Η Πανσέληνος στις 24 Ιουλίου, προμηνύει έναν καυτό Αύγουστο

Η Πανσέληνος του Ιουλίου και ο αστερισμός του Αετού

Θέκλα Μεταξά

Αστρολόγος-Ερευνήτρια

Η Πανσέληνος του Ιουλίου πραγματοποιείται στις 24 του μήνα, στις 05.36 π.μ. στην 1η μοίρα του Υδροχόου. Πρόκειται για μια Πανσέληνο που αγωνίζεται για να απελευθερωθεί από τα ασφυκτικά δεσμά της και είναι αποφασισμένη να το πετύχει πάσει θυσία.

Ο 1ος δεκανός (δεκαήμερο) του Υδροχόου κυβερνάται από την Αφροδίτη, που την βρίσκουμε σε συζυγία με τον Άρη, και μαζί με τον Άρη σε αντίθεση με τον ανάδρομο Δία. Ο Δίας ετοιμάζεται να εισέλθει ξανά στο ζώδιο του Υδροχόου, που παραδοσιακά κυβερνάται από τον Κρόνο. Όχι, δεν είναι ένας Δίας που παραδίδεται, είναι ένας Δίας που υποκρίνεται, και που σύντομα θα υψώσει το ανάστημα του, όταν κρίνει πως έφτασε η ώρα…….

 

 Η Σελήνη συνδέεται με τον λαό, και αυτή τη φορά, η Πανσέληνος έχει ιδιαίτερη σημασία. Θα βρίσκεται στον 7ο οίκο, των ανοιχτών εχθρών της, πολιορκημένη από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Στις 22 Αυγούστου, θα έχουμε μια δεύτερη Πανσέληνο στον Υδροχόο, στον 3ο δεκανό, σε συζυγία με τον Δία. Ο λαός θα έχει βρει τους συμμάχους του. Μέχρι τότε θα έχουν γίνει πολλά…..

Μια Πανσέληνος εγκλωβισμένη

Ο εγκλωβισμός της Σελήνης φανερώνει την κλιμακούμενη σκληρότητα που θα δεχτεί ο λαός, τις ανελέητες αποφάσεις εις βάρος του, την επιβολή παράνομων «νόμων» και κανόνων. Οι εντάσεις θα είναι απίστευτες, ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε στρατόπεδα κοντεύει να ολοκληρωθεί πλήρως, ο μετασχηματισμός του ανθρώπου σε «μετάνθρωπο» προχωράει κανονικά. Η πνευματική υστερία μετασχηματίζεται σε ψυχασθένεια. Εκτός εάν…..Οι ελπίδες υπάρχουν και οι οιωνοί μιλούν για μια απότομη αλλαγή σκηνικού.  Και κάτι ακόμα. Ίσως αυτή τη φορά, προκύψουν πιο ρεαλιστικά θέματα με «γνωστούς» εχθρούς.

Το τρίγωνο του Ποσειδώνα με τον Ερμή, ο οποίος θα βρίσκεται στον ωροσκόπο, φανερώνει τα ψέματα που χρησιμοποιεί η κάθε μορφής εξουσία προς τους νέους, οι οποίοι εύκολα παρασύρονται και υποχωρούν. Η νεολαία πάντα ήταν ο στόχος, γιατί σ’ αυτούς στηρίζεται το μέλλον, και το μέλλον έχει προγραμματιστεί να είναι απολύτως ελεγχόμενο. Η αντίθεση του Πλούτωνα με τον Ερμή, αποτελεί τον δυσμενέστερο οιωνό. Οι λάκκοι που σκάπτονται έχουν μεγάλο βάθος, επιδίωξη είναι να μας χωρέσουν όλους.

Ο αστέρας Altair

Κοντά στην Πανσέληνο θα βρίσκεται το αστέρι Altair, του αστερισμού του Αετού. Ο αστερισμός του Αετού, μαζί με εκείνον του Κύκνου και της Λύρας, θεωρούνται ότι έχουν ήπια και καλλιτεχνική φύση. Είναι όμως έτσι; Αν ερευνήσουμε τον αστέρα Altair θα δούμε ότι  το αστέρι αυτό είναι δυσμενές, και συνδέεται με κινδύνους εξ αιτίας ερπετών. Και σήμερα πλέον, τα «ερπετά» μας έχουν κατακλύσει. Μαζί με την Σελήνη, φέρνει απογοητεύσεις, τους φίλους τους μετατρέπει σε εχθρούς, φέρνει κακοτυχία στα παιδιά, και αναδεικνύει στρατιωτικούς ηγέτες. Αν θυμηθούμε τι συμβολίζει ο Αετός, θα καταλάβουμε πολύ περισσότερα.

