Χιλιάδες τα κρούσματα στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Και 10.000 ημερήσια κρούσματα στην Ελλάδα

Την ανησυχία του για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο ιατρός ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης είπε πως ήδη ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και περιμένουμε την κορύφωσή του και «δεν είναι απίθανο η Ελλάδα να φτάσει και τα 10.000 ημερήσια κρούσματα».                                      Ο κ. Παυλάκης εμφανίστηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υποστήριξε ότι το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά που βρίσκονταν σε κατασκηνώσεις και πως τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα και τόνισε «Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές έχοντας προσβληθεί από το στέλεχος Δέλτα, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα».

Τέλος ίσως δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος νωρίτερα από το Σεπτέμβριο. «Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο» είπε και πρόσθεσε πως εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου αυτή τη στιγμή το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα.

Όλα αυτά την ώρα που σε πολλές χώρες πληθαίνουν οι πορείες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, από πολίτες που δεν αρνούνται την επιστήμη, παρά μόνο την πολιτική σκοπιμότητα που αιωρείται γύρω από το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Βεβαία δεν είναι και λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τη στιγμή που θα νοσήσουν και οι εμβολιασμένοι δεν έχουν κανένα λόγο για να εμβολιαστούν…