Όταν οι άντρες προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες

Γιατί οι άντρες επιλέγουν μεγαλύτερες γυναίκες ;

Οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας τις περισσότερες φορές δέχονται αρνητικές κριτικές αλλά και πολλά βλέμματα να πέφτουν επάνω τους. Και όταν λέμε μεγάλη διαφορά εννοούμε από 10 χρόνια και πάνω. Ιδιαίτερα οι γυναίκες που έχουν σχέση με νεαρότερους άνδρες έχουν φορτωθεί από καιρό την ταμπέλα της «MILF» και της «κούγκαρ».

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως μία 10ετής διαφορά ηλικίας είναι αποδεκτή για ένα ζευγάρι και συνήθως τα κακεντρεχή σχόλια αφορούν αυτούς που η ηλικιακή διαφορά τους αγγίζει τα 20 ή και 30 χρόνια.

Έρευνες δείχνουν πως οι άνδρες προτιμούν να κάνουν σχέση με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Και οι λόγοι είναι αρκετοί. Μάλιστα μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες μια σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας να πετύχει μια αρμονική συμβίωση.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, τη δέσμευση, την κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό. Τι συμβαίνει όμως και οι άνδρες προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες; Οι μεγαλύτερες γυναίκες πάντα θα συναρπάζουν έναν άνδρα και οι λόγοι είναι πολλοί. Είναι ανεξάρτητες, ξέρουν τι θέλουν, είναι πιο ενδιαφέρουσες στα ραντεβού, ξέρουν να συζητούν, έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική εμπειρία, δεν παίζουν παιχνίδια, δεν είναι ανώριμες και δεν εστιάζουν μόνο στην δημιουργία οικογένειας.

Επιπλέον δεν έχουν παράλογες συναισθηματικές εκρήξεις, ξέρουν να εκτιμούν, δεν αγωνιούν για το μέλλον και έχουν αυτοπεποίθηση. Είναι ειλικρινείς και ντιρέκτ στην προσέγγισή τους. Δείχνουν από την αρχή τις προθέσεις τους. Mια πιο ώριμη γυναίκα είναι για έναν άνδρα μια πρόκληση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει. Kάποιοι άνδρες λοιπόν επιλέγουν ενσυνείδητα μεγαλύτερές τους γυναίκες.

Σύμφωνα με έρευνες, η εποχή που ο άνδρας ήταν συστηματικά ο μεγαλύτερος μέσα στο ζευγάρι πέρασε οριστικά. Άλλοτε ήταν εκτός λογικής να βγαίνουν οι άνδρες με μεγαλύτερες γυναίκες. Αλλά με τα χρόνια οι γυναίκες απελευθερώθηκαν από τα κοινωνικά ταμπού. Σήμερα κάνουν ό,τι θέλουν τη ζωή τους και αυτό τους προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες να συναντήσουν κάποιον που είναι νεότερος.     

Μελέτες αποδίδουν αυτή την τάση στο αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας που εισπράττει ο άνδρας από μια μεγαλύτερη γυναίκα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες έλκονται από γυναίκες που έχουν σταθερή και ώριμη φωνή. Οι άνδρες αναζητούν γυναίκες που εμπνέουν ασφάλεια και ηρεμία.

Όσες λοιπόν είστε σε σχέσεις ή γνωριμίες με μικρότερους, απολαύστε το και όπως λένε οι ειδικοί, μόνο όταν κάνετε σεξ με έναν μικρότερό σας, θα καταλάβετε ότι είναι μία εμπειρία που πρέπει να έχει οπωσδήποτε μία γυναίκα.

Λες ;