Ο Αετός είναι αρπακτικό, είναι υπερήφανος, είναι ο βασιλιάς των ουρανών. Είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος. Πετάει σε μεγάλα ύψη, διαγράφει κύκλους, και ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τις καταιγίδες.  Ο ζωτικός του χώρος είναι απεριόριστος, είναι ουράνιο και ηλιακό σύμβολο, είναι σύμβολο του αγνού πνευματικού φωτός, σύμβολο ελευθερίας. Είναι θεϊκό πτηνό. Στην μυθιστορία μας είναι το σύμβολο του Δία, του πατέρα θεών και ανθρώπων. Κουβαλάει τους κεραυνούς του Δία πίσω στον Όλυμπο. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει πως οι κεραυνοί θα έχουν ήδη εκσφενδονιστεί από τον Δία, και θα έχουν πετύχει τον στόχο τους………

Ο Αετός και ο Δίας

Ο Αετός γεννήθηκε την ίδια ώρα με τον Δία, και προέβλεψε την νίκη του Διός κατά των γιγάντων. Παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην μαντική και στην οιωνοσκοπία, καθώς και στην ερμηνεία των ονείρων. Είναι αυτός που έκρυβε κάτω από τις ανοιχτές φτερούγες του τον νεογέννητο Δία, για να εμποδίσει τον Κρόνο να τον βρει. Πολλές φορές ο Δίας έχει πάρει την μορφή του. Είναι αυτός που κουβάλησε στις φτερούγες του τον Γανυμήδη, τον εκλεκτό του Δία, ο οποίος τον έχρισε οινοχόο των θεών. Είναι αυτός που πρόθυμα δέχτηκε να εκτελέσει την εντολή του Δία σχετικά με την τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Προμηθέα, και κατέτρωγε το συκώτι του τιμωρημένου τιτάνα.

Σύμφωνα με τον Στράβωνα, ο Δίας έστειλε δυο αετούς να πετάξουν στα πέρατα του κόσμου, θέλοντας να βρει το κέντρο της γης. Οι δυο αετοί συναντήθηκαν στους Δελφούς, εκεί που βρίσκεται ο ομφαλός της γης.

Ο Αετός ως σύμβολο

Ο Αετός σχετίζεται με την ζωή και την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένας Αετός ήταν πάντα εκείνος που τον συνόδευε στις εκστρατείες του και του υποδείκνυε το σωστό μέρος όπου έπρεπε να δοθεί κάθε μάχη. Ο δημιουργός του Ελληνιστικού βασιλείου της Αιγύπτου Πτολεμαίος Α΄, αποτύπωσε τον Αετό με τον κεραυνό στα νομίσματα του. Ο Αετός σαν σύμβολο πέρασε και στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Οι Αετοί στόλιζαν τις σημαίες των Ρωμαίων, κι έγιναν το σύμβολο της Ρώμης. Δικέφαλος είναι ο Αετός που χρησιμοποίησε σαν σύμβολο η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Αλλά και η ναζιστική Γερμανία, το Αετό είχε σαν σύμβολο μαζί με τον αγκυλωτό σταυρό. Στην εποχή μας αποτελεί σύμβολο των ΗΠΑ.

Ο Αετός αποτέλεσε τον καλύτερο οιωνό για τους οιωνοσκόπους. Η κατεύθυνση που ακολουθούσε στο πέταγμα του, ερμηνευόταν ανάλογα, άλλοτε για καλό και άλλοτε για κακό. Δεν είμαι οιωνοσκόπος, αλλά η παρουσία του Αετού- Διός- Γανυμήδη μαζί με την Πανσέληνο, μου λέει πως αρχίζει μια εποχή που οι κεραυνοί του Διός θα βρουν τους στόχους τους.

Μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο της 22ας Αυγούστου, οι εναλλαγές και οι εκπλήξεις θα έχουν πολύ γρήγορους ρυθμούς. Βιώνουμε την εποχή που βάζει τα θεμέλια για το μέλλον της ανθρωπότητας, σε βάθος πολλών αιώνων.