν να είναι με μικρότερες γυναίκες από 10 χρόνια διαφορά και πάνω συνεχίζει ο Blake, ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί και αντιμετωπίζουν πολλές πιθανές αρνητικές συνέπειες, καταλήγει.

Αρνητικές συνέπειες

Το μεγαλύτερο αρνητικό είναι ότι τους εκμεταλλεύονται. Οι νεαρές γυναίκες ανέχονται τους μεγάλους άντρες για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τον έρωτα. Τους ανέχονται για το χρήμα, τη δύναμη και την ασφάλεια και τις όποιες παροχές.

Δε θα δούμε ποτέ μια νέα κοπέλα με έναν φτωχό και αδύναμο μεγαλύτερο άντρα.  Αν ο άντρας χάσει την περιουσία του ή την υγεία του η γυναίκα αυτή θα γίνει καπνός και θα μείνει μόνος με τα ψυχολογικά του, τα οποία μπορεί να είναι πολύ σοβαρά, όσο μεγαλώνει η ηλικία του. Πολλοί άντρες έχουν βάλει σε κίνδυνο και έχουν διαλύσει γάμους και σχέσεις και μετά το έχουν μετανιώσει πολύ πικρά.

Ένα επιπλέον αρνητικό στη διαφορά ηλικίας είναι ότι αυτός στις 10 το βράδυ βρίσκεται ήδη στο κρεβάτι του και διαβάζει το βιβλίο του. Εκείνη όμως θέλει να βγει να διασκεδάσει, κάτι που κάνει κρυφά, γιατί θέλει να ζήσει τη ζωή της χωρίς όμως να χάσει το χορηγό της. Και αν μένουν χωριστά είναι εύκολο γιατί του λέει ότι κοιμάται, αν όμως μένουν μαζί τότε η ιστορία έχει αποδείξει ότι χρησιμοποιούν …υπνωτικά χάπια και ύστερα βγαίνουν με τους μικρότερους που επικοινωνούν καλύτερα και συνάμα χαίρονται καλύτερα τον έρωτα. Έτσι σταδιακά αυτή χάνει το ενδιαφέρον της και αναζητά κάποιον συνομήλικό της φυσικά.

Άλλος ένας αρνητικός παράγοντας είναι αν αυτή είναι 30 και αυτός 60, αυτή θέλει να κάνει παιδιά ενώ αυτός έχει μεγαλώσει τα δικά του..

Τελικά…

Οι άντρες νομίζουν ότι με νεότερα κορίτσια γίνονται νέοι και ότι ακόμη μετράνε. Στην πραγματικότητα όμως έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση, δεν νιώθουν ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και αναζητάνε εξωτερικούς παράγοντες, όπως έναν ελκυστικό σύντροφο, για να μπορέσουν να αισθανθούν πιο σίγουροι και ισχυροί…

Η αλήθεια είναι πως η διαφορά ηλικίας σε μια σχέση παίζει καταλυτικό ρόλο γιατί το κάθε φύλο αντιλαμβάνεται τα χρόνια που περνάνε διαφορετικά. Ο άντρας μεγαλώνοντας αναζητά το στιλ του και την οικονομική ασφάλεια. Η γυναίκα πάλι θέλει απλώς να μην μεγαλώσει. Το ποιος μας ταιριάζει όμως δεν εξαρτάται μόνο από την ομορφιά και την φρεσκάδα, αλλά και από το να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες σου τη δεδομένη στιγμή, όπως και εσύ τις δικές του.

                           #Το επόμενο θέμα θα αφορά γυναίκες που μπλέκουν με μικρότερους